Ei omia tunnuksia? Rekisteröidy tästä | Salasana unohtui?

MuroBBS > Keskustelualueet > Yleistä keskustelua

KOKEILE kuukausi veloituksetta! VIAPLAY 0 € /// KOKEILE TÄSTÄ >>>

Vastaa
 
Ketjutyökalut Hae ketjusta
Vanha 25.12.11, 01:08   #26 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2010
Viestejä: 359
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kennymon Näytä viesti
Elävä esimerkki:

Sormi murtuu, kunalliselle. Otetaan kuvat, luu sirpaleinen. Laitetaan lasta ja sanotaan että katotaan miten luutuu, joutuu ehkä leikkaamaan. Rupes epäillyttää, että näinköhän tää sormi enään koskaan toimii. (Ylempi nivel siis tuhannen paskana).

Meen yksityiselle, jossa todetaan (jonka jo itse huomas) että sormi ei enään tule näin toimintakuntoon. Leikataan, ruuvataan kasaanja kuntoutus. Käsi on käyttökelpoinen ja hommasta jää "takuu".

Tottakai yksityinen puoli osaa rahastaa, mutta kyllä ne myös osaa ottaa työnsä vakavasti, vaikka potilalla ei hengenlähdöstä olisikaan kyse.
Sanotaanko, että yksityinen puoli on parempi, koska he "pelaavat varman päälle". Tehdään vaan leikkaus, koska potilas maksaa sen, ei väliä vaikka hyöty olisi lähes nolla. Toiminta tyydyttää potilaan.

Lisäksi julkisella puolella tarpeettomia leikkauksia ja toimenpiteitä vältellään mieluusti, koska toimenpiteet maksaa valtio ja sitä kautta veronmaksajat.

Ei sen kummempaa.
__________________
1055t @ 3.4ghz, 2x4 ddr3 1600 cl9, hd 5850
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 01:15   #27 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2004
Viestejä: 369
Yleisimmät kokemukset ihmisillä on julkisesta terveydenhuollosta nimenomaan perusterveydenhuollon puolelta, koska suurin osa vaivoista hoidetaan nimenomaan siellä ja se on kunnallisessa terveydenhuollossa kanava erikoissairaanhoidon piiriin (jos lääkäri kirjoittaa lähetteen).

Perusterveydenhuollossa työskentelee useimmiten lääkäreitä, jotka eivät ole vielä erikoistuneet mihinkään lääketieteen erikoisalaan. Näistä lääkäreistä suuri osa suorittaa pakollista ns eurovaihetta joka pitää sisällään kolme vuotta lääkärinä toimimista terveyskeskusten ja sairaaloiden perusterveydenhuollossa. Erikoistumisvaiheessa ja erikoislääkärin tittelin saatuaan lääkärit siirtyvät erikoissairaanhoidon puolelle töihin, koska liksa on siellä parempi ja työ yleensä mielenkiintoisempaa. Erikoislääkärit välillä myös keikkailevat yksityisellä puolella, koska sieltä saa myös parempaa liksaa kuin kunnallisen perusterveydenhuollon puolella.

Koska harva lääkäri jättää erikoistumisopinnot käymättä jääden perusterveydenhuoltoon töihin tai erikoistuu yleislääketieteeseen, ja koska edellä mainittu eurovaihe on pakollinen, ei motivaatio toimia perusterveydenhuollossa ole näillä lääkäreillä kovin suuri. Koska iso osa on näitä eurovaihettaan suorittavia, perusopinnot vasta käyneitä lääkäreitä, ei myöskään kokemusta hommista ole kerennyt kauheasti kertyä. Lisäksi kun lääkäripula ja säästötoimet ruuhkauttavat perusterveydenhoitoa ja lisäävät siellä työskentelevien lääkärien työmäärää, vähenee motivaatio työhön entisestään.

Kirsikkana kakussa kuntien terveydenhuollon säästötoimet ja tulostavoitteet ym vielä pakottavat lääkärit karsimaan tutkimuksista ja eteenpäin lähettämisestä, jolloin lääkärikäynnin tuloksena monesti on joku resepti ja sairauslomaa. Yksityisellä puolella lääkärit sen sijaan teettävät tutkimuksia mielellään, koska potilas tai tämän vakuutusyhtiö maksaa lystin.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 01:22   #28 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2003
Viestejä: 1623
Kokemuksia löytyy ja se on ajanut nuhaa mutkikkaammat tapaukset suoraan yksityiselle puolelle. Asiatonta kielenkäyttöä, hennosti piiloteltua vittuilua (esimerkiksi jos erehtyy puhumaan useammasta kuin yhdestä vaivasta) ja hataria toimenpideperusteita (meinattiin laittaa leikkaukseen ilman pitävää syytä). Ja poliittisenkin epäkorrektiuden uhalla toteaisin että ulkomaalaisvahvistusten kielitaidossa (ja kuullunymmärtämisessä) on parantamisen varaa. Idän puolelta saapuneiden tapauksessa syytä olisi syytä tutustua paikalliseen tapakulttuuriin (Venäjällähän kohteliaisuutta ei tuhlata vieraisiin).

Opin julkisesta myös että koskaan ei kannata vastata "kyllä" jos aikaisempien potilastietojen luovuttamiseen kysytään erikseen lupaa. Ja joskus tuntuu oikeasti että nauhuri mukana olisi tulevaisuutta varten järkevää. Ei vain taida olla jotenkin laillista.
__________________
Katson: Petoman Big Band Live at 02
Pelaan: Lesbian Bukkake Armageddon 3D Ultimate Edition
Luen: Improvised Tools Of Devastation
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 01:37   #29 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2004
Viestejä: 1938
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kennymon Näytä viesti
Elävä esimerkki:

Sormi murtuu, kunalliselle. Otetaan kuvat, luu sirpaleinen. Laitetaan lasta ja sanotaan että katotaan miten luutuu, joutuu ehkä leikkaamaan. Rupes epäillyttää, että näinköhän tää sormi enään koskaan toimii. (Ylempi nivel siis tuhannen paskana).

Meen yksityiselle, jossa todetaan (jonka jo itse huomas) että sormi ei enään tule näin toimintakuntoon. Leikataan, ruuvataan kasaanja kuntoutus. Käsi on käyttökelpoinen ja hommasta jää "takuu".

Tottakai yksityinen puoli osaa rahastaa, mutta kyllä ne myös osaa ottaa työnsä vakavasti, vaikka potilalla ei hengenlähdöstä olisikaan kyse.
Leikkelemisistä voi tulla sairaala bakteeri, pikku murtuma ja kalevankaankaalle multiin, myös lisää lääke tarpeita joka lisää kuolemaa ja vaivoja mahdollisesti jälkeenpäin.

Murtuma jonka käsitän asiana jossa luu on toisessa kii vielä eli se ei ole poikki, ottasin mielummin lastan ja elelisin rauhallisemmin hetkenaikaa.

Kokemusta on senverran, et on kerran rystynen ja kerran sormi murtunut, lastoilla selvittiin, myös jalka ja varvas on murtunut kertaalleen ja puukkoa ei ole tarvittu
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 01:53   #30 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2011
Viestejä: 617
Jokunen vuosi takaperin "jätevesiautona kaatopaikalla" toiminnan jälkeen iski omituinen särky ja vihlonta alaosastollani pari päivää tapahtuman jälkeen perjantaina iltana. Paikallinen muuten niin mukavan oloinen tumma julkisen puolen "huonoa suomea" puhuva lääkäri ei löytänyt minusta sukupuoli tautia. Ongelma oli kumminkin ratkaistavissa, mikäli "Esinahka pois". Ensi hätään hän määräsi jotain ihmeen silmätulehdus salpaa.

Kipu vain paheni ja virtsaamiseen sai käyttää sellainen 5-10min jotta paineet löytyivät. Työtoverit luulivat maanantaina varmaan minun kuolleen vessaan kun ovea koputettiin.

Olin käynnyt heti sinä päivänä aamusta paikallisella taas, koska työterveyspuolelle olisi ollut jonot. Antibiotit sain ja vahvat buranat. Paranihan se heti ja tyytyväinen olin kun otti lähes tuhat vuotisen tuskan jälkeen taas eteen.

Ja tämä tarina on totta. Jälkimmäisen kerran lääkäri(t) sattumoisin olivat suomalaisista koostuva mies ja nainen. Kyllä sitä hävetti mennä, mutta kun sain lirautettua virtsat, he sentään huomasivat että oli verta joukossa.

Luulosairaudesta ja uusiutumispelosta on nyt jo pari vuotta sitten selvitty. Aukaisi vain ennen niin tuntemattoman ympärileikkaus-tietämyksen että pahaa tekee juutalais ja tiettyjä uskonlahkon poikia arabian islamistien ohella ajatella.

Viimeinen muokkaaja Oestrus Taurus; 25.12.11 02:05.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 05:51   #31 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2010
Viestejä: 25
Minulla on sekä hyviä että huonoja kokemuksia molemmista puolista. Tutun äiti ajettiin takaisin kotiinsa pilleripurkin kanssa valiteltuaan ylävatsakipuja, uusi yritys yksityiselle ja sieltä suoraan sairaalaan maksasyövän takia. Minun mennessäni sitten valittamaan vatsakivuista (en toki syöpää pelännyt vaan jotakin ruoansulatushäikkää) niin ulkomaalainen lekuri totesi "mä tästä laitan nyt kaikki veriarvot mittaukseen ja sitten lähetteen ultraääneen ja tähystykseen sairaalaan" ja sieltä sitten kupattiin varmaan puoli litraa verta ja näytteenottajaakin huvitti, kun tulosti pari A4-arkillista niitä verikoelappuja. Ultrassa ja tähystyksessä ei löytynyt mitään. Noh, seuraavaksi lääkäri sitten totesi että laitetaan laktoosi-rasitustesteihin ja tutkitaan näitä muita ruoka-aineherkkyyksiä ja kaikenlaista muuta juttua.

Vastaavasti kerran yksityisellä kiveskipuun ja turvonneeseen lisäkivekseen "selvä homma, tää on tulehdus, tuossa antibiootit". Julkisella totesivat että eihän täällä ole kuin joku pieni vesirakkula. Kassit tutkinut lääkäri ei kylläkään epäröinyt käyttää voimakeinoja, kuumotteli sen puristelemisen jälkeen kasseja kahta kovempaa. Myöskin turvonneeseen posken imusolmukkeeseen määräsivät yksityisellä heti antibiootteja, samoin niskakipuihin. Joku raja noilla lääkkeillä voisi olla, tuntuu että yksityiset ovat oikeita lääkeautomaatteja. Kirjoittaisivat varmaan puolen vuoden kuurin opiaatteja, kun menisi valittamaan alaselkäkivuista..

Julkisella pääsee omien kokemusteni mukaan hyvin tutkimuksiin, kun uskaltaa käyttää kyynärpäitä ja käyttää eri oireiden kuvailussa potenssia tai paria voimakkaampia käsitteitä. Perisuomalainen "no ei tää nyt niin vakavaa, vähän jomottelee silloin tällöin" jättää varmasti ilman hoitoa.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 12:14   #32 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2005
Viestejä: 1415
Lainaus:
Ja joskus tuntuu oikeasti että nauhuri mukana olisi tulevaisuutta varten järkevää. Ei vain taida olla jotenkin laillista.
___________________________________
Kahdenkeskiset keskustelut muistaakseni saa tallentaa.

Työterveys palveluista lähinnä hyviä kokemuksia, no yks ämmä oli täys sika ja kuvitteli omiaan. Muuten sinne pääs samantien ja hoito oli hyvä.

Nyt julkisella jos on vaikka kuumeessa niin sairaanhoitaja antaa 2pv saikkua, vaikka kolmekin vois antaa. Siis saa viikon sisään käydä kolme kertaa hakemassa uutta lappua Lääkäriinhän ei siis pääse.
Viimeksi "hoitsu" keksi sellaisen diagnoosin missä ei mitään järkeä! Menin sitten yksityiselle lääkärille jonne pääsin heti ja homma hoitui hetkessä.

Ja joskus takavuosina työttömänä työkkäri järjesti jonkun terveystestin julkisella. Heti kun oven avasin niin totesin että sen akan kanssa on sukset ristisissä samantien. Sain niin ala-arvoista kohtelua ettei tottakaan, se ämmä ei tiennyt mistään mitään ja mokailuille ei mitään rajaa...
__________________
Pohjois Korea rocks!
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 12:30   #33 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 712
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mörrimöykky Näytä viesti
hennosti piiloteltua vittuilua (esimerkiksi jos erehtyy puhumaan useammasta kuin yhdestä vaivasta)
Useasta vaivasta puhuvaa ei pidäkkään ottaa vakavasti. Todennäköisyys, että sulle on pompsahtanut useampi tauti samanaikaisesti päälle on hyvin pieni, joten leimaudut heti paskanpuhujaksi ja valitusautomaatiksi,jos rupeat tautikirjollasi elvistelemään.

Toisaalta, jos se vaiva nro 2 tai 3 on todellinen, niin mikset ole mennyt lääkäriin ajoissa vaan keräillyt vaivoja 2-3 kpl ennen lääkäriin tuloa? Tukkualennuksenko kuvittelet saavasi?

Ei lääkärikään halua yhdellä vastaanottokäynnillä hoitaa kuin yhtä (1) vaivaa kerrallaan. Huonoa bisnestähän se on jos ruvetaan useampi vaiva samalla taksalla hoitamaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 15:27   #34 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2002
Viestejä: 49
YEK-koulutus (yleislääketieteen erityiskoulutus) sisältää 9kk pakollista terveyskeskuspalvelua ja vastaa siis entistä PTH-lisäkoulutusta (ns. eurovaihe) kaikinpuolin. Palkka on yleensä parempi terveyskeskuspuolella (varsinkin vuokrafirmojen palkkalistoilla), erikoistuvilla lääkäreillä palkkaa tippuu pahimmillaan puoleen sairaaloissa.

Terveyskeskuspäivystykset ovat poikkeuksetta ruuhkaisia, joka pikkuvaivaa ei valitettavasti ole aikaa selvitellä. Yleensä hoidetaan se tulosyy kuntoon jos voidaan ja ohjataan varaamaan aika omalle lääkärille pitkäaikaisten vaivojen suhteen. Vaikka se päivystys näyttää pintapuolisesti rauhalliselta, niin voi hyvin olla että ensihoitohuoneessa odottaa 2 yt-laskua ja trauma ja aula on täynnä potilaita jotka odottavat labrojaan. Päivystysaikana lääkärillä käy pahimmillaan 5-6 potilasta tunnissa ja aika kuluu itse potilaan vastaanoton lisäksi vastaanoton kirjaamiseen, lähetteiden kirjoittamiseen, määräysten tekemiseen ja tutkimusten tulkintaan.

Potilastietojen luovuttamisesta voi olla monta mieltä, mutta yleensä hoitohenkilökunnalla on hyvä syy käydä katsomassa aikaisempia potilaskertomuksia. Joskus potilaat ovat niin pihalla sairauksistaan ja lääkityksistään että niistä on ihan turha kysellä potilaalta vastaanoton aikana. Paine on myöskin tuolla päivystyksessä niin kova, että lukemalla pari riviä potilaskertomustekstiä saa nopeamman kuvan potilaasta kuin haastattelemalla.

Harvalla lääkärillä on mitkään taloudelliset seikat mielessä julkisen vastaanotolla, mielellään se lekuri haluaisi sen vaivan olevan hoidettu jo heti ensimmäisellä käynnillä.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 15:54   #35 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2008
Viestejä: 3410
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Toisaalta, jos se vaiva nro 2 tai 3 on todellinen, niin mikset ole mennyt lääkäriin ajoissa vaan keräillyt vaivoja 2-3 kpl ennen lääkäriin tuloa? Tukkualennuksenko kuvittelet saavasi?

Ei lääkärikään halua yhdellä vastaanottokäynnillä hoitaa kuin yhtä (1) vaivaa kerrallaan. Huonoa bisnestähän se on jos ruvetaan useampi vaiva samalla taksalla hoitamaan.
Öö, saman verran se lääkäri saa palkkaa ja pikemminkin halvemmaksi tulee jos samalla kertaa hoituu useampi vaiva?

Yksi ongelma monissa yhteiskunnan "ilmais" palveluissa on mielestäni se että jos palkalla ja työsuorituksella ei oikein ole yhteyttä niin miksi kukaan yrittäisi kovin hyvin tehdä työnsä.

En tiedä miten teillä mutta kyllä itselleni voisi tulla mieleen jostain toisestakin jutusta puhua jos ei sen takia alunperin pelkästään viitsinyt mennä, mutta jos on tullut mentyä sitten vakavamman jutun takia.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 16:31   #36 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 712
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ob3calp Näytä viesti
Harvalla lääkärillä on mitkään taloudelliset seikat mielessä julkisen vastaanotolla, mielellään se lekuri haluaisi sen vaivan olevan hoidettu jo heti ensimmäisellä käynnillä.
Nythän edes tuo oletus ei ole nykypäivänä turvallinen. Jos kunnan terveydenhuolto on ulkoisestettu kaupalliselle toimijalle, niin näillä on useimmiten (=aina) kunnan kanssa sopimusehdoissa kohta, että firman saama liikevoitto laskee jos tutkimuksia ja jatkolähetteitä tehdään yli tietyn määrän.

Usein tuo "Suomen Lääkäripalvelu Oy":ssä työskentelevä lääkäri on sitoutettu bonuksin ym. voitonjakojärjestelmin yhtälöön eli mitä enemmän voittoa em. ulkoistuskuvio tekee, sitä enemmän se keikkaileva lääkärikin tienaa.

Eli kyllä: lääkärille on tuottoisin vaihtoehto kirjoittaa potilaalle buranaa ja lähettää kotiin. Olipa sitten kyseessä vaikka syöpä tai avomurtuma. Pahimmassa tapauksessa potilas kuolee ja tulee tutkinta. Lääkäri saa ehkä jopa huomautuksen toiminnastaan Valviralta. Mutta mitäs se haittaa....
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 17:25   #37 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2002
Viestejä: 49
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Eli kyllä: lääkärille on tuottoisin vaihtoehto kirjoittaa potilaalle buranaa ja lähettää kotiin. Olipa sitten kyseessä vaikka syöpä tai avomurtuma. Pahimmassa tapauksessa potilas kuolee ja tulee tutkinta. Lääkäri saa ehkä jopa huomautuksen toiminnastaan Valviralta. Mutta mitäs se haittaa....
Puhuin vain julkisesta puolesta, yksityisellä puolella määrätään seurantakäyntejä ja ylimääräisiä tutkimuksia enemmän luonnollisesti. Mutta ei ne yksityiselläkään jätä ihmisen vaivaa hoitamatta, tämä ei palvele kenenkään etua. Ulkoistetuissa terveyspalveluissakin on jonkinlaiset laadunvalvontakriteerit ja näitä tietääkseni valvotaan aika tarkastikin. Ihmisiä ne lääkäritkin ovat, en ole itse tavannut yhtäkään lääkäriä joka tahalteen vahingoittaisi potilastaan, asettaisi firman edun potilaan edun edelle tai suhtautuisi Valviran huomautuksiin olankohautuksella. Mielenterveyden häiriöistä kärsivät erikseen...
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 17:38   #38 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 712
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ob3calp Näytä viesti
Puhuin vain julkisesta puolesta,
Niin minäkin muuten puhuin. Et tainnut ymmärtää kirjoittamaani? Lueppa uudestaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 17:45   #39 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2011
Viestejä: 3003
Koska yksityisellä voi olla järjettömästi paremmat edut, työilmapiiri ja olosuhteet... Niinpä ne kaikista paskimmat joutuvat juurikin terkkareihin ym. Tiedän esim terveyskeskuksen jossa on 2 ryssää lääkärinä kun eivät suomalaisia saaneet.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 17:54   #40 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2002
Viestejä: 49
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Niin minäkin muuten puhuin. Et tainnut ymmärtää kirjoittamaani? Lueppa uudestaan.
Niin muuten puhuin minäkin, ulkoistetuista terveyspalveluista nimittäin.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 18:04   #41 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 712
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ob3calp Näytä viesti
Niin muuten puhuin minäkin, ulkoistetuista terveyspalveluista nimittäin.
No sittenhän me puhuimme samasta asiasta. Sinulla vain oli oudot johtopäätökset/luulot asiasta?
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 18:06   #42 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 712
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ob3calp Näytä viesti
Ihmisiä ne lääkäritkin ovat, en ole itse tavannut yhtäkään lääkäriä joka tahalteen vahingoittaisi potilastaan, asettaisi firman edun potilaan edun edelle tai suhtautuisi Valviran huomautuksiin olankohautuksella. .

Minäpä olen. Veikkaan, ettet ole tavannut kovinkaan montaa lääkäriä....
  Vastaa lainaten
Vanha 25.12.11, 18:37   #43 (linkki)
j.e
 
Rekisteröitynyt: 09/2001
Viestejä: 129
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Nythän edes tuo oletus ei ole nykypäivänä turvallinen. Jos kunnan terveydenhuolto on ulkoisestettu kaupalliselle toimijalle, niin näillä on useimmiten (=aina) kunnan kanssa sopimusehdoissa kohta, että firman saama liikevoitto laskee jos tutkimuksia ja jatkolähetteitä tehdään yli tietyn määrän.

Usein tuo "Suomen Lääkäripalvelu Oy":ssä työskentelevä lääkäri on sitoutettu bonuksin ym. voitonjakojärjestelmin yhtälöön eli mitä enemmän voittoa em. ulkoistuskuvio tekee, sitä enemmän se keikkaileva lääkärikin tienaa.

Eli kyllä: lääkärille on tuottoisin vaihtoehto kirjoittaa potilaalle buranaa ja lähettää kotiin. Olipa sitten kyseessä vaikka syöpä tai avomurtuma. Pahimmassa tapauksessa potilas kuolee ja tulee tutkinta. Lääkäri saa ehkä jopa huomautuksen toiminnastaan Valviralta. Mutta mitäs se haittaa....
Tämähän on se yksi suuri epäkohta, jos lääkäri on pätevä ja haluaa mielellään lähettää vähänkin epäilyttävät tapaukset jatkotutkimuksiin niin hyvin äkkiä työsuhde on päättynyt. Sitten kun mukaan lasketaan jatkuva kiire, yöpäivystykset, kaikki ihmispaska (densot, nistit) jota joutuu sietämään ja palkka joka on selvästi huonompi kuin yksityisellä niin en yhtään ihmettele miksi pätevät lääkärit jättävät julkisenpuolen. Tämä taas johtaa siihen, että pitkällä tähtäimellä terveyskeskuksia miehittävät juuri ne epäpätevät puoskarit.

Toinen nykyaikana päin persettä oleva asia on yksityistetyt ambulanssikuljetukset, ihan selvästi ambulanssikuljetusta kaipaavia kehotetaan kylmästi ottamaan taksi. Ihan perustapaus on, että raajansa murtanut laitetaan menemään taksilla sairaalaan, eihän siinä tosiaan henki ole kyseessä mutta helvetin tuskallista se on matkata raaja risana taksin penkillä.

Vanhustenhoidon tilasta lienee turha edes jaaritella mitään. Ei tarvi kun käydä kääntymässä pitkäaikaisosastolla niin toivoo siellä olevien ihmisten puolesta, että armomurha tulisi pian lailliseksi. Eipä tosin sekään hoitajien vika ole, kun mummo oli 4v tuollaisella osastolla niin pääsi näkemään sen ihanuuden. Sunnuntaina paikalla oli kaksi tai kolme hoitajaa ja about kaikki n. 20 potilasta olivat enemmän tai vähemmän syötettäviä, joten ei siinä per henkilö kauheasti aikaa jää. Kaiken lisäksi tuntui siltä, että tuonnekin valikoitui pitkällä tähtäimellä juuri niitä hoitajia joille vanhukset olivat lähellä lihapaketteja, tosin en moiti, jos on vähänkänä empaattisempi ihminen niin ei sitä menoa kauaa jaksa katsella.

Rahastahan tässä on pohjimmiltaan kysymys, kunnat on lähes poikkeuksetta persaukisia ja valtiokin on kohta konkurssikypsä, ellei ole jo. Joten rahaa ei yksinkertaisesti ole ja se vähä mitä on tuhlataan ties mihin humpuukkiin.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.11, 01:07   #44 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2003
Viestejä: 1623
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Useasta vaivasta puhuvaa ei pidäkkään ottaa vakavasti. Todennäköisyys, että sulle on pompsahtanut useampi tauti samanaikaisesti päälle on hyvin pieni, joten leimaudut heti paskanpuhujaksi ja valitusautomaatiksi,jos rupeat tautikirjollasi elvistelemään.

Toisaalta, jos se vaiva nro 2 tai 3 on todellinen, niin mikset ole mennyt lääkäriin ajoissa vaan keräillyt vaivoja 2-3 kpl ennen lääkäriin tuloa? Tukkualennuksenko kuvittelet saavasi?

Ei lääkärikään halua yhdellä vastaanottokäynnillä hoitaa kuin yhtä (1) vaivaa kerrallaan. Huonoa bisnestähän se on jos ruvetaan useampi vaiva samalla taksalla hoitamaan.
Oletko ajatellut uraa julkisen puolen lääkärinä? Tuo kuulostaa nimittäin juuri sellaiselta vatipäältä suojatyöpaikan valkotakilta, jonka aivoihin ei mahdu kuin ottaa vastaan esimerkiksi "tohtori, kurkkuani aristaa".

Kyse ei ole vaivojen luettelosta vaan oletusta siitä mitkä saattaisivat olla oleellisia oireita. Eikä julkisten puolen lääkäreiden tehtävä ei ole pyörittää "bisnestä".
__________________
Katson: Petoman Big Band Live at 02
Pelaan: Lesbian Bukkake Armageddon 3D Ultimate Edition
Luen: Improvised Tools Of Devastation
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.11, 01:14   #45 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 712
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mörrimöykky Näytä viesti
Oletko ajatellut uraa julkisen puolen lääkärinä? Tuo kuulostaa nimittäin juuri sellaiselta vatipäältä suojatyöpaikan valkotakilta, jonka aivoihin ei mahdu kuin ottaa vastaan esimerkiksi "tohtori, kurkkuani aristaa".
Eikö kuulostakkin? En ole ajatellut eikä ole pätevyyttäkään toimia (enkä rupea valelääkäriksikään, koska se on laitonta).

Mutta tiedänpähän muuten vaan mitä lekureiden päässä liikkuu. Neuvoni sinulle: Rajoita juttusi vain yhden vaivan kertomiseen kun lääkärillä käyt. Jos haluat että sinut otetaan vakavasti.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mörrimöykky Näytä viesti
Kyse ei ole vaivojen luettelosta vaan oletusta siitä mitkä saattaisivat olla oleellisia oireita. Eikä julkisten puolen lääkäreiden tehtävä ei ole pyörittää "bisnestä".
Toki kaikki oireet kannattaa kertoa. Se mitä luulet julkisen puolen lääkäreistä, oli ehkä validia joskua kultaisella 1970-luvulla. Ei päde enää. Jokainen lääkäri on nykyään myös Pisnesmies.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.11, 01:41   #46 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2003
Viestejä: 1623
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Eikö kuulostakkin? En ole ajatellut eikä ole pätevyyttäkään toimia (enkä rupea valelääkäriksikään, koska se on laitonta).

Mutta tiedänpähän muuten vaan mitä lekureiden päässä liikkuu. Neuvoni sinulle: Rajoita juttusi vain yhden vaivan kertomiseen kun lääkärillä käyt. Jos haluat että sinut otetaan vakavasti.Toki kaikki oireet kannattaa kertoa. Se mitä luulet julkisen puolen lääkäreistä, oli ehkä validia joskua kultaisella 1970-luvulla. Ei päde enää. Jokainen lääkäri on nykyään myös Pisnesmies.
Paitsi että

a) en muistaakseni sanonut luettelevani jokaista mahdollista vaivaani

b) en ollut edes olemassa 70-luvulla

c) on vaihtelua kuinka holistisesti yksittäiset lääkärit onnistuvat ottamaan oirekuvailuja vastaan; joillakin on ymmärrystä jättää edes minuutiksi (tai sekunneiksi) sijaa ajatukselle, että ehkä oireilla saattaisi olla jotain muutakin yhteistä kuin luulosairaus tai tarve luetella vaivojaan
__________________
Katson: Petoman Big Band Live at 02
Pelaan: Lesbian Bukkake Armageddon 3D Ultimate Edition
Luen: Improvised Tools Of Devastation
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.11, 02:10   #47 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2006
Viestejä: 26
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Minäpä olen. Veikkaan, ettet ole tavannut kovinkaan montaa lääkäriä....
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja blurris Näytä viesti
Eikö kuulostakkin? En ole ajatellut eikä ole pätevyyttäkään toimia (enkä rupea valelääkäriksikään, koska se on laitonta).

Mutta tiedänpähän muuten vaan mitä lekureiden päässä liikkuu. Neuvoni sinulle: Rajoita juttusi vain yhden vaivan kertomiseen kun lääkärillä käyt. Jos haluat että sinut otetaan vakavasti.
Et ole lääkäri (etkä ilmeisesti lääketieteen ylioppilas tai kandikaan), mutta tiedät, mitä lääkäreiden päässä liikkuu? Onko montakin lekuria kaveri- ja tuttavapiirissä? Joku kenties jopa perheessä?
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.11, 07:03   #48 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 01/2003
Viestejä: 2032
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Arma-geddon Näytä viesti
julkista terveydenhuoltoa - siis sitä samaa millä Suomi kehuskelee, että kuinka kaikki saa hoitonsa ilmaiseksi jne.
Ei toi julkinen terveydenhuolto ole kyllä "ilmaista" nähnytkään. Kyllä mulle ainakin tulee lasku perässä joka poliklinikkakäynnistä. Onhan se toki halpaa yksityiseen puoleen verrattuna, mutta ehkäpä hinta ja laatu käy käsi kädessä...

Lääkkeetkin maksaa, ja etenkin käsikauppalääkkeet ovat Suomessa suorastaan kalliita. Itse asiassa en usko, että maailmassa on montaakaan maata, joissa joku perus särkylääke tms. maksaa enemmän kuin Suomessa. Lääkkeetkin ovat osa "terveydenhuoltopakettia". Yhteiskunta korvaa lääkekustannuksia vain rajallisesti. Ja kaiken lisäksi vielä estää apteekki-alan kilpailun typerillä lainsäädännöillä.

Puhumattakaan, että vuosien saatossa on ilmennyt tarvetta tietyille lääkkeille, joita ei edes Suomesta saa... (Ilman erityislupaa ja siihen liittyviä kustannuksia.)

Koko systeemissä on siis vikaa, ei ainoastaan julkisessa terveydenhuollossa. Mutta on kyllä totta, että yksityisellä puolella saa parempaa hoitoa tai ainakin paremmin oman tahtonsa läpi.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.11, 07:29   #49 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2001
Viestejä: 955
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja dohh Näytä viesti
..Tuntuu että tärkeintä on vetää firmalle maksimilaskutus minimiajassa..
Tästä nimenomaan on kyse "yksityisellä".

Vituttaa oikein, kun joutuu itse kertomaan mitä pitää korjata.

Viimeksi kun kävin oikean vian takia tarjottiin terapiaa ja mitä lie hokkuspokkusta. Alkoi vituttaa ja kävin toisella paikallisella yksityisellä. Ukko pisti välittömästi julkisen leikkausjonoon ja sama ukko vielä leikkaskin. Leikkaus oli hyvin lyhyt ja olin vain vuorokauden laitoksella. Kumma juttu, leikkauksella saa aikanaan särkyneet paikat kuntoon ja järjestykseen.

Hokkuspokkusfirmalla ei siis ollut kiinnostusta laittaa kerralla kuntoon. Hömpötysterapiasta voi lypsää työnantajaa pitkään samasta viasta.

Sama homma särkylääkkeitten yms. kanssa, kunnon vahvoja lääkkeitä saa muutaman kappaleen. Varmasti joutuu useasti käymään lekurissa uusia resptejä hakemassa. Lasku luonnollisesta jokaisesta kirjoituksesta. Pillerit maksaa yleensä muutaman euron, ne voi nakella vaikka roskiin mieluummin kuin sairaana hakee pillereita uudestaan ja uudestaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.11, 10:18   #50 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2000
Viestejä: 232
Itse menin päivystykseen, kun oli pikkusormen kärki kynnen puolesta välistä pystyasennossa, ainakin 45 asteen kulmassa. Ratkaisuna tarjottiin 600mg burana ja kotiin, siinä vaiheessa itellä kilahti ja pienen huutamisen jälkeen sille pellelle pääsin osastolle. Sormi oli ihan siruina, vaati leikkauksen ja luupiikin. Oli tosin päivystys, kunnallisella tosin. Muuten on ollu hyviä kokemuksia itsellä julkisesta puolesta. Sinne vain pitää mennä siten, että on paperia sairaudesta. Diagnoosia on turha odottaa nuhaa erikoisempaan
__________________
Socialstyrelsen: Tobak skadar din hälsa allvarligt.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:
Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 13:07.