MuroBBS

MuroBBS (http://murobbs.plaza.fi/)
-   Yleistä keskustelua (http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/)
-   -   Laadukas sänky (hinta/laatusuhteeltaan) - mistä? (http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/590767-laadukas-sanky-hinta-laatusuhteeltaan-mista.html)

mailbag 17.09.11 02:42

Kyllähän sen vähän pitää periksi antaa, nykyisessä tosin vuoteen keskellä sellainen 10cm syvä iso kuoppa jota koitan vältellä ja laittaa peittoa siihen kasaan jotta ei valuisi alas :P

- NFE - 17.09.11 10:45

Juuri tuosta syystä kannattaa jättää ne jouselliset patjat suosiolla kauppaan ja tilalle tavallinen patja ja sängynrunko.

Pari kuukautta sitten tuli ostettua Ikeasta Sultan Engenes -lateksipatja ja on ollut kyllä hyvä ostos. Näin jälkikäteen harmittaa, että tuotakin ostosta piti pantata liian kauan ja kärsiä paskasta runkopatjasta. Plussana olen huomannut vielä patjan hengittävän erinomaisesti. Ei hikoa siinä makoillessa.

Eikä tarvitse myöskään petaria. Vanhassa sängyssä joutui joka päivä laittamaan aluslakanan uudestaan ja tässä nykyisessä ei sitä tarvitse säätää ollenkaan lakanavaihtojen välillä.

JJTM 17.09.11 23:57

Jossain nukkumistapojen tutkimuksessa oli, että vatsallaan nukkuminen johtuu pääsäntöisesti liian kovasta patjasta. Melkein voisin tuonkin allekirjoittaa, kun entisellä kovalla runkopatjalla olin aina kääntynyt nukkumaan vatsalleen, mutta nykyisellä Flokenesin patjalla tuntuu järjestään heräävään samasta kylkiasennosta, johon on illalla käynyt nukkumaan. Tyynynä on muotoiltu Tempurin tyyny, josta en enää halua luopua. Ensimmäinen tyyny kesti kaksi vuotta ja toista vuotta menee oireetta tämä nykyinen.

Entiseen verrattuna on sängyssä pyöriminen vähentynyt lähes olemattomaan, joka kieltämättä näkyy myös vireystilassa herätessä.

mailbag 18.09.11 02:04

Tyynythän suositellaan vaihtamaan uuteen muutaman kk välein, liekö tuolla perää?

mabasa 18.09.11 02:08

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mailbag (Viesti 1707235323)
Tyynythän suositellaan vaihtamaan uuteen muutaman kk välein, liekö tuolla perää?

Tyynykauppiaiden metkuja. Kuolleita pölypunkkeja yms., pyh! Sairaalloinen siisteys tekee tutkitusti sairaaksi.

Jerry Brudos 18.09.11 11:56

"Tyynythän suositellaan vaihtamaan uuteen muutaman kk välein, liekö tuolla perää?"

Missäköhän näin suositellaan?

mailbag 18.09.11 11:59

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Jerry Brudos (Viesti 1707236177)
"Tyynythän suositellaan vaihtamaan uuteen muutaman kk välein, liekö tuolla perää?"

Missäköhän näin suositellaan?

Jaa a, aina kun lukee jotain julkaisua missä neuvotaan jotain sängyistä niin puhutaan tuosta :D

Ernomies 18.09.11 12:05

Eiköhän ne suositella pestäväksi muutaman kuukauden välein...

mailbag 18.09.11 12:10

Pestäväksi kuukauden parin välein, vaihdettavaksi ehkä 6kk-12kk välein, en muista. Anyway edellisestä tyynysdtä alkoi jo tulla pää aamuisin kipeäksi ja yskää ja hengenahdistusta niin piti jo suosiolla vaihtaa 2v jälkeen :P

Kremnen 19.09.11 10:44

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Scorpi78 (Viesti 1706959363)
Kuinka hyvin tämä viskoelastinen materiaali kestää pakkasta? Käsittääkseni kyllä kestää, mutta jos osuu johonkin kylmänä niin särkyy. Onko kellään kokemusta kuinka helposti patja särkyy jos sitä kolauttaa kylmänä?

Ei ainakaan Jyskin myymä viskoelastinen Tempur-kopio välitä mitään pakkasesta. Turha luulo, että ainakaan näissä meikäläisissä pakkasissa kovettuisi "lasiksi" ja menisi sirpaleiksi.... eri asia sitten jos sun Pakkanen on sama kuin nestämäisellä typellä jäähdytetty joku -200C.... ehkä sitten :)

Jyskin myymä tempur-tyyppinen patja on muuten Made in Sweden...ettei vain tulisi samasta tehtaasta kuin original Tempurkin - mutta hintaa on vain neljäsosa?

Andee__ 19.09.11 11:25

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja blurris (Viesti 1707241577)
Jyskin myymä tempur-tyyppinen patja on muuten Made in Sweden...ettei vain tulisi samasta tehtaasta kuin original Tempurkin - mutta hintaa on vain neljäsosa?

Mittaa paino, veikkaan että jyskin patja on selkeästi kevyempi = halvempi ja pehmeämpi.

Zakhal 19.09.11 11:35

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Zakhal (Viesti 1707155178)
Tilasin kaksi tarun 80x200 runkopatjaa 160x200 stylex petarilla. Toinen runko on kova ja keskikova niin on sitten vaihtelua ja sänky sopii naisellekin mikä on yleensä 10-20kg kevyempi. Stylex on 65mm korkea patja joka on profiloitu eli ilmava niin että selkä hikoa.

Tuo keskikova tuntuu siltä että leijuisi ilmassa. Kiva fiilis. Mutta otin tuon toisen kovaksi ihan varmuuden vuoksi kun on tottunut nukkumaan tosi kovalla. Otin yhteisen petarin niin että se ei pääsee liikkumaan liiaksi ja keskelle ei tule rakoa.

Lisukkeina ostin 23cm jalat, päädyn, päätytyynyt ja kaiser valot jotka toimii liiketunnistimella.

Tässä on tullut nyt nukuttua noin viikko tuolla ja onhan se aivan loistava. Vanhoissa sängyissä en pystynyt nukkumaan selälteni mutta tuossa kyllä onnistuu kummallakin puolella. Selvää suosikkipuolta ei ole vaan se tahtoo vähän vaihdella. Lievästi enemmän on tullut nukuttua öisin pehmeämmällä puolella ja päivisin taas tulee maattua enemmän kovalla puolella (varsinkin jos datailee vaikka ipadilla).

Selkäsäryistä olen lukenut että yläselän särkyä varten pitäisi olla pehmeä ja alaselän särkyä kovempi. Ei ole tosin särkyjä tullut sen jälkeen kun olen tässä nukkunut joten en ole tuota teoriaa päässyt testaamaan.

Ostin sänkyä varten myös kaksi parasta tyynyä - molemmat hieman erilaisia niin on siinäkin vaihtelua.

Mutta tosiaan en suosittele ostamaan esim. pelkkää kovaa sänkyä jos mahdollista. Itse olen huomannut pitäväni siitä että on hieman vaihtelua.

S62B50 19.09.11 16:31

Jyskissä on ensi perjantaina patjatarjoukset -30 ja -50% välillä, josko sitä saisi itseään niskasta kiinni ja kävisi kokeilemassa noita gold patjoja vaahtomuovisina.

Ikean sängynrunkoa ajattelin, mutta törmäsin tähän tarjoukseen Snky LAILA 160x200 cm SM-33187 - ON24 Sisustustavaratalo Tuota voisi harkita, kun on ihan hienon näköinen.

ramram 20.09.11 13:55

Mitäs kokemuksia jengillä on tällaisesta patjasta?

Mitä Intelligel ::Ekornes

Pitäis toistakymmentä vuotta vanha Sotkan jenkki (runkopatjat enää jäljellä kun joustinpatjasta kuoli jouset) päivittää kun ei meinaa paikat enää kestää mulla ja emännällä.

Huomattiin Maskussa tuollainen esite ja myyjäkin tietysti(!) suositteli.

insight 20.09.11 16:04

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mailbag (Viesti 1707235323)
Tyynythän suositellaan vaihtamaan uuteen muutaman kk välein, liekö tuolla perää?

Mä oon kuullut, että ne kannattais pestä n 3 kk:n välein vähintään, mikä on aika sopiva pesutaajuus, kun muistaa vaihtaa riittävän usein tyynynpäällisen. En oo kyl koskaan kuullut, että pitäis uusi ostaa noin usein. Mulla 2 ihan laadukasta tyynyä ja ne olleet käytössä 4-5 vuotta ja edelleen ihan hyvässä kunnossa. Pesen noi tyynyt n 3kk välein, tyynynpäälliset vaihdaan ehkä viikon, parin viikon välein. Tuntuu ihan riittävän puhtaalta, kun yleensä meen suihkun tai saunan kautta nukkumaan.

En osais enää varmaan nukkua vain yhdellä tyynyllä. Yks pään alla, toinen kainalossa :)

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mailbag (Viesti 1707236252)
Pestäväksi kuukauden parin välein, vaihdettavaksi ehkä 6kk-12kk välein, en muista. Anyway edellisestä tyynysdtä alkoi jo tulla pää aamuisin kipeäksi ja yskää ja hengenahdistusta niin piti jo suosiolla vaihtaa 2v jälkeen :P

:confused: Meinaatko, että vuoden välein pitäis tyyny vaihtaa? Mulla ollut käytössä sama jo 5 vuotta ja se on ihan hyvä edelleen. Tosin, vois alkaa olla ehkä aika kyl vaihtaa :D

Uuden sängyn kyl ostin pari vuotta sitten

S62B50 23.09.11 17:50

Nyt tuli pitkän jahkailun jälkeen haettu jyskin paras vaahtomuovinen patja, kun kerran olis tarjouksessa. Eli 250e/kpl oli tuollainen 21cm memoryfoami patja ovh:n ollessa 399e/kpl. Siihen päälle tarjouksessa oleva gold mallin 160cm sijauspatja 120e ovh 180e.

Liikkeessä, kun kokeili makoilla, niin vaikutti hemmetin hyvältä. Keskikova/kova+kova on tuon patjan kovuus. Saa nähdä miten toimii, mutta joutuu tuota sängyn runkoa odottelemaan yli 2kk. Patjoissa oli tuo 100pv:n palautusoikeus jos ei ole tyytyväinen, joten tiukille menee jos ei tuu oltua tyytyväinen patjoihin. Lupasivat kuittien mukaan 25 vuoden perävalotakuun.

Jos jollakin patjan kaipuuta, niin kipin kapin Jyskiin, kun näyttäis olevan vaan tän päivän tuo tarjous....

edit. Jos muuten tilailee on24.fi:stä rojua, niin kannattaa ensin liittyä kanta-asiakkaaksi jolloin saa 10e tilille heti kättelyssä. Anna suosituskoodi kaverillesi, niin kaverin rekisteröityessä saa hän heti 25e (eli suosituskoodin jakaja saa vain 5e ja uusi koodia käyttänyt 25e) tililleen ja jokaisesta reffistä 5e per uusi käyttäjä. Eli sähköpostista pitää vain kaivaa tunnusluku ja kirjautua sivuille jollain suosituskoodin antajalle putoaa tuo 5e. Tuotteista saa yleensä -10% alennusta eli ostat vaikka tonnilla tavaraa, niin satanen lähtee myös tarjouhintaisista tuotteista pois. Eli jos on paljon kavereita, niin siitä vain rekisteröitymään. Postikuluista ei saa alennusta. Itse käytin nuo rahat hyväkseni eikä siinä kahta minuuttia pidempään mennyt, kun sai tuotteista reilu 30e pois. Enää arvotaan, että tuleeko tavarat perille :D

Phenix 17.10.11 12:43

Tässä ketjussa on vatvottu tuota Sotka ja Jysk-laatua. Mahtaako noista kaupoista löytyä sellaista kohtuuhintaista sänkyä, joka laadultaan kuitenkin olisi hyvä?

Eli mulla on tilanne se, että ostin 7-8v sitten Suomi-Soffasta Janne (tjsp) jenkkisängyn. Aivan loistava vieläkin, mutta elämään ilmestyi tuollainen naikkonen ja tuo 120cm leveä sänky on melko ahdas meille kahdelle.

Kallista en viitsi ostaa, koska emännällä on just ostettu 180cm leveä sänky omassa huushollissa. Sinne muutto on jossain vaiheessa edessä, mutten ole vielä muuttamassa. Eli pitäisi saada 160cm leveä sänky omaan kotiin kohtuurahalla ~800e

Onko minun ainoat vaihtoehdot Sotkan Julia-jenkki ja Jyskin C25?
Ikeassa on jotenkin pirun vaikeeta se sänkyjen vertailu ja myyjät ovat ihan kuutamolla siellä.
Eihän se mikään sänkykauppa olekaan...

markiisi 17.10.11 12:56

Vastaus otsikon kysymykseen:
Futon-1 - Original Cotton/Foam Futon 160*200 + 2 tyynyä.

Täyspuisella, suomalaisella "wenge"-rungolla n. 600 e, otettiin tattari- ja futontyynyt.

http://4.bp.blogspot.com/-DmiU-ENERM...0/DSC_9261.jpg

KasperiJalli 17.10.11 12:59

Onkos jossainpäin internetin ihmemaata testejä ja artikkeleita suomalaisten kauppiaiden myymistä joustinpatjoista?

Pitäisi 2kpl 80cm leveitä joustinpatjoja ostaa parisänkyyn, mutta hinta/laatu vertailu on lähes mahdotonta kauppojen välillä, kun noita huonekalu ja patjakauppoja ei vahdi kukaan ja meno on kuin autokaupoissa konsanaan.

S62B50 17.10.11 16:43

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Phenix (Viesti 1707420738)
Tässä ketjussa on vatvottu tuota Sotka ja Jysk-laatua. Mahtaako noista kaupoista löytyä sellaista kohtuuhintaista sänkyä, joka laadultaan kuitenkin olisi hyvä?

Eli mulla on tilanne se, että ostin 7-8v sitten Suomi-Soffasta Janne (tjsp) jenkkisängyn. Aivan loistava vieläkin, mutta elämään ilmestyi tuollainen naikkonen ja tuo 120cm leveä sänky on melko ahdas meille kahdelle.

Kallista en viitsi ostaa, koska emännällä on just ostettu 180cm leveä sänky omassa huushollissa. Sinne muutto on jossain vaiheessa edessä, mutten ole vielä muuttamassa. Eli pitäisi saada 160cm leveä sänky omaan kotiin kohtuurahalla ~800e

Onko minun ainoat vaihtoehdot Sotkan Julia-jenkki ja Jyskin C25?
Ikeassa on jotenkin pirun vaikeeta se sänkyjen vertailu ja myyjät ovat ihan kuutamolla siellä.
Eihän se mikään sänkykauppa olekaan...

Siis pitääkö se olla jenkki? Jyskissä on edelleen tuo f100 vaahtomuovipatja eli paras malli 250e/kpl. Noissa on vielä tuo 100vrk:n palautusoikeus, niin jos satut muuttamaan tässä reilun 3kk:n kuluessa, niin kiikutat patjat takaisin ja ostat saamillasi rahoilla jotakin muuta.

Kaksi F100 patjaa+T20 sijauspatja, sälepohja ja tämä runko Snky LAILA 160x200 cm SM-33187 - ON24 Sisustustavaratalo toimituskuluineen 990e.

Phenix 17.10.11 23:08

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Silky Johnson (Viesti 1707422061)
Siis pitääkö se olla jenkki?

Pitää olla jenkki ja en ole ainakaan seuraavaan vuoteen muuttamassa :D
Tykkään, että patjat ovat korkeita, siks jenkkisänky.

Kävin tänään testaamassa tuota Jyskin C25sta. Oli kumman matala ollakseen jenkkisänky.
Sotkan Julia-jenkkisänky tuntu melko hyvältä lyhyellä koemakuulla. Tykkäsin, kun ei tuntenut, vaikka emäntä vaihto kylkee, niin omalla puolella mitään "keinuntaa". Noh, täytyy vielä koluta muutama paikka läpi.

poroGOD 17.10.11 23:22

Kertokaa jos tulee vastaan tai tiedätte mistä saisi mahdollisimman simppelin sängynrungon 180x210 patjalle. Minulla on hienot joustinpatjat mutta nykyinen runko on paska ja vie päätyineen liikaa tilaa makkarissa. Alle saisi mielellään mahtua 20cm korkeat pyykkilaatikot...

Ikeassa on vain 200cm pitkiä ja isommat maksaa erikoisliikkeissä 700€-> mikä on neljästä jalasta ja sälepohjasta hieman liikaa.

Miikka M 17.10.11 23:35

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja poroGOD (Viesti 1707425156)
Kertokaa jos tulee vastaan tai tiedätte mistä saisi mahdollisimman simppelin sängynrungon 180x210 patjalle. Minulla on hienot joustinpatjat mutta nykyinen runko on paska ja vie päätyineen liikaa tilaa makkarissa. Alle saisi mielellään mahtua 20cm korkeat pyykkilaatikot...

Ikeassa on vain 200cm pitkiä ja isommat maksaa erikoisliikkeissä 700€-> mikä on neljästä jalasta ja sälepohjasta hieman liikaa.

Harmi että 10 cm liikaa. Puol vuotta sitten tuli hommattua FJELLSE sänkyrunko. 39 euroa. Pensselit, petsi ja sälepohjan kanssa alle 100 euroa. Hyvä diili :) Sahaa 10 senttii pois. :smoke: Hoppista eihän tota saakkaan kun 140 cm leveenä :/

Roland Carrots 18.10.11 09:41

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja poroGOD (Viesti 1707425156)
Kertokaa jos tulee vastaan tai tiedätte mistä saisi mahdollisimman simppelin sängynrungon 180x210 patjalle. Minulla on hienot joustinpatjat mutta nykyinen runko on paska ja vie päätyineen liikaa tilaa makkarissa. Alle saisi mielellään mahtua 20cm korkeat pyykkilaatikot...

Ikeassa on vain 200cm pitkiä ja isommat maksaa erikoisliikkeissä 700€-> mikä on neljästä jalasta ja sälepohjasta hieman liikaa.

Tossa muutama viesti ylempänä markiisilla on runko, jota saa 210 pitkänä.

EDIT: jaa, piti olla vielä 180 leveä... kannattaa tsekata silti.

Juhalius 18.10.11 09:57

Mä voin kurkata edullista 180x210 sängynrunkoa kun pääsen töihin asti tänää, alalla kun tavallaan olen niin voisi vaikka löytyäkin :)... Pistelen poroGOD sulle YV jos löytyisi joku edukas vaihtoehto.


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 17:49.