Vanha 19.01.11, 19:28   #101 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2002
Viestejä: 1260
Ja annostelun kanssakin saattaisi joutua olemaan tarkkana. Kohtuullisen paskamainen olo kofeiiniyliannostuksessa.
__________________
En nainut häntä, vaikka olisin halutessani voinut. Hän kuoli neitsyenä.

Ei. Tämä ei ole vitsi. Heiluttelin vain kirvestä.
  Vastaa lainaten
Vanha 19.01.11, 19:36   #102 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 04/2008
Viestejä: 788
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja katkarapu Näytä viesti
Ja annostelun kanssakin saattaisi joutua olemaan tarkkana. Kohtuullisen paskamainen olo kofeiiniyliannostuksessa.
Tarkalla milligrammavaa'alla mittailee. Riippuen omasta nuuskankäytöstä, kauan pitää sitä, jne. Ajattelin kylläkin tätä pussinuuskan kohdalla, mutta se pussittaminen taitaa olla vaikeampi homma. Hyvä määrä jos käyttää jotain 5 pussia per päivä olisi varmaan sellainen 50mg per pussi, eli suunilleen samanverran mitä kahvikupposessa. Tietty voisi tehdä aamunuuskat erilleen, siihen 100-150mg per pussi ja sitten tuplamäärä nikotiinia normaalinuuskaan verrattuna. Normipäivänuuska 30mg per pussi. En sitten tiedä paljon tuo yksi pussi sisältää nuuskaa, siitä olisi hyvä lähteä liikkeelle. Tykillä voi annostella sitten paremmin.
  Vastaa lainaten
Vanha 19.01.11, 19:53   #103 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2004
Viestejä: 428
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja katkarapu Näytä viesti
Ja annostelun kanssakin saattaisi joutua olemaan tarkkana. Kohtuullisen paskamainen olo kofeiiniyliannostuksessa.
Taitaa perus toimisto määrien jälkeen yliannostuksen saaminen olla aikamoisen yrityksen takana.
Onhan noita kahviaromeita myytävänä jos oikeasti meinaa kokeilla...

Mites meinasit pussittaa?
  Vastaa lainaten
Vanha 19.01.11, 20:15   #104 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 04/2008
Viestejä: 788
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja lestat Näytä viesti
Taitaa perus toimisto määrien jälkeen yliannostuksen saaminen olla aikamoisen yrityksen takana.
Onhan noita kahviaromeita myytävänä jos oikeasti meinaa kokeilla...

Mites meinasit pussittaa?
Pussittamista tosiaan ei tarvita jos käyttää tykkiä, laittaa esim. 10mg per 100mg nuuskamäärää kohti.
  Vastaa lainaten
Vanha 19.01.11, 20:58   #105 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2004
Viestejä: 428
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Dr. Gonzo Näytä viesti
Pussittamista tosiaan ei tarvita jos käyttää tykkiä, laittaa esim. 10mg per 100mg nuuskamäärää kohti.
Joo ei tarvii. Mietin vain että miten tuo onnistuisi kotikonstein?
  Vastaa lainaten
Vanha 19.01.11, 22:03   #106 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 341
Tuosta kofeiinista. Mikäli et onnistu tilaamaan netistä sitä jauhoa, niin apteekista saa kofeiinitabletteja. Purkissa 100 tabua ja jokainen sisältää 100mg kofeiinia. Maksaa muutaman euron.
  Vastaa lainaten
Vanha 20.01.11, 01:20   #107 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2002
Viestejä: 838
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja lestat Näytä viesti
Jos poltettaessa syntyviä myrkkyjä + häkää ei lasketa mukaan niin kyllä.

Ruotsalaiseen nuuskaan käytetään ilmakuivattua fermentoimatonta tupakkaa, missä ei pääse syntymään näitä jenkkitupakan savustamisessa ja fermentoinnissa tulevia yhdisteitä
Luin vähän huonosti tuon alkuperäisen viestin, lopputuloksena taitaa kuitenkin olla, että sekä sätkätupakka että tehdastupakka on fermentoitua, mutta raakatupakka ei.

Wikipedia ei tästä kerro mitään, nuuskan kohdalla sanotaan, että ero johtuisi siitä, että ruotsalainen nuuska on "steam-cured", kun taas poltettava tupakka ja amerikkalainen nuuska on "fire-cured". Princeton taas antaa cured sanalle seuraavan määritelmän: "aged: (used of tobacco) aging as a preservative process (`aged' is pronounced as one syllable)".

Näin puutteellisen tiedon valossa en kyllä vielä lähtisi julistamaan sätkätupakasta tehtyä nuuskaa yhtä haitattomaksi kuin ruotsalaista nuuskaa.
__________________
Missä sun eurot menee?
  Vastaa lainaten
Vanha 20.01.11, 03:16   #108 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2004
Viestejä: 428
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Petri6 Näytä viesti
Luin vähän huonosti tuon alkuperäisen viestin, lopputuloksena taitaa kuitenkin olla, että sekä sätkätupakka että tehdastupakka on fermentoitua, mutta raakatupakka ei.

Wikipedia ei tästä kerro mitään, nuuskan kohdalla sanotaan, että ero johtuisi siitä, että ruotsalainen nuuska on "steam-cured", kun taas poltettava tupakka ja amerikkalainen nuuska on "fire-cured". Princeton taas antaa cured sanalle seuraavan määritelmän: "aged: (used of tobacco) aging as a preservative process (`aged' is pronounced as one syllable)".

Näin puutteellisen tiedon valossa en kyllä vielä lähtisi julistamaan sätkätupakasta tehtyä nuuskaa yhtä haitattomaksi kuin ruotsalaista nuuskaa.
Ei varmasti olekaan yhtä haitatonta. Sen takia olenkin mietiskellyt että mistä saisi raakatupakkaa ostettua suomessa.

Tupakka (poltettavassa ja jenkkinuuska muodossa) savustetaan(fire-cured) viljelijän toimesta jo ennen toimitusta ja nuuskan tapauksessa fermentoidaan.
Sato kerätään paaleihin halleihin/latoihin ja esikäsittely hoidetaan siellä minkä jälkeen tupakanpyörittäjät ottavat sen käsittelyyn.

Ruotsalainen nuuska taas valmistetaan ilmakuivatusta tupakasta ja nuuska pastöroidaan höyryllä(steam-cured).
En tiedä miten tämä eroaa iskukuumennuksesta, vai eroaako ollenkaan?

Juuri tuo hikoiluttaminen (uunissa pito) mitä porukka harrastaa on sitä fermentointia, juuri se isopaha mistä ne inhottavat myrkyt tulee siihen nuuskaan. Se tuskin tosin haittaa koska sätkätupakka on jo valmiiksi fermentoitua, mutta kuitenkin, mainitsemisen arvoinen asia.

Lyhyesti: Sätkätupakasta tehty nuuska on juurikin sitä vaarallista amerikan nuuskaa.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.02.11, 20:10   #109 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2002
Viestejä: 804
Eile kokeiltiin kaverin kanssa iha huviksee tehdä nuuskaa. Ostettiin Smartin sinistä purua maxi pussillinen. Ja tehtii homma ohjeiden mukaan ja lisättiin vähän makua tuomaan inkivääriä ja Fisherman Friendsejä.

Yhdestä maxi pussista tuli 1½ purkkia nukkelia ja laitoin oman purkin jääkaappiin tekeytymään. Aamulla kun otti purkin auki niin tuoksu iha jumalaisen hyvältä Mut ruokasoodaa tuli laitettua ehkä hivenen liian vähän koska ei oikein polttela kunnolla :/

En tiedä tuleeko jatkossa tehtyä mutta tulipaha kokeiltua
__________________
PC specs: Maksimit
  Vastaa lainaten
Vanha 27.02.11, 13:55   #110 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 246
Muistithan "polttaa" soodan, eli antaa sen muhia ~250asteisessa uunissa noin puolisen tuntia? Ruokasooda sinällään ei toimi ollenkaan, vaan tuon operaation jälkeen se muuttuu aineeksi jota siinä nuuskanteossa halutaan.
__________________
"Voileipäkeksi-psykoosi on pahin, vetäkää mieluummin viinaa." -Burana
  Vastaa lainaten
Vanha 27.02.11, 14:03   #111 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 03/2008
Viestejä: 80
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kermainenperuna Näytä viesti
Muistithan "polttaa" soodan, eli antaa sen muhia ~250asteisessa uunissa noin puolisen tuntia? Ruokasooda sinällään ei toimi ollenkaan, vaan tuon operaation jälkeen se muuttuu aineeksi jota siinä nuuskanteossa halutaan.
Jep, näin juuri. Eli nuuskanteossa tarvitaan soodatuhkaa (natriumkarbonaatti), joka on voimakkaampi emäs kuin ruokasooda (natriumvetykarbonaatti).
  Vastaa lainaten
Vanha 27.02.11, 14:57   #112 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2000
Viestejä: 117
Tänään tein taas satsin. Hyvää tuli.

Resepti:
30g punaista smartia josta siivilöity isommat oksat pois, jäi 25g hienoa purua.
30g vettä
5 g soodaa
7 g suolaa.
  Vastaa lainaten
Vanha 02.03.11, 00:27   #113 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 978
Tuleeko tästä ihan tosissaan käypästä höröö jonka voi huoletta tykittää yläpeltiin? Pakko kyllä kokeilla joku päivä
__________________
2500K|P8Z77 M Pro|8GB|64GB SSD+640GB+500GB|GTX670 4GB|Lian Li PC-A05N
Helsinki
  Vastaa lainaten
Vanha 02.03.11, 22:29   #114 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 246
Tulee, jos osaa. Tätä voisi verrata hyvän ruoan tekemiseen, ohjeen mukaan tarkkaan kokkaillessa, tulee jotakin, mutta jos haluat oikeasti erinomaisen hyvää ja juuri sellaista mitä haluat, se vaatii paljon kokeilua ja oman tekotyylisi kehittämistä. Reseptit mitä tääläkin on annettu on vain hyviä lähtökohtia, mutta vasta useiden harjoittelukertojen ja enemmän tai vähemmän onnistuneiden kokeiluiden jälkeen se lähtee kunnolla liikkeelle. Nuuskan kokkailua suosittelen enemmän harrastuksena kuin vaihtoehtoisena tapana nuuskanhankinnalle.

Itse olen hiukan yli vuoden ajan nuuskani valmistanut itse ja se mitä nyt saan aikaan, on omasta mielestäni erittäin hyvää, mutta edelleen haen sitä "täydellistä" koostumusta. Nuuskan saan tehtyä jo hyvin hyvin hienojakoiseksi ja tasalaatuiseksi, tarpeeksi nikotiinipitoiseksi, juuri sopivan miedosti polttelevaksi ja peräti hyvänmakuisiksikin, omat suosikit ovat fishersman friendit jauhona ja makeista mansikoista puristettu täysmehu jota välillä veden korvikkeena käytän.

Enään koostumuksessa on hakemista, kyllähän tuo kasassa pysyy, mutta edelleen haen sitä Röda Lacketmaista vahamaista helposti käsin pyörieltävää koostumusta. Maissitärkkelyksen kanssa on jo lähelle päästy, mutta jotain siitä vielä uupuu.
__________________
"Voileipäkeksi-psykoosi on pahin, vetäkää mieluummin viinaa." -Burana
  Vastaa lainaten
Vanha 03.03.11, 02:00   #115 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2009
Viestejä: 142
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kermainenperuna Näytä viesti
Enään koostumuksessa on hakemista, kyllähän tuo kasassa pysyy, mutta edelleen haen sitä Röda Lacketmaista vahamaista helposti käsin pyörieltävää koostumusta. Maissitärkkelyksen kanssa on jo lähelle päästy, mutta jotain siitä vielä uupuu.
Vedä ne kuivat purut blenderin läpi että saat ihan jauhoa.
Sitten apteekista glyserolia sekaan.Se on siinä.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.03.11, 08:12   #116 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2004
Viestejä: 307
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja lestat Näytä viesti
Ei varmasti olekaan yhtä haitatonta. Sen takia olenkin mietiskellyt että mistä saisi raakatupakkaa ostettua suomessa.

Tupakka (poltettavassa ja jenkkinuuska muodossa) savustetaan(fire-cured) viljelijän toimesta jo ennen toimitusta ja nuuskan tapauksessa fermentoidaan.
Sato kerätään paaleihin halleihin/latoihin ja esikäsittely hoidetaan siellä minkä jälkeen tupakanpyörittäjät ottavat sen käsittelyyn.

Ruotsalainen nuuska taas valmistetaan ilmakuivatusta tupakasta ja nuuska pastöroidaan höyryllä(steam-cured).
En tiedä miten tämä eroaa iskukuumennuksesta, vai eroaako ollenkaan?

Juuri tuo hikoiluttaminen (uunissa pito) mitä porukka harrastaa on sitä fermentointia, juuri se isopaha mistä ne inhottavat myrkyt tulee siihen nuuskaan. Se tuskin tosin haittaa koska sätkätupakka on jo valmiiksi fermentoitua, mutta kuitenkin, mainitsemisen arvoinen asia.

Lyhyesti: Sätkätupakasta tehty nuuska on juurikin sitä vaarallista amerikan nuuskaa.
Sikarithan fermentoidaan muutamaankin kertaan mutta ei uunissa. Lämpimässä tilassa tupakkapaaleissa annetaan itsekseen lämmetä ja välillä tietysti aukaistaan, tarkastetaan ja käännetään tavarat.

Sikarien fermentoinnissa ainakin ammoniakkipitoisuudet (kitkeryys) ja nikotiinipitoisuudet [i]laskevat[i].
Esimerkiksi Cohiba fermentoidaan kolmeen kertaan, siksi pehmeän makuinen.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.03.11, 21:21   #117 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 246
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja suklaatakka Näytä viesti
Vedä ne kuivat purut blenderin läpi että saat ihan jauhoa.
Sitten apteekista glyserolia sekaan.Se on siinä.
Teen sen homman käsin parin siivilän (vähän karkeajakoisemman ja toisen erittäin hienojakoisen) läpi ne kuivat purut sormin hieromalla, jolloin niistä saan todellakin samanlaista kuin puolikarkeat vehnäjauhot, mutta jokin viimesilaus siitä vielä puuttuu.

Mutta mitäs vaikutusta tuo glyseroli saa aikaan, sehän on jäähdytysnestettä?

Niin ja raakatupakasta tuossa ihmeteltiin ohimennen. Kaverini on tupakkia suht ahkerasti kasvatellut, ihan itse kellarissaan ja häneltä aikoinaan ostin puoli muovikassillista valmiiksi fermentoituja ja kuivattuja lehtiä. Ne kun olivat tosiaan kuivia käppyröitä, ei niistä tupakkia saanut pahemmin tehtyä, mutta hyvää nuuskaa sitä sai. Oli tosin pirun kova duuni vetää ne jauhoksi, lehtien keskellä menevät kovat varret oli oma operaatonsa noukkia lehtimurskasta pois.

Nuuskasta tuli vaikutuksiltaan hyvin mietoa, maku ja tuoksu oli kyllä suht erilaiset mihin tottunut. Haju oli hyvin neutraali, se ei tuoksunut vahvasti tupakalle kuten yleensä, makukin oli neutraalimpi, suola siinä normaalia enemmän paistoi läpi. Jos enemmän noita jaksaisi väsäillä ja erotella noista nikotinia lisää, saisi ihan erinomaista luomunuuskaa, mutta kaverin kasvattelumäärät senverran pienet ettei siitä ihan tuohon hommaan ole ja hän tykkää niitä sikareina enemmänkin poltella. Kasvatuskin erittäin hidasta puuhaa.
__________________
"Voileipäkeksi-psykoosi on pahin, vetäkää mieluummin viinaa." -Burana
  Vastaa lainaten
Vanha 01.05.11, 16:26   #118 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 04/2011
Viestejä: 3
Nuuskan Teko-Ohje

Kotitekoinen Nuuska tuolta löytyy aika yksinkertainen nuuskan teko ohje, piirretty vielä
  Vastaa lainaten
Vanha 13.04.12, 22:55   #119 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2012
Viestejä: 0
Eloikkä koitin rseptiä !! hyvää tuli

Pussi puruja 30g
2tl soulaa (yks ens kerra, vähän liikaa toi 2)
1,5 soodaa
poul dl vettä

erittäin hyvä vaihtoehto valmiille, jos pulaa on
  Vastaa lainaten
Vanha 13.04.12, 23:03   #120 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2008
Viestejä: 1547
Kuka jaksaa vääntää ite mitää shaibaa kun hyviä makuja saa purkissakin läpi suomen?
__________________
AsRock Z68 Extreme4 | i5 2500k @ 5.1GHz,Phanteks PH-TC14PE + Liquid metal | G.Skill Ripjaws 8+8GB @ 2133MHz | EVGA NVIDIA GeForce GTX 670 FTW, 2GB | Samsung SSD 830 512GB + Samsung F3 4*1TB | OCZ GameXStream 700W | BiMMi & Audi: http://www.minunauto.com/profiili/biisti
  Vastaa lainaten
Vanha 14.04.12, 02:00   #121 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 246
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Petoz Näytä viesti
Kuka jaksaa vääntää ite mitää shaibaa kun hyviä makuja saa purkissakin läpi suomen?
Niin, kuka nyt jaksaa ylipäänsä vääntää yhtään mitään kun valmiiksi saa.
Jotkut ns. harrastelevat. Ei näitä minkään megalomaanisen säästön takia tehdä tjsp. Ja kuka jaksaa vääntää shaibaa, kuulostaa siltä kuin itse tehty olisi paskaa. Ehkä samalla tavalla omatekoset safkat ovat poikkeuksetta paskempia kuin raflan antimet. Vai vaikuttikohan harjoittelu ja kokemus asiaan mitenkään. Samaten olikohan omatekoisissa mahdollisuus saada siitä tasan sen makuinen/hajuinen/kokoinen (pussi)/nikotiinipitoinen/koostumus/you-name-it kuin haluaa?
__________________
"Voileipäkeksi-psykoosi on pahin, vetäkää mieluummin viinaa." -Burana
  Vastaa lainaten
Vanha 21.11.12, 19:36   #122 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2012
Viestejä: 0


Tollasta tuli kotikonstein tehtyä.. Mortellilla jauhoin pallmallin punasen massin ihan jauhoksi, joka oli kuivatettu eka uunissa(n.1h, 75 astetta). Sitten uunissa käytetty ruokasooda(n.1h, 200 astetta) suolan(n.3ml) ja kiehuvan veden(n.30-40ml) sekaan. Lisäsin tätä seosta sit jauhomaisen tupakan sekaan vähitellen ja lopuksi kaulitsin minigrip pussissa. Tuli ihan oikean nuuskan makusta ja tuntusta eikä muuten valu!
  Vastaa lainaten
Vanha 03.12.12, 17:30   #123 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2003
Viestejä: 238
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Filpos Näytä viesti
Aivan liikaa vettä/liian vähän suolaa ja liian vähän soodaa laitatte nuuskaanne.
Tässä paremmat suhteet:

30g jauhettua tupakkaa (toppa)
35-45ml vettä (vajaa 3 ruokalusikallista)
3-5ml soodaa (vajaa teelusikka)
10ml suolaa (2 tl)
==> vajaa puoltoista rasiaa oivaa nuuskaa.

Veden määrää voi vähentää ja laittaa tilalle vaikka piparminttu/rommi/konjakkiesanssia jos haluaa makuja.
Jos sooda tuntuu polttelevan niin laita ensi kerralla 1-2ml vähemmän kunnes löydät itsellesi sopivan suhteen.
Kaikista parhainta nuuskaa tulee Kaptain Besterin makupiipputupakeista mutta hinta kaksinkertaistuu.
Tärkeintä on saada tupakki aivan jauhoksi, mielellään tehosekoittimen mehusiivilän (jos moinen löytyy) lävitse niin tulee "pölyä".
Ruokasoodasta saa soodaa uunissa 200C ja 30 min riittää mainiosti.
Tuli tämän ohjeen mukaan tehtyä muutama viikko takaperin ja nyt uusi satsi, toimii.

Ekalla yrityksellä Manitoun keltaista toppa (35g), n. 45ml vettä, 5ml soodaa, 10ml suolaa. Vähän olisi hienommaksi saanut jauhaa, muuten hyvä. Potkua riitti mutta maku oli erittäin mieto. Manitou voisi toimia jonkun makuaineen kanssa erinomaisesti.

Nyt tokalla yrityksellä toppa punaista pall mallia, nesteenä pelkkää batteryä ja mausteeksi pieni kourallinen jauhettuja espressopapuja. Soodaa ja suolaa saman verran. Tästä tuli yllättäen vähän kosteampaa, mutta maku on aivan mahtava. Kofeiinia ei varmaan nimeksikään, silti potkii.
__________________
"Don't do anything that affects anything, unless that turns out you was supposed to do it, in which case for the love of god, do not do it."
  Vastaa lainaten
Vanha 19.03.13, 07:21   #124 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2013
Viestejä: 12
Hehe lueskelin tuossa että jotkut sankarit ovat poltelleet timjamia josta kuulemma tulee rentouttava olo. Ajattelin testata sitä nuuskaan ja siitä se ajatus sitten lähti. Yksi pussi timjamia ja yksi toppa röökiä. Hyvin rentouttavaa/jumittavaa nuuskaahan siitä sitten syntyi, jotenkin tuntuu tosin, että omatekemästä nuuskasta ei tule yhtä voimakasta kuin tehdasvalmisteisesta, voiko johtua siitä ettei tarpeeksi hienona jauheena rööki tai siitä ettei kuivata sitä uunissa vaan huoneenlämmössä? Vai tuota soodatuhkaa liian vähän?
  Vastaa lainaten
Vanha 19.03.13, 07:37   #125 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2010
Viestejä: 2002
laita lisää suolaa.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:




Kaikki ajat ovat GMT +3. Kello on nyt 19:06.