Vanha 28.09.07, 17:12   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2003
Viestejä: 464
Kela ja yleinen asumistuki.

Juu kyllä taas vituttaa.. kertokaas murolaiset voiko tälle mitään tehdä.

Tilanne: asutaan puolison kanssa avoliitossa omistusasunnossa. Molemmat opiskelevat.

Kesän alussa vietiin paperit kelalle, että lakkauttaisivat yleisen asumistuen, jota saatiin. Molemmat meni kesäksi töihin ja laskeskeltiin, että ei taida kelalta tulla mitään tukia kun tienataan yhdessä "liikaa". Siispä lakkautuspyyntö kelalle heti kesän alussa (ihan paikan päällä käynti).

Noh NYT tulee sitten kirje kelalta, että voivoi lapset kun me maksettiin teille sitä tukea ja me halutaan ne rahat takas kun ette te sitä oikeesti olis saanu. Ei siihen päätökseen sitten mennytkään kuin lähemmäs 4 kuukautta ja siltä ajalta maksoivat.

Kelalla kun kävin joskus kevät-kesä vaihteessa alustavasti kertomassa tilanteesta niin eikö siellä sanottu, että joo asia hoidetaan. Kysyin lisäksi kesäkuun tuesta, joka varmaan pitää palauttaa kun ei ne välttämättä ehdi käsitellä asiaa. Vastaus oli, että joo varmaan maksetaan vahingossa, mutta sitä "ylimääräistä ei edes perittäisi pois"... syy oli joku kelahässäkkä "tällaisissa tilanteissa".

Noh tästä rentoutuneena en sitten enempää siitä välittänyt. Ihmettelin vaan kun päätöstä ei tullu ja tukea tuli myös heinä- elo ja syyskuulta (ja ilmeisesti myös loka). Me taas ajateltiin, että kaipa ne nyt tietää mitä tekevät ja niillä on ne paperit ja kaikki ollu jo pitkään, joten ois kai ne sen katkassu jos sitä ei pitäs tulla.

Nyt sitten pamahti postiluukusta lappu johon itse ovat kirjottaneet että homma on käsitelty jo kelassa 15.6 mutta SILTI kela on maksanut meille 31.10 asti tukea... Just näin.

Noh mitä mieltä murolaiset. Kannattaako tuosta valittaa. Auttaako valitus mitään.

___________________________________
It's better to burn out than to fade away.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 17:15   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2002
Viestejä: 1667
Kannattaa tietenki valittaa, auttamisesta en tiedä, mutta saapa ainaki haukkua ne apinat siellä lyttyyn :)


___________________________________
Qui A Du Caca Kaki Colle Au Cucul Jusquau Kiki

Jos lapsi näyttää isältä niin kyseessä on perintötekijä. Jos taas lapsi näyttää postinkantajalle niin kyseessä on ympäristötekijä.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 17:22   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2000
Viestejä: 6230
Kela ei koskaan myönnä virhettään. Tosin tiesitte jo alunperin että rahaa ei pitäsi tulla, niin kai te nyt tajusitte ne säästää.


___________________________________
-
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 17:30   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2005
Viestejä: 3905
Ei muutakun valitusta vaan, kyllähän tuo on jo kelalta varsin saamatonta toimintaa kun muuttuneista tuloista on teidän puolelta hyvissä ajoin ilmoitettu. Kannattaa vedota ainakin omaan taloudelliseen tilanteeseen (jos se on heikko), ja siihen että kelan olisi pitänyt katkaista tuki teidän ilmoituksenne pohjalta jo ajat sitten (mikäli aihetta on), joten takaisinperintä on kohtuutonta kun tuen maksu johtuu kelan virheestä. Eli olette hyvässä uskossa olettaneet, että kelan mielestä tuen saamiselle on edellytykset edelleen olleet olemassa, kun kela on ilmoituksestanne huolimatta tukea maksanut.

Ja valitus sitten suoraan sinne sosiaaliturvan muutoksenhakulautakuntaan, ohjeet pitäisi olla tulleet päätöksen mukana. Kela tuskin tulee virhettään myöntämään, mutta noi voi määrätä kelan olemaan perimättä rahoja. Jokatapauksessa perintä ainakin lykkääntyy kunnes lautakunnalta päätös asiasta tulee.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 17:39   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2003
Viestejä: 464
Vittumaisinta tässä on se, että oikeasti oltiin nohevia ja rehellisiä ja käytiin heti kesän alussa itse ilmoittamassa asiasta ja vielä kahdessa erässä (ensin minä yleisesti tilanteesta toukokuussa ja sitten puoliso vielä vei tarvittavia papereita kesäkuun alussa). Lisäksi vielä kun olin huolissaan siitä kesäkuun tuesta ja kysyin että "sitä ei varmaan ehditä peruuttaa, että siitä tulee varmaan sitten takaisinmaksuperintä niin kelan kaveri sanoi suurinpiirtein että:

" Ei se nyt ihan noin mene että yhtäkkiä vaan ruvetaan perimään niitä tukirahoja takaisin kun tämmöisissä tilanteissa otetaan huomioon useita tekijöitä ... blaablaa."

lopuksi kun vielä kysyin että oliko tämä nyt tällä selvä niin:

"Kyllä, asian on nyt kunnossa"

:|


edit: juu kyllä kai ton saa maksettua.. ostin vaan just puolet tästä asunnosta ja lainat+korot pitäis maksella. Rahaa nyt aina palaa eikä sitä tunnu olevan koskaan ainakaan liikaa (toisin kuin normimurolla ;) mut on se vaan kiva huomata että yhtäkkiä sitä on vielä vähemmän... ja eiku budjetti uusiks.

___________________________________
It's better to burn out than to fade away.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 17:57   #6 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2001
Viestejä: 1584
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja JMzz
Vastaus oli, että joo varmaan maksetaan vahingossa, mutta sitä "ylimääräistä ei edes perittäisi pois"... syy oli joku kelahässäkkä "tällaisissa tilanteissa".
Kyllä se peritään tällaisissakin tilanteissa

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja JMzz
Nyt sitten pamahti postiluukusta lappu johon itse ovat kirjottaneet että homma on käsitelty jo kelassa 15.6 mutta SILTI kela on maksanut meille 31.10 asti tukea... Just näin.

Noh mitä mieltä murolaiset. Kannattaako tuosta valittaa. Auttaako valitus mitään.
No eipä sille ole sillon kesäkuussa tehty yhtään mitään, koska ei se kone mitään maksele liikoja, jos sinne on oikeanlainen päätös tehty. Ja koska päätöstä ei ole sulle tullut, niin on jäänyt koko päätös tekemättä.

Mutta koska teille on maksettu liikaa tukea joka ei teille kuulu, se peritään pois. Sillä ei sinänsä ole merkitystä mistä se liika tuki johtuu. Tuossahan ei edes oikeastaan ole tehty muuta virhettä kuin helvetin pitkä käsittelyaika. Kannattaako valittaa, no voi olla sellainen pieni mahdollisuus, että takaisinperintää saatettaisiin kohtuullistaa, koska olette kuitenkin asian ajoissa yrittäneet hoitaa ja jos taloudellinen tilanteenne nyt on heikko. Ainakin saatte mukavasti lisää maksuaikaa, jos vakuutusoikeuteen asti valitatte. Ja on Kelan ämmällä miettimistä miten se selittää siihen vastineeseensa tuon lapun, jossa kerrotaan, että asia on muka käsitelty jo kesäkuussa.
[/quote]

  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 18:02   #7 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2003
Viestejä: 4386
Valittaa aina voi, mutta valitettava fakta on, että olette saaneet rahaa joka ei teille kuulunut ja se tietenkin tulee palauttaa. Valittaa voi toki Kelan toiminnasta muuten, mutta ei Kela siitä perinnästä luovu.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 18:15   #8 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2002
Viestejä: 510
JMzz: Itse olin täysin vastaavassa tilanteessa paitsi asuin yksin. Eli olin työttömänä armeijan jälkeen 1kk ja sain siltä ajalta toimeentulotukea ja asumistukea. Samana päivänä kun sain tiedon työpaikasta, soitin kelaan, työkkäriin ja sossun että tuet saa katkaista koska niihin en enään työhön astumisen jälkeen ole oikeutettu.

~9kk päästä postiluukusta tuli lappu kelalta jossa piti selvittää tulojen muutoksista. Soitin samantien kelan toimistoon ja 30min jonotuksen päästä pääsin läpi. Siellä sanottiin että koko tältä 9kk ajalta on maksettu vuokrananantajalleni täyttä asumistukea. Koko asiaan oli 9kk päästä vasta herännyt vuokranantaja joka oli saanut täyden vuokran minulta + kelalta täyttä asumistukea 9kk ajan ja tajunnut sitten vasta kelaan ottaa yhteyttä ja kysyä asiasta. Perintäähän se tietenkin meni. Muutamat kelassa käynnit ja selitykset että ylimääräiset rahat eivät ole missään kohtaa minun tililleni päätyneet vaan vuokranantajan. Onneksi vuokranantaja oli pitänyt sukan varressa jemmassa nämä rahat ja maksoi samantien pois.

Silti kaikeasta huolimatta vielä tapauksen jälkeen tuli kotiin kirje jossa pyydettiin selvittämään asia jotta se ei mene poliisitutkintaan. Tämän kirjeen lähetyksen jälkeen meni vielä 5kk että sain vastauksen kelalta jossa luki, että asia ei mene poliisitutkintaan. Se vaan että mikäli vuokranantaja olisi ollut joku mulkumpi tapaus niin hänhän olisi teoriassa voinut käyttää kaikki ylimääräiset rahat ja se olisi jäänyt minun maksettavaksi 9 x ~275e.


Edit. Kun olin yhteydessä ensimmäisen kerran kelaan asian tiimoilta ja selitin että olen kyllä ilmoittanut siirtyväni työelämään, niin virkailija hetken näpytteli ja sanoi vaan "Kappas. Meillä ei näy siitä mitään merkintään mutta työvoimatoimistolla on merkintä että olet töissä. Jo tämän perusteella meidän ei olisi pitänyt sitä maksaa."

___________________________________
Antec P182B | Q6600 G0 2.4GHz @ 3.6GHz | Asus P5K-E | PNY 8800GTX 768MB | 2GB OCZ 6400 Platinium kit | 2x 500GB Samsung T166
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 18:19   #9 (linkki)
ODI
 
Rekisteröitynyt: 06/2000
Viestejä: 669
Jeps, KELA kyllä perii nuo takaisin, lopullinen faktahan on, että olette ilmoittaneet että teille ei enää tukea kuulu. Kela usein makselee niitä vielä pitkään mutta kirjanpidostaan sitten näkevät keneltä periä ja miten paljon takaisin. Maksamaanhan nuo joutuu.

Nim: Ennenkin Kelalle maksettu
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 18:20   #10 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2002
Viestejä: 3878
Itse olen kerran perunut tuet ja sen sain hoidettua alle 30 minuutissa..Ei tarvinnut mitään päätöksiä vaan kävin sanomassa, että perun tuen nyt ja heti..Täytin jotain papereita ja se oli siinä..Lisäksi kun pistivät vielä 1 kk tuen vaikka kävin perumassa niin marssin toimistoon ja kerroin tilanteen uusiksi ja maksoin takaisin vapaaehtoisesti..
Jos olette hakeneet lakkautusta niin miksi hemmetissä piditte rahat?? Hetihän niistä olisi pitänyt valittaa ja antaa takaisin eikä itkeä tapahtunutta..
JA Kelan tiskillä valehdellaan..Toinen sanoo tätä ja toinen sitä..Kuitenkin kannattaa itse ottaa selville asiasta..Tarpeen vaatiessa on siellä hieman isompiakin pomoja paikalla jotka osaavat päättää nämä asiat..
Kelaan ei ole luottamista..
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 18:52   #11 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2003
Viestejä: 464
Juu siis niin ajattelinkin, ettei tuo nyt mihinkään tosta muutu - valittaa hommasta kuitenkin aion.

Kai sitä olisi pitänyt herätä siinä vaiheesssa kun sitä vielä maksettiin lisää, mut kelasedän sanat
" homma on nyt hoidossa" sekä " Ei niitä nyt ihan noin vain peritä..." kaikuivat korvissa.

Semmonen fiilis tuli, että perkule kaikki paperit oon sinne toimittanu ja itse sanoivat asian olevan ok niin kattotaan ny. Asia sitten vain jäi.

Ja siis ei taloudellinen tilanne mikään ylettömän heikko ole. Vitutus vaan tommosesta nousee kun ei toi laitos osaa hoitaa asioita kunnolla. Muutenkin vähän semmonen juttu tossa ettei oo kesällä niin tarkaan tullu tiliä seurattua, että on menny kokonaan ohi toi elo ja syyskuun tukimaksut.

Jammaz: Joo mitä oon muutamien muidenkin kavereiden juttuja kuunnellu niin ei nämäkään jutut kyllä yhtään yllätä. Sekopäiseksi homman tekee vielä se mitä virkailija mulle selitti jotain siitä takaisinmaksusta. Maksellaan sitten mutta kunnon vittuilut laitan kyllä ihan satavarmasti takasin. Harmi vaan etten oikein keksi mitään "hienoa" sanottavaa tohon valituslomakkeeseen :D.___________________________________
It's better to burn out than to fade away.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 23:51   #12 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 557
Tästäpä voimme taas todeta, että KELAsta pitäisi lakkauttaa suurin osa tuista ja maksaa kaikille kansalaispalkkaa 500?. Tämän päälle sitten voisi tulla erikseen lapsilisiä ja muita tarveharkintaisia etuuksia. Opintotuki, työmarkkinatuki ja asumistuki voitaisiin ainakin yhdistää ja lopettaa ihmisten hyppyyttäminen luukulta luukulle. Perkele. Maksaa ihan vitusti pitää niitä kelan tätejä suojatyöpaikoissaan vittuilemassa ihmisille.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 23:59   #13 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2002
Viestejä: 88
Asiaa sivuten, pystyykö nainen ja mies asumaan samassa kämpässä kämppiksinä?
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.07, 23:59   #14 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 09/2007
Viestejä: 36
KELA on peli, jota pitää osata pelata. Isot pojat on kertonut, että sieltä saa rahaa helpommin, jos puhuu välillä vähän muuneltua totuutta ja kieroilee. Jos taas ajattelee, että on rehellinen ja homma pelaa silleen, niin väärässä on. :D
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:03   #15 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2004
Viestejä: 1107
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja shaminy
Kela ei koskaan myönnä virhettään. Tosin tiesitte jo alunperin että rahaa ei pitäsi tulla, niin kai te nyt tajusitte ne säästää.
Tosi kuin vesi... eli sain sotilas avustusta... kun pääsin intistä menin samantien kelaan ja ilmoitin että ei tarvitse enää maksaa... maksoivat kuitenkin kuukauden ylimääräistä.

noh.. sitten tuli kelalta kirje jossa luki.. teille on maksettu liikaa sotilasavustusta ajalta xxxx-xxxx, summa on ~50?, tätä summaa ei peritä takaisin..


no shit... oli jo aikaisemmin käynyt sanomassa että en sitä enää halua.. väkisin tunkivat sen mun tilille.. ja sit iloisesti kerrotaan että sitä ei peritä....

olisivat ennemmin pistäneet kirjeen " me vähän kustiin hommat ja sulle maksettiin liikaa... koska suomen laki kieltää kusetuksen emme vaadi sinua maksamaan tätä takaisin"


___________________________________
Ph3ar T3h Cut3 0n3s
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:05   #16 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2001
Viestejä: 1584
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja JMzz
Maksellaan sitten mutta kunnon vittuilut laitan kyllä ihan satavarmasti takasin. Harmi vaan etten oikein keksi mitään "hienoa" sanottavaa tohon valituslomakkeeseen :D.
Eipä siihen kannata mitään vittuilla, se ei sitä joka sen lukee kosketa millään tavalla, tai ainakaan sen vittuilun keksimiseen ei kannata uhrata hetkeäkään, se menee hukkaan. Asiallinen valitus ja sillä hyvä. Ennemmin korostaisin tuossa tuota, että väittävät vieläkin, ihan kirjallisesti ymmärsin, että asia on kesäkuussa hoidettu, mutta maksut ei ole kyllä katkenneet. Se on ainakin näillä tiedoilla selkeää valehtelua, ja jos valehtelun takana on joku tavallinen virkailija niin se pikkupomo joka nuo valitukset käsittelee ja vastineet kirjoittaa saattaa ehkä mennä kysymään siltä virkailijalta, että mitä tämä tarkoittaa.


  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:18   #17 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/1999
Viestejä: 5437
Oikeaoppinen metodi:

Laita paperit jotta saat tukea.

Tilanteen muutos:

Ei toimenpidettä.

Mussutuskirje kelalta:

Mussuta takaisin ja lupaa lyhentää korkeintaan 20? kuukaudessa. Menee läpi 99% tapauksissa.

Lopputulema: Viisas vain maksaa vähemmän. Tilanteet muuttuu kumminkin niin nopeasti ettei vanha ja vaivainen kela pysy perässä vaikka joka päivä laittais uudet laput menemään.


___________________________________
BB-TIMO 2007, työkaveri voittoon
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:19   #18 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2003
Viestejä: 10402
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Sahib
Asiaa sivuten, pystyykö nainen ja mies asumaan samassa kämpässä kämppiksinä?
Ei pysty. Vaikka miten yrität vääntää asiaa rautalangasta, niin pitävät teidät pariskuntana. Luonnonlaki.


___________________________________
E6320@2,8GHz/MSI P965Neo2/2gt 800MHz/T166 320/MSI x1950Pro
Acer Aspire 3103
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:20   #19 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/1999
Viestejä: 5437
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Sahib
Asiaa sivuten, pystyykö nainen ja mies asumaan samassa kämpässä kämppiksinä?
Sisaruksina.


___________________________________
BB-TIMO 2007, työkaveri voittoon
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:22   #20 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2001
Viestejä: 231
Eipä tällästa itkuvirttä jaksa kokonaan koluta läpi. Nyrkkisääntönä sanoisin, että opetelkaa elämään omilla varoilla. Näinä päivinä yhteiskunta suhtautuu penseästi aikuisiin ihmisiin, jotka haluiaisivat elää veronmaksajien rahoilla. Mitä nopeammin opitte tulemaan tuottaviksi kansalaisiksi niin sitä nopeammin pääsette maksamaan tuottamattomien ylläpidon.
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:23   #21 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2002
Viestejä: 1399
Näitähän sattuu. Itselläkin makselleet tukia ties minne vaikka olin silloin tarkistanut puhelinsoitolla vielä tilinumeron. Muitakin mokia sieltä suunnalta on tapahtunut. Pari sataa on turhaa rahaa palanut sen takia ties mihin vuokran korkoihin(armeija aikana)... Valtio maksaa. Aivan niin, jos muistaa siis. Mut se siitä omasta vuodatuksesta.

Noh, asiahan on näin niin kuin moni on kerennyt kommentoimaan.
1. Tiedätte, että rahaa ei pitäisi tulla.
- ilmoitatte asiasta(kuten olette tehneet)
2. Rahaa tulee silti, mitä teette?
- ilmoitatte asiasta uudelleen, JA laitatte ne rahat talteen.
3. Odotatte päätöstä, ja tilinumeroa, johon pistää rahat.
- tähän ei tule korkoa vaan sama summa takaisin

Nuoret saa avattua uusia tilejä kohtuullisen kivuttomasti, eli ilman mitään maksuja. Sellaiselle ne rahat voi työntää, jos pelkää tuhlausta. Pysyvätkin siellä kun ei ota nettipankkia ja/tai pankkikorttia.

Jos rahat on juotu ja rilluteltu, niin saa syyttää itseään tyhmyydestä.


___________________________________
A64 3800+ X2@10x240@1.2v | Asus M2V-MX | 1024Mt DDR II 667@800 | GF 7600 GS 256Mt | 2: Acer Aspire 1454LMi | AXP-M 2500+ | 512Mt DDR333 | R9200
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 00:26   #22 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2001
Viestejä: 231
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jarhu
Näitähän sattuu. Itselläkin makselleet tukia ties minne vaikka olin silloin tarkistanut puhelinsoitolla vielä tilinumeron. Muitakin mokia sieltä suunnalta on tapahtunut. Pari sataa on turhaa rahaa palanut sen takia ties mihin vuokran korkoihin(armeija aikana)... Valtio maksaa. Aivan niin, jos muistaa siis. Mut se siitä omasta vuodatuksesta.

Noh, asiahan on näin niin kuin moni on kerennyt kommentoimaan.
1. Tiedätte, että rahaa ei pitäisi tulla.
- ilmoitatte asiasta(kuten olette tehneet)
2. Rahaa tulee silti, mitä teette?
- ilmoitatte asiasta uudelleen, JA laitatte ne rahat talteen.
3. Odotatte päätöstä, ja tilinumeroa, johon pistää rahat.
- tähän ei tule korkoa vaan sama summa takaisin

Nuoret saa avattua uusia tilejä kohtuullisen kivuttomasti, eli ilman mitään maksuja. Sellaiselle ne rahat voi työntää, jos pelkää tuhlausta. Pysyvätkin siellä kun ei ota nettipankkia ja/tai pankkikorttia.

Jos rahat on juotu ja rilluteltu, niin saa syyttää itseään tyhmyydestä.
Tämä kaveri on varmaan oppinut tämän seikan kantapään kautta, kun on tietää miten olisi pitänyt toimia.
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 09:16   #23 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2003
Viestejä: 464
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jaake
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja JMzz
Maksellaan sitten mutta kunnon vittuilut laitan kyllä ihan satavarmasti takasin. Harmi vaan etten oikein keksi mitään "hienoa" sanottavaa tohon valituslomakkeeseen :D.
Eipä siihen kannata mitään vittuilla, se ei sitä joka sen lukee kosketa millään tavalla, tai ainakaan sen vittuilun keksimiseen ei kannata uhrata hetkeäkään, se menee hukkaan. Asiallinen valitus ja sillä hyvä. Ennemmin korostaisin tuossa tuota, että väittävät vieläkin, ihan kirjallisesti ymmärsin, että asia on kesäkuussa hoidettu, mutta maksut ei ole kyllä katkenneet. Se on ainakin näillä tiedoilla selkeää valehtelua, ja jos valehtelun takana on joku tavallinen virkailija niin se pikkupomo joka nuo valitukset käsittelee ja vastineet kirjoittaa saattaa ehkä mennä kysymään siltä virkailijalta, että mitä tämä tarkoittaa.

Juu siis tossa lomakkeessa lukee ensimmäisessä lauseessa että " Olette hakenut asumistukenne tarkistusta 6.6.2007 saapuneella hakemuksella. Asumistukenne on lakkautettu 1.6 lukien"

(itseasiassa 6.6. avokki heitti vain vaaditut viimeiset paperit sinne. Käsittelyyn jutun vein jo toukokuussa.)

Mielenkiintoisia lauseita noi mun mielestä on. Edelleen korostan, että ei tässä nyt köyhiä olla kun töissä kuitenkin käyty kesän ja se onkin pääsyy, ettei tossa kesän loppupuolella (elo, syys) ole tullut vahdattua tukien tipahtamista tilille.


edit: ainiin tosta sisarusten asumisesta samassa kämpässä. Just puhuttiin töissä (taas) että aika hauska sinänsä jos vaikka homo- tai lesbopari asustelee samassa kämpässä. On varmasti helppoa kun ei toisten tulot vaikuta.___________________________________
It's better to burn out than to fade away.
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 09:49   #24 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2002
Viestejä: 174
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Dwarf
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja shaminy
Kela ei koskaan myönnä virhettään. Tosin tiesitte jo alunperin että rahaa ei pitäsi tulla, niin kai te nyt tajusitte ne säästää.
Tosi kuin vesi... eli sain sotilas avustusta... kun pääsin intistä menin samantien kelaan ja ilmoitin että ei tarvitse enää maksaa... maksoivat kuitenkin kuukauden ylimääräistä.

noh.. sitten tuli kelalta kirje jossa luki.. teille on maksettu liikaa sotilasavustusta ajalta xxxx-xxxx, summa on ~50?, tätä summaa ei peritä takaisin..


no shit... oli jo aikaisemmin käynyt sanomassa että en sitä enää halua.. väkisin tunkivat sen mun tilille.. ja sit iloisesti kerrotaan että sitä ei peritä....

olisivat ennemmin pistäneet kirjeen " me vähän kustiin hommat ja sulle maksettiin liikaa... koska suomen laki kieltää kusetuksen emme vaadi sinua maksamaan tätä takaisin"
Muistaakseni kun pääsin tammikuussa 06 intistä niin vaimolle+lapselle maksettiin koko tammikuulta sotilasavustusta...

Ja jos vielä joskus joudun työttömäksi niin opin myös sen, että kela ei maksa asumistukea siltä kuulta kun aloitat työn... Eli pitää muistaa jättää maksamatta se vuokra siltä kuulta ja maksaa sitten kun jaksaa... Noh, maksettiin se siinä kuussa ja nyttemmin on maksettu myös kelalle se takaisin.
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.07, 11:02   #25 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2003
Viestejä: 770
Suomen sosiaaliviidakko on kyllä perseestä. Kansalaispalkka on alkanut kuullostaa hyvältä kun on noita eri tukia tullut nostettua. Ihan helvettiä tuo byrokratia, eikä oikein edes tiedä mitä tukea tänään pitää nostaa. Mielestäni yksi turhimpia byrokratiakoneistoja nuo kelat, työkkärit ja sossut. Yhteen taloon kaikki, ja asiat niin yksinkertaisiksi että päätöksien tekemisessä ei menisi kuukausia.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:
Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 02:55.