Vanha 26.12.09, 15:06   #876 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 03/2004
Viestejä: 17836
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja SundeR Näytä viesti
Heh, taas näitä perinteisiä idioottineuvoja On sitten kyse masennuksesta tai itsemurhan hautomisesta niin aina joku ehdottaa; Piristy! Juo viinaa ja käy huorissa! Kyllä se siitä!
Taitaa olla elo tuossa hetkessä kun itsaria hautoo, pikkaisen toisella levelillä kuin sillä että tonni, pillu, thaimaan matka tai viinapullo veneen kurssin muuttaisi.

Edit: Lisätään vielä että ainakin tuntemieni tapausten kohdalla itsemurhaan on päätynyt yhtälailla ulkoapäin hyvin pärjänneiltä näyttäviä, rikkaita ja "onnellisia", jotka kyllä ovat reissanneet maailmalla. Sitten taas saattaa köyhä ja sairas sinnitellä hamaan loppuun asti hammasta purren.
Niimpä. Millähän vitun rahalla sinne thaikkuihin mennään nussimaan, kun useimmat tapaukset mitä minä tunnen, niin ovat aina perseauki ja siinäkin yksi syy jatkuvaan masennukseen ja elämän kurjuuteen. Puhumattakaan kun reissusta tullaankin taas täysin tyhjänpäälle, jos rahat matkaan on jotenkin saanut hommailtua.
Toki kai niitä rikkaita itsemurhaa hautovia murojakin(6000€/kk) löytyy, tietty näiden ainoa syy hautoa onkin vain se, ettei se ollutkaan 30cm

Nämä hautojat vois sitten lähteä niin, ettei aiheuteta muille vaaraa. Kuten nämä idiootit jotka ajavat rekkaa päin autolla, tai jotain muuta vastavaa, tälläiset heebot pitäisi tappaa, eiku...siis Boack synnytyslaitokselle töihin.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 19:17   #877 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2007
Viestejä: 136
Iän myötä tulee sietokykyä. Mikäpä tässä paskassa niin sietämätöntä olisi, etteikö aina yhden uuden päivän jaksaisi kokea.

Teknisestä puolesta jotain, jos pakko kuitenkin on.
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Bucs Näytä viesti
Töytyy olla aika tunari, jos ei saa itseään hengiltä. Ottaa vaikka yliannostuksen jotain lääkkeitä.
Ei taida nykyään olla helppoa päästä käsiksi tosi potentialisiin lääkkeisiin. Amitriptyylit olivat tarkoitukseen melko verrattomia, mutta ne pinkit pallerot olivat jo itsessään peruste olla vetämättä övereitä niillä.

Junaa en myöskään suosittelisi. Kovin sotkuinen brutaali menetelmä ja tahattomia osallistujia traumatisoiva.

Kylmä vesi voisi olla tähän vuodenaikaan poikaa. Tulee nimittäin hiton euforinen olotila kun ruumiinlämpö laskee alle kriittisen ja viimeinen matka lähtee rullaamaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 19:28   #878 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2003
Viestejä: 285
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Sugs Näytä viesti
MITVIT! Onko toi oikea?

Ei taida olla. Hyvin tehty kuitenkin
__________________
Sen näkee naamasta, kun on ihan vitun ruma.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 19:29   #879 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2001
Viestejä: 528
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ilkkernak Näytä viesti
Paras itsemurhakeino on heroiinin yliannostus. Kuolet vitun hyvään oloon vaikka menetkin koomaan. Tutkittu juttu.
Mistä saa ? Voisin laittaa letaalin dosen tilaukseen. Olen liian nössö väkivaltaisella tavalla lähteväksi ja on tullu sen verran päihteiltyä elämän aikana että tuntuis aika sopivalta tavalta lähteä

Harmi ku ei suomessa saa ees niin vahvoja reseptilääkkeitä että henki menis, korkeintaan taju ja sihenkin menee vähintään viikon annokset

Jos joskus sattuisin hengestäni pääsemään (epäilen että niin onnekas olen, enköhän mä joudu kituu tääl viel vuosia) niin täytyy kyl laittaa joku lappu sitä varten että joku tajuu sit tulla postaa asiasta niin ihmiset pääsevät juhlimaan. Harmi ku en tiedä missä koulukiusaajat asuu, he jo ala-asteella sanovat et tapa ittes vitun läskipaska niin maailmasta tulee parempi paikka, saisivat hyvät bileet pystyyn ja voisivat muistella niitä kaikkia kertoja kun pieksivät ja potkivat mua tyttöjen hihittäessä ja haukkuessa mua luuseriks taustalla.
__________________
I'm an artist, not a drone, and I've got so much to give but so little to give with.
Give me tools to do what my heart desires and ye shall enjoy the fruits of my unpaid labor.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 19:30   #880 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2008
Viestejä: 25
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja cosmichd Näytä viesti
Sitten voi kokeilla työterapiaa. Raskasta työtä 8 tuntia, sitten syömään, pesulle ja nukkumaan. Jatketaan, kunnes oireet helpottaa.

Näin ihmiset elävät.

Liika vapaa-aika veltostuttaa ja vie ajatukset harhateille.

Itsemurha-ajatukset kumpuavat laiskuudesta johtuvasta tarpeettomaksi tuntemisesta. Kun et tee mitään, olet melko hyödytön, eikä ihme, että silloin tuntee itsensä tarpeettomaksi.

Laiskuri keksii aina jonkin verukkeen, joka estää häntä tekemästä mitään työtä.
Niin no, kai se on sitten vain laiskuutta, jos haluaisi tehdä työtä muttei pysty. Kun töissä ollessa keskittyminen on mahdotonta ajatusten harhaillessa koko ajan itsensä vahingoittamiseen. Laiskuuttahan se vain on, kun ahdistuu siitä, että aiheuttaa muille lisähommia ja ongelmia ollessaan itse työkyvytön. Vai onko se laiskuutta? Eikö todellinen laiskuri vetäisi onnellisena lonkkaa katsellessaan, kun muut raatavat hänen puolestaan?

Itselläni menee onneksi jo paremmin. Syksyn ajan olen pystynyt opiskelemaan ja käymään osa-aikatöissä ihan hyvin tuloksin. Sanoisin kuitenkin, että asiat paranivat töistä/opiskelusta huolimatta, eivät niiden ansiosta - pitkän aikaa mulla olisi ollut koko ajan joko töitä tai opintoja, joita yritin hampaat irvessä vääntää, mutta en kyennyt tekemään muuta kuin makaamaan sängyssä. En tiedä, miksi nyt olen taas paremmassa kunnossa, saattaa johtua uudesta lääkityksestä tai sitten ei. Ihan sama, pääasia että olen nyt työkykyinen.

Tsemppiä muille itsensä kanssa tappeleville. Olisi myös ihan kiva, jos masennusta kokemattomat eivät tulisi huutelemaan näistä työterapioista sun muista. Mielisairaus ja laiskuus ovat eri asioita.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 19:34   #881 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2009
Viestejä: 206
Eiköhän sillä etanolillakin saa itsensä hengiltä, kun oikein kovasti innostuu kuppia kaatamaan. Toinen vaihtoehto on sitten sammua lumihankeen. Itse tosin olen ajatellut päättää päiväni perinteiseen köyteen. Ulkopuolisten on turhaa edes yrittää ymmärtää masennusta. Sen voi ymmärtää vasta kun sen kokee.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 19:34   #882 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2009
Viestejä: 1719
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja spåra Näytä viesti
MITVIT! Onko toi oikea?

Ei taida olla. Hyvin tehty kuitenkin

no ainakaan veri ei tule tolleen valumalla sieltä valtimoista.

http://www.youtube.com/watch?v=T4koLvQYhwQ&NR=1
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:29   #883 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2008
Viestejä: 271
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja spåra Näytä viesti
MITVIT! Onko toi oikea?

Ei taida olla. Hyvin tehty kuitenkin
Joo ei ole oikea ja sai bannit hetkeksi tuosta videosta mutta pääsi takaisin. Tuossa ylempänä olikin jo vastattu ja tuossa vielä videon kuvaus:

http://www.metanoia.org/suicide/

This video is made so that you don't have to do it on your own, and instead laugh at the concept of suicide.

Allrightie! I'm back again after being banned from Youtube for a very short while because of this video. I hope you enjoy it just a tad more than usual because of this

Thanks, Youtube, for letting me back inside.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:41   #884 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2008
Viestejä: 682
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Bucs Näytä viesti
Täysin samaa mieltä. Mitä eroa sillä on kituuko masentuneena koko loppuelämänsä vai lopettaako sen nyt, ellei sitten usko helvettiin? Tosin tietysti kannattaa miettiä todella tarkkaan ennenkö tekee päätöksen. Monet itsemurhaa ''yrittäneet'' tuntuvat kuitenkin hakevan vain huomiota. Töytyy olla aika tunari, jos ei saa itseään hengiltä. Ottaa vaikka yliannostuksen jotain lääkkeitä.
Itsemurha ei ole koskaan vain sosiaalisessa tyhjiössä tapahtunut itsensälopettaminen. Itsemurha olis mun mielestä oikeutettumpi siinä tapauksessa, ettei itsemurhasta aiheutuisi hankaluuksia lähipiirille. Lähipiiri kuitenkin maksaa hintaa siitä, ettei pikku-pertti jaksanut elää. Pikku-pertti pääsee itseasiassa vähemmällä kuin lähipiiri. Tää vaan imo.

Edit. Imo itsemurhassa on mukana itsekkyyttä.

edit 2. Jollain tapaa aika raukkamainen/säälittävä teko toisaalta...ei viitsi yrittää, ei osaa tai viitsi etsiä apua, jättää muut suremaan, ei ole kertonut pahasta olostaan, ei luota siihen että muut voisivat auttaa.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:46   #885 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 11/2008
Viestejä: 1768
Lääkärit tekee paljon itsemurhia kun eivät kestä katsoa kuolemaa. Tietävät myös millä lääkkeillä henkikulta lähtee. Normijannun ei usein kannata itsaria tehdä lääkkeillä vaan turvautua köyteen. Laittaa itsensä vaan narun jatkoksi. Kyllä se siitä.

Onneksi en koskaan ole kärsinyt masennuksesta. Varmasti täyttä helvettiä elää masentuneena.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:51   #886 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2000
Viestejä: 675
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja H.I.K. Näytä viesti
Lääkärit tekee paljon itsemurhia kun eivät kestä katsoa kuolemaa. Tietävät myös millä lääkkeillä henkikulta lähtee. Normijannun ei usein kannata itsaria tehdä lääkkeillä vaan turvautua köyteen. Laittaa itsensä vaan narun jatkoksi. Kyllä se siitä.

Onneksi en koskaan ole kärsinyt masennuksesta. Varmasti täyttä helvettiä elää masentuneena.
Lääkärin ammatti kun nyt on yksi niistä paskamaisimmista ja stresaavimmista hommista. Kuolemaan nuo kyllä tottuvat. Sinänsä toki tuo seikka että tietävät millä ja miten nirri lähtee vaikuttaa myös hieman asiaan, samoin varmaan myös se että usein hoitavat itse omat vaivansa.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:52   #887 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2009
Viestejä: 206
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja GirlT Näytä viesti
Itsemurha ei ole koskaan vain sosiaalisessa tyhjiössä tapahtunut itsensälopettaminen. Itsemurha olis mun mielestä oikeutettumpi siinä tapauksessa, ettei itsemurhasta aiheutuisi hankaluuksia lähipiirille. Lähipiiri kuitenkin maksaa hintaa siitä, ettei pikku-pertti jaksanut elää. Pikku-pertti pääsee itseasiassa vähemmällä kuin lähipiiri. Tää vaan imo.

Edit. Imo itsemurhassa on mukana itsekkyyttä.

edit 2. Jollain tapaa aika raukkamainen/säälittävä teko toisaalta...ei viitsi yrittää, ei osaa tai viitsi etsiä apua, jättää muut suremaan, ei ole kertonut pahasta olostaan, ei luota siihen että muut voisivat auttaa.
Mitä itsekästä/raukkamaista on päättää omasta elämästään. On helvetin itsekästä vaatia toisia elämään itseään tähden. Mikä siinä on vikana, että haluaa kuolla?
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:58   #888 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2008
Viestejä: 682
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nikotiini Näytä viesti
Mitä itsekästä/raukkamaista on päättää omasta elämästään. On helvetin itsekästä vaatia toisia elämään itseään tähden. Mikä siinä on vikana, että haluaa kuolla?
Omasta elämästä saa päättää toki, ja ymmärrän esim. että jotkut kuoleman sairaat toivoisivat päästä pois kärsimästä. Vikana on se, että jos joku tappaa itsensä, niin sen läheiset alkaa ehkä kysellä itseltään "Olisko me voitu tehdä jotain sen tyypin hyväksi ettei se olis tappanu itseensä", muut joutuu myös suremaan tän tyypin takia. Jos onnistuu perustelemaan ratkaisunsa sillälailla muille, ettei siirrä omaa paskaa oloa muiden hoidettavaksi lopettamalla itsensä ja pistämällä toiset suremaan, niin ehkä sitten vois olla paremmat perusteet hyväksynnälle.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:58   #889 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2003
Viestejä: 2206
Jokainen tehköön omalla elämällänsä mitä huvittaa.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 20:58   #890 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2002
Viestejä: 1904
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Sugs Näytä viesti
HOHO
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 22:19   #891 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2005
Viestejä: 45
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja GirlT Näytä viesti
Omasta elämästä saa päättää toki, ja ymmärrän esim. että jotkut kuoleman sairaat toivoisivat päästä pois kärsimästä. Vikana on se, että jos joku tappaa itsensä, niin sen läheiset alkaa ehkä kysellä itseltään "Olisko me voitu tehdä jotain sen tyypin hyväksi ettei se olis tappanu itseensä", muut joutuu myös suremaan tän tyypin takia. Jos onnistuu perustelemaan ratkaisunsa sillälailla muille, ettei siirrä omaa paskaa oloa muiden hoidettavaksi lopettamalla itsensä ja pistämällä toiset suremaan, niin ehkä sitten vois olla paremmat perusteet hyväksynnälle.

"Oltaisiko me voitu tehdä enemmän sen ihmisen eläessä".


Isä kuoli, Pertin ollessa 6-vuotias ja minä ratkesin ryyppäämään. Asuimme kahdestaan pienessä asunnossa. Rahaa ei ollut ja nekin vähät mitä valtiolta sain, ryyppäsin. Oli minulla monia mies ystäviä siihen aikaan, kapakasta niitä kotiin raahasin. Saattoivathan ne vähän Perttiä humalapäissään kurmoottaa. Sillä tavallahan niitä miehiä tehdään.

Perttihän oli aina vähän sellainen yksinäinen susi, ei sillä kavereita ollut. Mistä lie johtui.

Pertti muutti kotoa jo nuorena. Olikohan viidentoista kun lähti omille teilleen. On se hyvä kun aloitti itsenäisen elämän niin aikaisin. Kyllä hän aina silloin tällöin täällä kävi. Loppuvaiheissa vähemmän.

Kyllähän se satutti. Aamulla soittivat. Pertti oli tappanut itsensä, ottamalla yliannostuksen huumetta. Minun mielestä se oli ajattelematon ja itsekäs teko. Hän oli ainoa mitä minulla oli.

- Pertin äiti.

(tarina on fiktiivinen)


Jokaisen itsemurhan taustalla on todennäköisesti tämän näköinen tarina. Ehkä lievempi, joillain rankempi. Se on niin helppo nähdä pelkkä teko (itsemurha) ja tuomita. Olla katsomatta sinne taustalle, mistä se teko kumpuaa.
__________________
We cut 'em in half with a machine gun and give 'em a Band-Aid.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 22:25   #892 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2009
Viestejä: 277
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kim1 Näytä viesti
"Oltaisiko me voitu tehdä enemmän sen ihmisen eläessä".


Isä kuoli, Pertin ollessa 6-vuotias ja minä ratkesin ryyppäämään. Asuimme kahdestaan pienessä asunnossa. Rahaa ei ollut ja nekin vähät mitä valtiolta sain, ryyppäsin. Oli minulla monia mies ystäviä siihen aikaan, kapakasta niitä kotiin raahasin. Saattoivathan ne vähän Perttiä humalapäissään kurmoottaa. Sillä tavallahan niitä miehiä tehdään.

Perttihän oli aina vähän sellainen yksinäinen susi, ei sillä kavereita ollut. Mistä lie johtui.

Pertti muutti kotoa jo nuorena. Olikohan viidentoista kun lähti omille teilleen. On se hyvä kun aloitti itsenäisen elämän niin aikaisin. Kyllä hän aina silloin tällöin täällä kävi. Loppuvaiheissa vähemmän.

Kyllähän se satutti. Aamulla soittivat. Pertti oli tappanut itsensä, ottamalla yliannostuksen huumetta. Minun mielestä se oli ajattelematon ja itsekäs teko. Hän oli ainoa mitä minulla oli.

- Pertin äiti.

(tarina on fiktiivinen)


Jokaisen itsemurhan taustalla on todennäköisesti tämän näköinen tarina. Ehkä lievempi, joillain rankempi. Se on niin helppo nähdä pelkkä teko (itsemurha) ja tuomita. Olla katsomatta sinne taustalle, mistä se teko kumpuaa.
Pöh pöh, osalla varmasti onkin mutta tuskin suurimmalla osalla edes.

Pari itsemurhaa on omassa tuttavapiirissä/suvussa ollut... Vielä kotona asuva 19v sukulaispoika hirtti itsensä ovenkahvaan ryyppyillan jäljiltä. Syytä ei tiedä kukaan, olihan sillä aika epäluotettava tyttöystävä joka teki vaikka mitä (sinäkin iltana vissiin) mut ei jaksa uskoa et semmosen takia itsensä kukaan hirttäisi. Kotiolot oli tuolla sukulaisella enemmän kuin hyvät, koulunsa lopetti kesken kun lähti töihin, oli ihan hyvissä töissä (isänsä kattofirmassa) ja sai ihan ok palkkaakin mut mitään varsinaisia ongelmia ei ollut.

Toinen tapaus oli kun kaveriporukasta yksi 16v poika päätti jäädä junan alle, eipä kukaan ainakaan tiennyt hänelläkään mitään ongelmia olleen. Tiedä sitten. Oli kuitenkin itsellenikin ihan hyvä kaveri, samoissa porukoissa liikuttiin monta vuotta.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 23:00   #893 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2002
Viestejä: 506
Eiköhän se kaikkein mukavin tapa ole lähteä, juuri niinkuin tuo exit bag, että helvetin iso pussi pään ympärille ja mielellään siihen liitettynä typpi- tai heliumpullo. Silloin ei tule tukehtumisentunnettakaan. Taju vaan lähtee.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 23:07   #894 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 1484
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja SundeR Näytä viesti
Heh, taas näitä perinteisiä idioottineuvoja On sitten kyse masennuksesta tai itsemurhan hautomisesta niin aina joku ehdottaa; Piristy! Juo viinaa ja käy huorissa! Kyllä se siitä!
Taitaa olla elo tuossa hetkessä kun itsaria hautoo, pikkaisen toisella levelillä kuin sillä että tonni, pillu, thaimaan matka tai viinapullo veneen kurssin muuttaisi.
Mistä sitä tietää millä "levelillä" kunkin elo milläkin hetkellä on, paras kantaa ainakin oma korsi kekoon ja auttaa omilla ohjeilla kaveria elämässä eteenpäin, oli siitä sitten hyötyä tai ei.
__________________
"It's too bad she won't live! But then again, who does?"
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 23:09   #895 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2009
Viestejä: 277
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Marshal Näytä viesti
Mistä sitä tietää millä "levelillä" kunkin elo milläkin hetkellä on, paras kantaa ainakin oma korsi kekoon ja auttaa omilla ohjeilla kaveria elämässä eteenpäin, oli siitä sitten hyötyä tai ei. Minusta on idioottimaisempaa alkaa ulvomaan ihmisten tarjoamista tärpeistä kuolemanpartaalla sinnittelevälle ihmiselle.
Jos se on sillä "levelillä" ettei mikään auta niin minkäs sille sit kukaan voi? Jojoon vaan sitten näin suoraan sanottuna....

Suurinosa itsemurhasta puhuvista on kuitenkin sillä "levelillä" että elämänmuutos (parempaan päin) muuttaa tilanteen täysin. Huorissa käynti tms tuskin siihen auttaa, parisuhde varmasti paremmin... Eikä varmasti huonoa tee sekään jos lähtee kaverin/kaverien kans vaikka juurikin Thaimaaseen vähän nollaan tilannetta.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.12.09, 23:32   #896 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2007
Viestejä: 900
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja GirlT Näytä viesti
edit 2. Jollain tapaa aika raukkamainen/säälittävä teko toisaalta...ei viitsi yrittää, ei osaa tai viitsi etsiä apua, jättää muut suremaan, ei ole kertonut pahasta olostaan, ei luota siihen että muut voisivat auttaa.
Valitettavasti oikeasti masentuneen ihmisen kanssa kyse ei ole siitä, ettei hän viitsi, vaan siitä, ettei hän kykene.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.12.09, 00:27   #897 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2004
Viestejä: 2355
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja GirlT Näytä viesti
Itsemurha ei ole koskaan vain sosiaalisessa tyhjiössä tapahtunut itsensälopettaminen. Itsemurha olis mun mielestä oikeutettumpi siinä tapauksessa, ettei itsemurhasta aiheutuisi hankaluuksia lähipiirille. Lähipiiri kuitenkin maksaa hintaa siitä, ettei pikku-pertti jaksanut elää. Pikku-pertti pääsee itseasiassa vähemmällä kuin lähipiiri. Tää vaan imo.

Edit. Imo itsemurhassa on mukana itsekkyyttä.
Tässä täytyy olla erimieltä. Jos kaveri ei halua elää, niin enemmänkin se olisi itsekästä lähipiiriltä vaatia kaveria elämään paskaa elämäänsä vain siksi, että lähipiirille ei tulisi paha mieli.

Ja jos lähipiirille tulee paha mieli, niin se on omaa mielen heikkoutta. Minulta on 2 sukulaista (setä ja serkku) ottaneet itsensä hengiltä. Ei tuo nyt minua liikuttanut sen kummemmin. Ei tullut kyyneliä, eikä tullut juuri muillakaan. Kunnioitimme vainajan omaa tahtoa lopettaa elämänsä. Ei me sitä täysin ymmärretty, miksi kannatti luovuttaa, mutta oma tahtonsa oli ja me olimme koko suku ok sen asian kanssa.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.12.09, 00:44   #898 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2008
Viestejä: 1774
Pakko myöntää olevani samaa mieltä Boackin kanssa. Juuri noinhan se on. Kun siihen lisää vielä sen, että kukaan meistä ei saa päättää itse syntymästään, ei meiltä tulla kyselemään että haluatko kärsiä 30 vuotta miekka sydämessä tässä maailmassa ja tulla haukutuksi itsekkääksi kun et tykkääkään tästä ajatuksesta...

Kyllä ne todelliset itsekkäät löytyy aivan muualta.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.12.09, 00:48   #899 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2002
Viestejä: 292
Oman elämänsä päättäminen on jokaisen oma asia.
Neuvoisin kuitenkin jokaista asiaa hautomaa edes yrittämään päälääkärissä käyntiä ja nappeja. Jos nekään eivät auta, niin sitten on ainakin yrittänyt korjata tilannetta.

Sellaisen reunaehdon haluaisin asettaa muiden itsensä telomisille, että eivät loukkaa muita fyysisesti siinä, kuten esimerkiksi ajamalla vastaantulevaa autoa päin. Siinä voi käydä niin, että vastaantulevassa autossa olevalta vaavilta lähtee henki ja iteltään ei. Eli mieluiten niin, että koittaa onneaan vaikka sitten sitä Pendolinoa vastaan.
Ja mitä junakuskeihin tulee, niin ehkä parempi olis välttää katsekontaktia ajuriin ja jättää ehkä jälkeen kirje missä pahoittelee toisen työmaalle tunkemista. Näin itse tekisin. Kullakin omat näkemyksensä asioihin.

Kannatan silti ensisijaisesti erilaisten korjausmetodien kokeilemista, ennen kuin vetää töpselin irti.
__________________
Mutuilen paljon, mutta mistään en mitään tiedä.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.12.09, 00:52   #900 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2001
Viestejä: 2285
Boack puhuu aina välillä ihan asiaakin. Jonkun itsemurha on tietenkin kova paikka läheisille, mutta joissakin piireissä sitä on myös uskontokunnasta eroaminen. Ei se ole mikään peruste yksilön valinnanvapauden rajoittamiselle. Ja kuinka vapaa yleensäkään on ihminen, joka ei saa halutessaan päättää edes oman elämänsä lopettamisesta?

EDIT: Mainittakoon toki, ettei siihen lopettamisaktiin tietenkään pidä täysin sivullisia ihmisiä väkisin sotkea.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:
Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 15:18.