Vanha 29.10.12, 19:15   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 256
Siskonmakkara

Tuli tässä siskonmakkarasoppaa turpeaan naamaani äyskäröidessäni mieleen, että mitä muut pikku kullamurot tästä herkusta tykkäävät kokata? (Joo joo tiedän, et mitään. Inhoat siskonmakkaraa eniten heti homejuuston ja sienien jälkeen.)

Itse olen tykästynyt lähinnä ihan perinteiseen keittoon ja toisinaan paistelen pannulla, mutta voisi kuvitella että tätä raaka-ainetta voisi käyttää luovemminkin. Ei oikeastaan ole aiemmin tullut ajateltua asiaa. Kyseessähän on kuitenkin miedosti maustettu a-luokan makkara, josta luulisi löytyvän ruokaohjeita vaikka kuinka. Korpelan paketissa ainakin lukee että hyvää myös grillattuna, ei ole tullut kokeiltua. Perus marttakerhojen reseptejä löytää kyllä netistä, mutta onko joku keksinyt tästä jotain oikeasti omaperäistä herkkua valmistaa?
__________________
'So careful of the type?' but no.
From scarped cliff and quarried stone
She cries, 'A thousand types are gone:
I care for nothing, all shall go
  Vastaa lainaten
Vanha 29.10.12, 20:06   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2011
Viestejä: 487
Ensin keität (Saat enimmät suolat pois) ja sitten heität pannulle. Ja kyllä maistuu, ainakin meikäläiselle. :>
__________________
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja AnoJantteri Näytä viesti
Onko tuo RäbäSTI oikea henkilö, vaiko vain virtuaali trolli.
http://murobbs.plaza.fi/ostetaan-tav...5-emolevy.html
  Vastaa lainaten
Vanha 30.10.12, 00:08   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2008
Viestejä: 1773
Teen joskus padan tyyppistä ruokaa, jonka pohjana on tomaattimurska, kuiva omenasiideri, kerma ja mausteet. Sopivan hapokasta, alkuperäinen ohje jostain ranskanmaalta. Keitetään reilusti kasaan ja tarjoillaan pastan tai gnochien kera. Viime viikolla kokeilin toisenlaista keitto-ohjetta ja pakko sanoa, että lehtikaali sopivaa aivan loistavasti siskonmakkarakeittoon! Suosittelen. Kauhaa ja rakkautta - Blogit - HS.fi

Lasketaanko omaperäiseksi vuoassa paistettu siskonmakkara? Tyhjennä kuorien sisältö terriinivuokaan ja laita uuniin, lopputuloksesta voi leikata vaikka pihvejä. Massan voi maustaa omalla tyylillään.

Sitten se pieni ero eineksen ja tuoreen välillä.

Saaroinen Kypsät siskonmakkarapyörykät

Liha (sika, nauta), vesi, naudanrasva, silava, kamara, soijaproteiini, glukoosi, suola, mausteet (mm. chili, sinapinsiemen, inkivääri, korianteri, paprika), kasvikuitu, stabilointiaine (E 450), rypsiöljy, aromit (mm. mustapippuri, valkosipuli), hapettumisenestoaine (E 300), väri (E 160a). Lihapitoisuus 44 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet 79 %. Suolapitoisuus 1,2 %. Vähemmän suolaa.

Wursti Siskonmakkara

Sianliha, vesi, suola (1,65 %), stabilointiaine (E450), glukoosi, aromi (liha), mausteet (muskottipähkinä, neilikka, chili, mustapippuri), hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250). (Kollageenikuori)

Korpela Siskonmakkara

Ainesosat: Sianliha 65 %, vesi, kamara, suola 1,8 %, mausteet (korianteri, paprika, chili, sinappijauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe, muskottipähkinä, mustapippuri, inkivääri), stabilointiaine E 450, arominvahvenne E 621, hapettumisenestoaine E 316, glukoosi, säilöntäaine E 250. (Luonnonkuori)
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 07:32   #4 (linkki)
jjx
 
Rekisteröitynyt: 12/2001
Viestejä: 11301
Kokeilepas joskus ostaa jotain muita raakamakkaroita ja käyttää niitä siskonmakkaroiden tapaan. Näitä saa usein parempien ruokakauppojen lihatiskistä, saattaa olla esim lammasta, chorizoa jne. En muista mikä tuo kotimainen firma on mikä näitä tekee.

Mielestäni noista syntyy esimerkiksi aika makoisa makkarasoppa kun laittaa vähän eri makuja. Ja käyttö siis siskonmakkaran tapaan, leikkaa pötkön auki ja puristelee sieltä pallukoita.
__________________
Laatikon levein pensseli
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 09:05   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2002
Viestejä: 1893
Siskonmakkara on hyvää. Soppana tullut tehtyä paljon ja joskus myös kastikkeena. Kissakin on ihan hulluna raakaan ja löllöön siskonmakkaraan.

Kerran erehdyin koittamaan niitä valmiita siskonmakkarapyöryköitä. Hyi vittu mitä paskaa olivat!
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 16:34   #6 (linkki)
MVA
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 786
Joskus ajattelin koittaa täyttää paprikoita tai tomaatteja.

Täytetyt Paprikat Siskonmakkaralla - Kotikokki.net - reseptit

Jos siskonmakkara massaan pilkkoisi tuoretta chiliä, maustaisi sopivasti ja täyttäisi sillä vaikka pienehköjä tomaatteja...
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 19:03   #7 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 256
Hyviä ajatuksia tähän mennessä. Itse olen kehitellyt hiljalleen mielessäni ajatusta survaista siskonmakkara julmasti ja kuivana aasialaisen keittiön hanuriin. Kookosmaitoa ja inkivääriä ja chiliä ja sellaista. Ananasta. Mahtaa mennä jo perverssiksi. Täytynee ehkä joskus kokeilla. En ole vielä vakuuttunut ajatuksen elinkelpoisuudesta
__________________
'So careful of the type?' but no.
From scarped cliff and quarried stone
She cries, 'A thousand types are gone:
I care for nothing, all shall go
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 19:11   #8 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2004
Viestejä: 795
Millainen siskonmakkaramassan koostumus on tarkemmin? Mitä lihoja, paljonko rasvaa ja paljonko kaikkea muuta?
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 19:29   #9 (linkki)
MVA
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 786
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nemostelija Näytä viesti

Saaroinen Kypsät siskonmakkarapyörykät

Liha (sika, nauta), vesi, naudanrasva, silava, kamara, soijaproteiini, glukoosi, suola, mausteet (mm. chili, sinapinsiemen, inkivääri, korianteri, paprika), kasvikuitu, stabilointiaine (E 450), rypsiöljy, aromit (mm. mustapippuri, valkosipuli), hapettumisenestoaine (E 300), väri (E 160a). Lihapitoisuus 44 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet 79 %. Suolapitoisuus 1,2 %. Vähemmän suolaa.

Wursti Siskonmakkara

Sianliha, vesi, suola (1,65 %), stabilointiaine (E450), glukoosi, aromi (liha), mausteet (muskottipähkinä, neilikka, chili, mustapippuri), hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250). (Kollageenikuori)

Korpela Siskonmakkara

Ainesosat: Sianliha 65 %, vesi, kamara, suola 1,8 %, mausteet (korianteri, paprika, chili, sinappijauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe, muskottipähkinä, mustapippuri, inkivääri), stabilointiaine E 450, arominvahvenne E 621, hapettumisenestoaine E 316, glukoosi, säilöntäaine E 250. (Luonnonkuori)
juuh.elikkäs:
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 19:55   #10 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2003
Viestejä: 1176
En ole edes nähnyt noit saarioisten pyöryköitä vaan wurstin sekä korpelan joita ostan sen mukaan kun ne on tarjouksessa.
Siskonmakkarakeitto on hyvää, ei tulis mieleenkään tehdä siskonmakkaroista mitään muuta.
__________________
Nuts!
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 20:17   #11 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 256
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kq0130 Näytä viesti
En ole edes nähnyt noit saarioisten pyöryköitä vaan wurstin sekä korpelan joita ostan sen mukaan kun ne on tarjouksessa.
Siskonmakkarakeitto on hyvää, ei tulis mieleenkään tehdä siskonmakkaroista mitään muuta.
Itsekään en, luojan kiitos, ollut törmännyt noihin eineksiin. Oikeastaan koko triidin pointti olikin juuri se, että siskonmakkara taitaa olla valtaosalle ihmisistä varattu tasan sitä keittoa varten. Kuitenkin uskoisin että siitä olisi paljon muuhunkin käyttöön.
__________________
'So careful of the type?' but no.
From scarped cliff and quarried stone
She cries, 'A thousand types are gone:
I care for nothing, all shall go
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 20:30   #12 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2010
Viestejä: 479
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kq0130 Näytä viesti
En ole edes nähnyt noit saarioisten pyöryköitä vaan wurstin sekä korpelan joita ostan sen mukaan kun ne on tarjouksessa.
Siskonmakkarakeitto on hyvää, ei tulis mieleenkään tehdä siskonmakkaroista mitään muuta.
Saarioisen pyörykät näyttävät likimain samoilta könteiltä, joita purserretaan suolesta keittoon. Ne ovat vain säännöllisemmän näköisiä (koneella tehtyjä). Tarkemmin ajatellen siskonmakkarasta voisi olla moneksi muuksikin ruokalajiksi, kuin keitoksi. Pitänee joskus kokeilla jotain erikoista.
  Vastaa lainaten
Vanha 31.10.12, 23:05   #13 (linkki)
Moderaattori
 
Rekisteröitynyt: 02/2007
Viestejä: 487
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jjx Näytä viesti
En muista mikä tuo kotimainen firma on mikä näitä tekee.
Tarkoitatko Wurst Fennicaa?
  Vastaa lainaten
Vanha 03.11.12, 08:26   #14 (linkki)
jjx
 
Rekisteröitynyt: 12/2001
Viestejä: 11301
Tuopa se taitaa juuri olla. Stockkalla näitä näyttää olevan säännöllisesti, Citymarketeissakin näkynyt mutta jossain taisivat kuulua vaan viikonloppuvalikoimaan.
__________________
Laatikon levein pensseli
  Vastaa lainaten
Vanha 03.11.12, 14:04   #15 (linkki)
Moderaattori
 
Rekisteröitynyt: 02/2007
Viestejä: 487
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jjx Näytä viesti
Tuopa se taitaa juuri olla. Stockkalla näitä näyttää olevan säännöllisesti, Citymarketeissakin näkynyt mutta jossain taisivat kuulua vaan viikonloppuvalikoimaan.
Niillä on myös oma lihakauppa Espoon Juvanmalmilla (muutama sata metriä kehä III:ltä), jos sattuu sillä suunnalla seikkailemaan niin valikoima on laajempi kuin monissa sittareissa.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.11.12, 14:14   #16 (linkki)
B12
 
Rekisteröitynyt: 04/2002
Viestejä: 1112
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja vhbs Näytä viesti
Millainen siskonmakkaramassan koostumus on tarkemmin? Mitä lihoja, paljonko rasvaa ja paljonko kaikkea muuta?
Taitaa olla lähinnä A-luokan nakkia.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:




Kaikki ajat ovat GMT +3. Kello on nyt 10:46.