Vanha 24.07.11, 22:50   #1 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 07/2011
Viestejä: 4
Sienet

Voissa paistettuna, äsken söin kermaan sekoitettuna possun kera. Mitäs muuta?

Metsään en ehdi, kannattaako kaupan antimista muuta Tehdä?
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.11, 19:09   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2010
Viestejä: 1432
Perinteinen grillissä isoja herkkusieniä joihin pekoni ympärille ja esim. sulatejuustoa sisään. Toimii aina.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.11, 19:37   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2008
Viestejä: 4333
herkkusienet kyl on miten päin tahansa hyvii, usein tulee leivän väliin laitettuu tai munakkaan sekaan. Purkista tai tuoreena miten vaan.


mitkä muut sienet ois helposti saatavilla? herkkusienii kun saa joka kaupasta niin niit on sit helppo napsii usein.
__________________
Madmind: Parempi vertaus treffeihin liittyen olisi tilanne, jossa nainen voi muuttaa asumaan valmiiksi sisustettuun ja siistiin kotiin, ainoana tehtävänään olla sotkematta, kun taas miehen pitää ensin remontoida asunto perusteellisesti, sen jälkeen siivota perinpohjaisesti ja kaiken kukkuraksi vielä pitää kämppä siistinä samalla, kun nurkissa luuhaava pultsarilauma paskoo lattialle.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.07.11, 09:16   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2002
Viestejä: 3668
Pienet kanttarellit voissapaistettuna, suolalla ja pippurilla maustettuna. Sit antaa paiston jälkeen vähän imeytyä että kuivuvat hetken. omnomnom
__________________
Core i5 2500K | Asus P67 Sabretooth | GTX 770 4GB | Corsair 650HX | 8GB
NEC LCD2690WUXi2-BK + Eizo Foris FG2421 + Dell U2412M
CA DacMagic Plus | 2 x Genelec 8020B + 7050B | Sennheiser PC 360 G4ME
  Vastaa lainaten
Vanha 26.07.11, 09:49   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2004
Viestejä: 2796
Sienien paistoon hyvä menettelytapa on paistaa niitä ensin jonkinaikaa ilman voita jotta kosteus hieman vähenee ja lisätä voi pannulle vasta sitten.

Sienien joukkoon pannulle sopii hyvin pilkottu pekoni sekä hiukka sipulia. Jos haluaa ruokaisamman niin jauhelihan ruskistaa sekaan ja jos tykkään niin tuon voi vielä hauduttaa kermassa. Tai paiston jälkeen tuorejuustoa sekaan. Onhan näitä mahdollisuuksia.
__________________
Super ZX Hyper 8Ghz RISC 2000Gb raid-x20
  Vastaa lainaten
Vanha 26.07.11, 10:45   #6 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2009
Viestejä: 45
Eikös nyt ole herkkutattikausi? Millaisestas maastosta niitä kannattaisi lähteä etsimään, ja voiko niitä sekoittaa johonkin myrkyllisiin sieniin?
  Vastaa lainaten
Vanha 26.07.11, 10:58   #7 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2006
Viestejä: 2487
Eilen mökillä kattelin kantsuja, mutta oli vielä niin pieniä että jätin kasvamaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.07.11, 12:59   #8 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2002
Viestejä: 3087
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja KeijoH Näytä viesti
Eikös nyt ole herkkutattikausi? Millaisestas maastosta niitä kannattaisi lähteä etsimään, ja voiko niitä sekoittaa johonkin myrkyllisiin sieniin?
Herkkutatti on aika selkeä. Kastanjanruskea hattu ja paksu valkea varsi jossa hieman ruskeaa/harmaata "pölyä". Tateissa ei ole myrkyllisiä (?), mutta sappitattiin tuon voi sekoittaa, vaikka onkin vaaleampi ja varressa tummanharmaa verkkokuvio. Sappitatti maistuu pahalle.

Herkkutatti ? Wikipedia
Sappitatti ? Wikipedia

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Zyrppa Näytä viesti
Eilen mökillä kattelin kantsuja, mutta oli vielä niin pieniä että jätin kasvamaan.
Meitsi kerää ne usein pieniniä, ovat jotenkin terhakoita ja maukkaita silloin..
__________________
Liika yksinkertaistaminen taannuttaa jyrkkään ajatteluun.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.07.11, 20:21   #9 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 186
Yks parhaista ruoista mitä on tullut syötyä/tehtyä on juurikin kanttarellit paistettuna voissa, mausteeksi hieman suolaa ja valkopippuria, lopuksi kerma ja seos leivänpäälle. Omnomnom.

Myös suppilovahveroista tulee hyvää, samalla reseptillä.
Suppilovahverot käy myös pizzan päälle hyvin. Ja kannattaa tosiaan muistaa paistaa ne vedet pois niistä ensin. Paistaminen myös jos pakkaseen heittää, menee huomattavasti pienempään tilaan.
__________________
Onks ny hyvä??
  Vastaa lainaten
Vanha 28.07.11, 20:26   #10 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Viestejä: 3129
psilosybe cubensis puhdistettuna toimii aina
__________________
A man exists for a generation, but his name lasts to the end of time.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.07.11, 20:47   #11 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 186
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja WayLoo Näytä viesti
psilosybe cubensis puhdistettuna toimii aina
Eikö Psilocybe semilanceata sitten toimi? Niitä kun löytyy ihan nurmialueilta täältä kotosuomesta.
__________________
Onks ny hyvä??
  Vastaa lainaten
Vanha 29.07.11, 03:09   #12 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Viestejä: 3129
kyllä neki asiansa ajaa, itseasiassa paremmin ku mainitsemani.. varo pahaa trippiä
__________________
A man exists for a generation, but his name lasts to the end of time.
  Vastaa lainaten
Vanha 29.07.11, 11:43   #13 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2003
Viestejä: 3156
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja poroGOD Näytä viesti
Herkkutatti on aika selkeä. Kastanjanruskea hattu ja paksu valkea varsi jossa hieman ruskeaa/harmaata "pölyä". Tateissa ei ole myrkyllisiä (?), mutta sappitattiin tuon voi sekoittaa, vaikka onkin vaaleampi ja varressa tummanharmaa verkkokuvio. Sappitatti maistuu pahalle.

Herkkutatti ? Wikipedia
Sappitatti ? Wikipedia
Samassa luulossa olin itsekin, mutta näköjään on useampiakin lajeja, kuten tuosta herkkutatti-wikipedialinkistäkin selviää. Punainen väri paljastanee, joten eipä noita voi sekoittaa syötäviin tatteihin. En kyllä muista moisia nähneeni koskaan.
__________________
Forza Ferrari!
  Vastaa lainaten
Vanha 29.07.11, 12:14   #14 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2008
Viestejä: 1772
No et varmaan, kuten linkki kertookin, että piruntatistakin YKSI havainto tehty koskaan. Toisinsanoen sientä ei ole olemassa

Tatit on kyllä niitä turvallisimpia poimittavia, sekä upeita sieniä. Sappitatin ja lehmäntatin oppii tunnistamaan helposti, niistä puuttuu tietty jalous, mikä erityisesti herkkutattien kohdalla on kuin 16-vuotiaan brassitytön pakaroilla Armanin pikkumustassa. Poikkeuksena vanhat ja rähjäiset sienet, mutta ne voi muutenkin yleensä jättää paikoilleen.
  Vastaa lainaten
Vanha 29.07.11, 12:41   #15 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 05/2003
Viestejä: 5946
Sienikokemus:'

Ostin S-marketista tarjouslaatikollisen ulkomaisia (oliskohan ollut kroatialaisia???) herkkusieniä, ja unohdin ne sitten tiskipöydälle pariksi päiväksi, vaikka arvasin ostaessani, että ne oli vanhoja. Sitten muistin ne, ja heitin valurautapannulle, levy kutoselle ja murottamaan. Niinhän siinä kävi, että unohtui sienipannu levylle, kunnes savunhaju hälytti.

Syöksyin keittiöön, ja siirsin savuavan sienipannun vesihanan alle. No sitten valutin vedet pois ja kappas vain, eihän ne mitään olleet palaneet. Nokare voita pannulle ja takaisin kuumalle levylle (jonka jätin nollalle ja tulin murottamaan). Muistin sienet taas parin tunnin päästä, ne oli mukavasti kutistuneet, maistoin yhden, vähän huonolta maistui. Lisäsin suolaa, ja lirutin pannulle lorauksen herkkutattioliiviöljyä (saa K-kaupasta ainakin). Sitten paasdoin neljä siivua reissumiestä kivikoviksi, laitoin ne sienten päälle, ja rikoin pannulle neljä kananmunaa.

Annoin pannun kuumentua taas kuumaksi, kunnes kananmunat alkoi olla alapuolelta kypsän oloisia. Kyllästyin vahtimaan pannua, joten panin levyn nollalle ja nostin pannun sisältöineen laakean ruokalautasen päälle ylösalaisin, ja jätin siihen.

Noin tunnin kuluttua alkoi nälättää, ja menin katsomaan. Kypsältä näytti, ja hyvältä. Kananmuna-sienivoileivät oli todella hyviä. Meinaan mennä katsomaan onko kaupassa lisää, ja otan ehkä prosessista tällä kertaa kuvia.
  Vastaa lainaten
Vanha 29.07.11, 21:50   #16 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2009
Viestejä: 478
Silokkeja hakisin jos vain löytäisin mutta ei ole vielä napannut Ruokasieniä tullu napsittua muodossa jos toisessa jo lapsuudesta <3 Korvasienistä kastike on kyllä jotain taivaallista.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.09.11, 11:02   #17 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2011
Viestejä: 71

Tälläisiä löytyi hevoslaitumilta, tarvitsee ilmeisesti hevonp*skaa. Peltoherkkusieniä! NAM! Upea tuoksu ja maku. Kerää vain saasteettomilta paikoilta. Valkokärpässieni elää metsässä, herkkusieni laitumilla yms. joten siihen ei voi sotkea.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.09.11, 11:40   #18 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2001
Viestejä: 2376
Kaikkihan sitten toki muistavat, että tämä on ruoka- ja juoma-alue? Keskustelu sienten muista käyttätarkoituksista ei siis kuulu tänne.
  Vastaa lainaten
Vanha 13.05.12, 21:26   #19 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2002
Viestejä: 1311
Käytänpä vaikka tätä ketjua.

Millainen sieni kasvaa maan alla, näyttää muhkuraiselta perunalta ja on sinapinvärinen, sisus tummaa/mustaa?
__________________
Asus P8Z68-V PRO | 2500K @ 5.4ghz | Noctua NH-D14 | 2x MSI GTX 970 Gaming 4GB SLI | 8gb DDR3-2400 @ 2133mhz | Samsung 840 PRO 256gb | Antec Twelvehundred | Antec CP-850 | Panasonic 42" G30 Plasma | Asus 27" PG278Q Rog Swift | Sound Blaster Z | Sennheiser HD 800
  Vastaa lainaten
Vanha 13.05.12, 21:49   #20 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2011
Viestejä: 361
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Divvy Näytä viesti
Millainen sieni kasvaa maan alla, näyttää muhkuraiselta perunalta ja on sinapinvärinen, sisus tummaa/mustaa?
Ekana tulee mieleen tryffeli, mutta saattaa olla myös joku jänönmukula, maahikas tms.
  Vastaa lainaten
Vanha 14.05.12, 12:59   #21 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2004
Viestejä: 993
Keräsin muutaman korvasienen ja pistin kuivumaan. Paljos noita voi ruokaan jauheena laittaa ettei hajota maksaansa?
  Vastaa lainaten
Vanha 14.05.12, 16:24   #22 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 05/2003
Viestejä: 5946
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Latukka Näytä viesti
Keräsin muutaman korvasienen ja pistin kuivumaan. Paljos noita voi ruokaan jauheena laittaa ettei hajota maksaansa?
Keräsin 7 korvasientä, ja tarkoitus olisi kuivata ne. Minkäänlaista kuivuria ei nyt ole käytössä. Aion silputa ne sanomalehden päälle ja antaa kuivua huoneilmassa, vaikka jossain asiasta varoitettiinkin, kun se myrkky haihtuu ilmaan. Laitan liesituulettimen alle.


337-IMG_1697 by kansalainen, on Flickr

Viimeinen muokkaaja kansaIainen; 15.05.12 15:07.
  Vastaa lainaten
Vanha 14.05.12, 16:45   #23 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 05/2003
Viestejä: 5946
Sienet voi kuivata jääkaapin päällä. Jääkaapista nousee riittäväst lämpöä, ainakin jos se on upotettuna kaapistoon. Hyviä vinkkejä: Kuivaaminen: Sienet: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:




Kaikki ajat ovat GMT +3. Kello on nyt 07:44.