Vanha 02.06.11, 21:29   #1 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 12/2010
Viestejä: 1415
Jääkahvi

Tänne voitte laittaa hyviä jaakahvireseptejänne.

Paras minkä itse tiedän on tämä Kreetalainen jääkahvi:
Putkiaivotuksia: Kreetalainen jääkahvi

Sokeria tuohon ei kai oikein hyödytä laittaa, koska liuos ei ole missään vaiheessa niin lämmintä, että sokeri sulaisi siihen. Kuten tuossa sanottiin Nescafen 3/5-vahvuinen pikakahvi on varmasti parasta. Itse menin ostamaan 4/5-vahvuista ja se on hieman liian stydiä makuuni.
  Vastaa lainaten
Vanha 02.06.11, 23:43   #2 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 12/2010
Viestejä: 1415
No niin, älkää vain väittäkö, ettei jääkahvi maistu.
  Vastaa lainaten
Vanha 02.06.11, 23:57   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2007
Viestejä: 3858
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Snakes Näytä viesti
No niin, älkää vain väittäkö, ettei jääkahvi maistu.
Maistuu maistuu, mutta kun normi kahvikin maistuu niin ei jaksais alkaa säätämään enempää sen kahvin kanssa..
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 04:54   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2004
Viestejä: 390
Seuraavalla reseptillä olen tehnyt ja hyvää tulee:

1.Keitetään tummapaahtoisesta kahvista 1,5xpurumäärällä kahvia (eli aika vahvaa), lisätään sokeria ja jäähdytetään, jonka jälkeen sekoitetaan tehosekoittimella niin, että alkaa vaahdota. Normaalisti en sokeria käytä, mutta tässä on ihan hyvää kun vähän laittaa

2.Lasiin reilusti jäitä ja ehkä noin 2:1 kahvia ja maitoa, sekoitetaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 05:44   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2007
Viestejä: 133
Tätä ohjetta oon käyttäny pari kertaa ja hyvää on. Pitää kokeilla ens kerralla suklaastevian kanssa.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 09:58   #6 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 12/2010
Viestejä: 1415
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Rawjunk;1706635492 begin_of_the_skype_highlighting 1706635492 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 1706635492 begin_of_the_skype_highlighting 1706635492 end_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting
Tätä ohjetta oon käyttäny pari kertaa ja hyvää on. Pitää kokeilla ens kerralla suklaastevian kanssa.
Onko sulla tuollainen Aeropress-laite?

Jääkahvin ongelma on, että sitä pitäisi saada valmistettua kerralla paljon (haluan tarjota vieraille) ja mieluusti niin, ettei siinä tarvitse itse olla vispaamassa mitään. Tuossa mun ohjeessakin pitää sekoittaa minuutin verran ja siitä saa yhden ison lasillisen. Ostin blenderinkin tuota varten, mutta sauvasekoittimella tulee parempaa.

Haluan lisäksi tehdä dieettiversiota ja inhoan muutenkin makeaa (ja rasvaisen makuista) kahvia, joten en haluaisi käyttää sokeria ollenkaan. Joissakin ohjeissahan keitetyn ja jäähdytetyn kahvin kitkeryyttä taitetaan kananmunalla tai liköörilläkin. Tuossa mun ohjeessa homman kauneus on nopeus (ei tarvitse keittää ja jäähdyttää) ja kahvista ei tule kitkerää, joten makeutusta ei tarvita. Mutta kuten sanottu, haluaisin tehdä kerralla paljon.

Kokeilin muuten aikoinaan niitä Frezza mocha -kahveja. Niistä tuli kaamea närästys.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 10:09   #7 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 251
Kyllä frapékin hyvää on, mutta en jaksa sitä useinkaan tehdä. Yleensä laitan kannuun kahviporot ja kylmän veden yöksi jääkaappiin, aamulla suodatus ja mukavan pehmeä kylmä kahvi on valmis. Maistuu mustanakin, mikä jää usein saavuttamatta keitetyllä ja jäähdytetyllä kahvilla kitkeryydestä johtuen.

EDIT: Tarkennuksena vielä, että käytän aina tummapaahtoista kahvia, joka antaa itsessään mukavan makean vivahteen tuohon. Kokeilen Juhla Mokalla ja siitähän tuli aivan kauheaa. Mutta tummasta toimii, maistuu näin helteillä mustana jääpalojen kera.

Viimeinen muokkaaja Kultahattu; 08.06.11 16:46.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 10:23   #8 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 12/2010
Viestejä: 1415
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Kultahattu;1706636040 begin_of_the_skype_highlighting 1706636040 end_of_the_skype_highlighting
Kyllä frapékin hyvää on, mutta en jaksa sitä useinkaan tehdä. Yleensä laitan kannuun kahviporot ja kylmän veden yöksi jääkaappiin, aamulla suodatus ja mukavan pehmeä kylmä kahvi on valmis. Maistuu mustanakin, mikä jää usein saavuttamatta keitetyllä ja jäähdytetyllä kahvilla kitkeryydestä johtuen.
Noin pystyisi tekemään paljon kerralla. Mikä on kahvinporojen ja veden suhde?
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 10:39   #9 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 251
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Snakes Näytä viesti
Noin pystyisi tekemään paljon kerralla. Mikä on kahvinporojen ja veden suhde?
Olen yleensä tehnyt aika fiilispohjalta mutta mitta/desi on hyvä aloitus, siitä sitten hakee omalle maulle sopivaksi.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 12:34   #10 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2007
Viestejä: 133
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Snakes Näytä viesti
Onko sulla tuollainen Aeropress-laite?

Jääkahvin ongelma on, että sitä pitäisi saada valmistettua kerralla paljon (haluan tarjota vieraille) ja mieluusti niin, ettei siinä tarvitse itse olla vispaamassa mitään. Tuossa mun ohjeessakin pitää sekoittaa minuutin verran ja siitä saa yhden ison lasillisen. Ostin blenderinkin tuota varten, mutta sauvasekoittimella tulee parempaa.

Haluan lisäksi tehdä dieettiversiota ja inhoan muutenkin makeaa (ja rasvaisen makuista) kahvia, joten en haluaisi käyttää sokeria ollenkaan. Joissakin ohjeissahan keitetyn ja jäähdytetyn kahvin kitkeryyttä taitetaan kananmunalla tai liköörilläkin. Tuossa mun ohjeessa homman kauneus on nopeus (ei tarvitse keittää ja jäähdyttää) ja kahvista ei tule kitkerää, joten makeutusta ei tarvita. Mutta kuten sanottu, haluaisin tehdä kerralla paljon.

Kokeilin muuten aikoinaan niitä Frezza mocha -kahveja. Niistä tuli kaamea närästys.
On aeropress, mutta riittää varmaan kunhan on tosi vahvaa kahvia. Pitää joskus kokeilla mutteripannullakin. Tuollakaan ei taida saada kuin sen lasillisen kerrallaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 12:57   #11 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2000
Viestejä: 6403
Ei vissiin ihan sama, mutta ite oon tehnyt välimeren malliin eli maitokahvi (cafe con leche) kipataan pitkään lasiin jossa on reilusti isoja jäämurikoita. Hetken päästä on todella kylmää ja hyvää. "Cafe con hielo" tuo on ainakin espanjassa. Ei noita kuumia kahveja oikeen viitsi hellekeleillä juoda.

Jäähtyneestä/haaleasta kahvista ei pidä kukaan joten jäitä pitää olla reilusti, että saa oikeasti kylmää siitä.
__________________
Fight for honor, glory, death in fire
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 13:21   #12 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2000
Viestejä: 4514
Mulla on pari tuollaista Soda stream tms. pulloa, jotka joskus sain vaikka laitetta ei olekaan. Niihin tulee aina välillä tehtyä kun leveään suuaukkoon on mukava kaadella ainekset. Keitän espressokeittimellä täyden setin, joka tarkoittaa jotain 3-4 desiä. Kaadan esim. ruokosokeria pulloon ja kahvin päälle. Sitten vähän sekoittelua ja täyttelen pullon maidolla. Tässä vaiheessa juoma on haaleaa, joten se menee jääkaappiin odottamaan kylmentymistä. Tosin ensimmäisen lasillisen saatan vetää jääpalojen kanssa, jos heti tekee mieli eikä ole valmista.

Välillä tulee makeutettua kaakaon kanssa tuota, tulee vähän erilaista.
__________________
Olut maistuisi paremmin kuin nuo sinun vitsisi.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 13:26   #13 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 336
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Snakes Näytä viesti
Haluan lisäksi tehdä dieettiversiota
No mikä ihme siinä Steviassa sitten haittasi, ei ainakaan kalorimäärä.
__________________
I have to return some videotapes
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja DEGAUSS_ Näytä viesti
Aikoinaan partiossa mua haukuttiin pienestä peniksestä ja olen päättänyt kostaa maailmalle tuossa asiassa saatana.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 17:05   #14 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2009
Viestejä: 469
Ulkomailla kun tilasi Ice coffeen, sai kyllä aina sellasen, missä on jäätelöä ja kahvia yms.. Mutta että jätski kuului siihen. En tiedä miten Suomesta saisi vastaavan, se on kyllä hyvää. Täällä kun ottaa jääkahvin niin se on tota kylmää kahvia vaan, aika tylsä.
__________________
Jollekin oot vaan muro, mut mulle oot koko paketti.
Ananas muuten kuuluu pitsaan.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 17:51   #15 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2009
Viestejä: 415
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Snakes Näytä viesti
Tänne voitte laittaa hyviä jaakahvireseptejänne.

Paras minkä itse tiedän on tämä Kreetalainen jääkahvi:
Putkiaivotuksia: Kreetalainen jääkahvi

Sokeria tuohon ei kai oikein hyödytä laittaa, koska liuos ei ole missään vaiheessa niin lämmintä, että sokeri sulaisi siihen. Kuten tuossa sanottiin Nescafen 3/5-vahvuinen pikakahvi on varmasti parasta. Itse menin ostamaan 4/5-vahvuista ja se on hieman liian stydiä makuuni.
Tein tuota Kreetalaista jääkahvia, ja kieltämättä on hyvän makuista ja todella helppo ja nopea valmistaa. Vaahto jäi tuossa vähän kitkeräksi, vaikka yritin siihen sokeria ripotella päälle. Muuten kyllä todella hyvää.
  Vastaa lainaten
Vanha 03.06.11, 18:16   #16 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 12/2010
Viestejä: 1415
Kiva, että tykkäsit. Vaahdottaminen on vähän taitolaji. Jos vaahdottaa liikaa kaffea on häjy juoda.
  Vastaa lainaten
Vanha 05.06.11, 16:00   #17 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2007
Viestejä: 32
Olen nyt muutaman kerran tehnyt jääkahvia, ja hyvää on tullut. Tykkään tosin aika makeahkosta jääkahvista Mutta ainahan näitä reseptejä voi muokkailla.

1. Keitin vahvaa kahvia, puruja noin tuplamäärä normaaliin.
2. Murskasin blenderissä muutaman jääpalan, kaadoin jäähtyneen kahvin sekaan ja nopea sekoitus.
3. Perään kevytmaitoa ja loraus vaniljakastiketta, sekoitus.
4. Lasiin suklaakastikeraidat, kaadetaan jääkahvi, päälle kermavaahtoa ja suklaakastiketta.

Omnomnom
__________________
That makes me a very sad panda.
  Vastaa lainaten
Vanha 06.06.11, 20:12   #18 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2009
Viestejä: 82
Itse pidän frezza mokista, nescafen ice cafesta ja starbucksin valmiskylmäkahveista.

Mutta jos itse valmistaa tässä paras ohje:

1 annos
2 tl murukahvia
4-5 tl sokeria
1 dl kylmää vettä
1 dl maitoa
2 cm viipale vaniljajäätelöä
5-6 jääpalaa


Mittaa kulhoon murukahvi, sokeri ja vesi, sekoita sauvasekoittimella sekaisin, kunnes vaahtoaa. Lisää muut aineet ja jatka sekoittamista hetki. Kaada juoma korkeaan lasiin ja nautiskele pillillä!

Jäätelöa ei välttämättä tarvitse laittaa. Se vain tekee siitä vähän pehmeämpää.
  Vastaa lainaten
Vanha 07.06.11, 22:35   #19 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2006
Viestejä: 195
Muutama vuosi sitten vietnamissa join päivittäin paikallisten pitämästä kojusta jääkahvia. Kahvi oli todella vahvaa ja aika makeaakin. Tietääkö kukaan tähän reseptiä? Kahvin joukkoon laitettiin tietenkin jäämurskaa, loraus suht paksua(ja varmasti vahvaa) kahvia, jotain paksua sokerilientä tms?, ja maitoa.
__________________
Intel Q9450@3360MHz + OCZ Vendetta 2, 4gt 900Mhz DDR2, ATI HD4850, Asus P5Q-E, 4Tb, Antec Sonata III
  Vastaa lainaten
Vanha 08.06.11, 13:28   #20 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2002
Viestejä: 808
Helpolla pääsee kun tekee murukahvin maitoon, kondensoitua maitoa makeutta tuomaan, pari jääpalaa ja eikun nauttimaan. Hemmetin hyvää ja helppoa.
__________________
LTLOTW
  Vastaa lainaten
Vanha 08.06.11, 14:28   #21 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2006
Viestejä: 1545
Australiassa kaupassa myytävä Ice coffee pulloissa oli aivan mielettömän hyvää. Se oli maitopohjaista, varmaan sama kuin kaakaota joisi mutta kaakao korvattuna kahvilla. Hyvin sai kyllä pakin sekasin, yliannostukselta kun ei voinut välttyä Siellä normikahvi ei ollut vastaavassa suosiossa. Ravintoarvoiltaan aika lähelle jäätelöä, olettaisin, siis nestemäistä jädeä, nam. Täytyy koittaa tehdä karpimpaa versiota, eli testaan ihan normi kahviin tehtynä kerman kera, ilman sokeria tai maitoa, kunhan jäät pakastuu. Starbuckseistahan saa vastaavaa mustaa kahvia jäillä ja se on hyvää kuumalla päivällä. Samaa helmeä myytiin myös Donkin donutsissa. Frappuzino tai joku vastaava oli maitopohjainen karkkikahvi.. Aika Gei nimi :P One frappuzino pliiiz, yes i do have my finger in my butt. Olikohan se just toi mihin ne laittaa vielä ison kermavuoren päälle. Herkkujahan noi siellä on ja niistä on kahvi aika kaukana.

Oma suosikkini ja monen muun. 2003 myytiin 22miljoonaa litraa..
Farmers Union Iced Coffee - Wikipedia, the free encyclopedia
  Vastaa lainaten
Vanha 08.06.11, 14:55   #22 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 99
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja maila- Näytä viesti
Muutama vuosi sitten vietnamissa join päivittäin paikallisten pitämästä kojusta jääkahvia. Kahvi oli todella vahvaa ja aika makeaakin. Tietääkö kukaan tähän reseptiä? Kahvin joukkoon laitettiin tietenkin jäämurskaa, loraus suht paksua(ja varmasti vahvaa) kahvia, jotain paksua sokerilientä tms?, ja maitoa.
Varmaankin ihan paikallista kahvia ja kondensoitua maitoa. Sillä reseptillä tehtyjä juomia tuli monesti nautittua

Kondensoitu maito ? Wikipedia
__________________
;Järvenpää
  Vastaa lainaten
Vanha 08.06.11, 15:40   #23 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 06/2010
Viestejä: 2164
Varmaan vähän saman sortin tavaraa Vietnamissa ja Thaimaassa nuo katukauppiaiden jääsumpit, ainekset ainakin vaikuttaa aika smoilta. Parasta ikinä, ei voi muuta todeta.
  Vastaa lainaten
Vanha 08.06.11, 17:48   #24 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2010
Viestejä: 3227
Minä laitan jääkahviin tuplamäärän poroja kuin normaalisti, valmiin kahvin sekaan yhtä paljon sokeria kuin itse kahvia ja lopuksi hylamaitoa 5x enemmän kuin kahvia. Useammin tulee kyllä ostettua kaupasta pikajääkahveja.
__________________
3570K @ 4,5GHz /w NH-D14 | GA-Z77X-UD3H | 4x4GB 1600MHz 9-9-9-28 | KFA2 GTX 670 4GB | Vertex 2 100GB | F3 1TB | Xonar Essence STX | HX850 | Lian Li PC-P50R | Win 7 Home x64
  Vastaa lainaten
Vanha 09.06.11, 10:40   #25 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2006
Viestejä: 1545
Oli hiukan kitkerää kun keitin normaalisti 6 kuppia, annoin sen olla jääkaapissa joku 4 tuntia ja siihen pari kourallista jäitä, kermaa varmaan desi. Täytyy kokeilla miedommalla kahvilla, eli vähemmän purua. Jäätkin murskaantui pieneksi mössöksi, seuraavaks vähemmän tehosekoitinta. Vois kyllä testata jos tekisi nescafen cappucino jauheesta.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:




Kaikki ajat ovat GMT +3. Kello on nyt 14:59.