Vanha 23.07.10, 12:04   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2000
Viestejä: 1214
Pakurikääpä

Mitä mieltä murot ovat tästä Suomen metsien superyrtistä?
.: Pakurikääpä




Ainakin "tikka-tee" on tuttu käsite isälle ja papalle.

"- Herblisti David Winston on yksi aikamme kuuluisimmista "yrttiguruista". Winstonin mukaan pakurikääpä on kaikkein voimakkaimmat anti-syöpä-ominaisuudet omaava, koskaan löydetty lääkinnällinen sieni."

Onkohan tätä kuinka tutkittu ulkomailla?


Tänään pitäisi teetä keitellä, ilmoittelen vaikutukset sitten tänne.
Jos en ole postannut sunnuntaihin mennessä, neuvon välttämään..
  Vastaa lainaten
Vanha 23.07.10, 17:23   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2004
Viestejä: 1821
Suosittelen!
  Vastaa lainaten
Vanha 24.07.10, 17:03   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Viestejä: 488
Ei tarvitsisi mennä kuin takapihalle, niin johan törmää yhteen tuollaiseen. Enpä vielä ole jaksanut repiä irti, mutta voisi jossain vaiheessa murskata jauheeksi ja testata, millaisia tehoja tuosta saa irti. Metsästä en ole vielä onnistunut bongaamaan. :/
__________________
Vitamiinit ja muut luontaistuotteet edullisesti iHerb.comista. Koodilla JUH098 10$ pois ensimmäisestä tilauksesta.
  Vastaa lainaten
Vanha 24.07.10, 22:23   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2000
Viestejä: 1214
Maku hieman kahvimainen, mutta laiha. Jos terveysvaikutukset pitävät paikkaansa niin voisin juoda vaikka joka päivä..

Eli säilyin hengissä eikä mainittavia oireita.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.10, 11:48   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 13177
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Espoorican Näytä viesti
"- Herblisti David Winston on yksi aikamme kuuluisimmista "yrttiguruista".
Herblisti? Yrttiguru?

On siinä sedällä melkoiset tittelit höpinöidensä tueksi...
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.10, 19:59   #6 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2000
Viestejä: 1214
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kautium Näytä viesti
Herblisti? Yrttiguru?

On siinä sedällä melkoiset tittelit höpinöidensä tueksi...
David Winston - Wikipedia, the free encyclopedia
Kyllä tuo aika kuuluisa setä on..
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.10, 21:59   #7 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 13177
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Espoorican Näytä viesti
David Winston - Wikipedia, the free encyclopedia
Kyllä tuo aika kuuluisa setä on..
Ja kuuluisuus hörhöjen piirissä on siis tae mistä?

En sano etteikö joissakin jutuissa voisi hyvinkin olla perää, mutta ei noihin kannata kyllä sokeana uskoa.

Tieteellisesti tutkittua ja todistettua tietoa tuskin tulet mistään löytämään.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.07.10, 00:48   #8 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2000
Viestejä: 1214
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kautium Näytä viesti
Ja kuuluisuus hörhöjen piirissä on siis tae mistä?

En sano etteikö joissakin jutuissa voisi hyvinkin olla perää, mutta ei noihin kannata kyllä sokeana uskoa.

Tieteellisesti tutkittua ja todistettua tietoa tuskin tulet mistään löytämään.

Et sitten lukenut tuota linkkiä?
- Sisältää 215 erilaista fytoravinnetta (mm. 29 polysakkaridi- tai beetaglukaani-johdannaista, joilla voimakkaita immuno-stimulantin ominaisuuksia).

- Voimakas adaptogeeni ja ns. "tonic herb", jota voi käyttää suurissakin määrissä, pitkiä aikoja, ilman minkäänlaisia haitallisia tai epätasapainottavia sivuvaikutuksia

- Viimeisen 40 vuoden aikana tehty yli 1600 tieteellistä tutkimusta, mukaan lukien esim. Tohtori Kirsti Kahloksen Helsingin yliopistossa vuonna 1984 tekemät tutkimukset, jotka osoittivat pakurikäävän anti-virus, anti-sieni, anti-syöpä ominaisuudet. Lisää tutkimuksia voit lukea täältä.

- Toisin kuin monet muut lääkinnälliset sienet, sisältää pokkeuksellisen suuria määriä superoksididismutaasia (SOD) (25-50 kertaa enemmän kuin muissa lääkinnällisissä sienissä), joka on ehkäpä yksi kehomme voimakkaimmista antioksidanteista.

- Pakurikäävän ORAC-luku on korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52,452). Kun vertaat lukua esimerkiksi mustikkaan (2,400) ymmärrät ehkä nopeasti kuinka käsittämättömän voimakkaasta antioksidantista on kysymys!

- Pakurikäävän betuliinia ja betuliinihappoa käytetään vaikuttavana ainesosana 46:ssa eri lääkkeessä.

- Hyvä lähde mm. B-ryhmän vitamiineille (tiamiini, riboflaviini, niasiini)

- Kokonainen proteiinin lähde (sisältää kaikki välttämättömät aminohapot)

- Sota-aikana pakurista valmistettiin Suomessa teen korviketta, joka tunnettiin "tikka-teenä"

- Vaikuttavat lääkinnälliset ainesosat: triterpeenit (pääasiassa lanosterili-tyypin tripeenit (esim. inotodioli)), betuliini, fenolit (hispidini, hispoloni) polysakkaridit ja liukoiset lingiinit

- Pakurikäävän DNA-rakenne on 30% lähempänä ihmisen DNA:ta kuin esimerkiksi kasvien DNA:n.

- Pakurikäävän on osoitettu lisäävän NK-tappajasolujen aktiivisuutta 300%

- Suojelee tehokkaasti solujamme vapailta radikaaleilta ja lisää interferonien tuotantoa, mikä taas vaikuttaa positiivisesti DNA:mme korjaamiseen.

- Japanissa pakurikääpä on saavuttanut valtavan suosion kosmetiikkatuotteena (ihon pigmenttivirheiden korjaamiseen ja ihon eheyttämiseen)

- Tiettyjen auktoriteettien mukaan pakurikääpä sisältää NGF-yhdisteitä (nerve growth factor), eli hermoston kasvua ja uusiutumista tukevia ainesosia.
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.10, 22:15   #9 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2001
Viestejä: 71
Tänään löytyi kultakimpale

Ite oon käyttäny pakuria jauheena säännöllisen epäsäännöllisesti. Tiedäppä kuinka placeboa, mutta 3 kertaa ollut kurkku sen tuntuinen, että yleensä seuraa kuume, mutta kiskomalla pakuriteetä flunssa jäänyt väliin. Pakuria tai placeboa, ihan sama kun terveenä ollut Löytyipä tänään 1,8kg ja 400g sekä 150g pakurikäävät. Ite tykkään laittaa jauhetta, tummaa luomukaakaota ja luomuhunajaa kaikkia reilun teelusikallisen kuumaan veteen niin hyvä juoma tulee.

  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.10, 22:37   #10 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2007
Viestejä: 851
Jaha täytynee lähteä... käävästämään?
__________________
PC
  Vastaa lainaten
Vanha 28.09.10, 23:23   #11 (linkki)
jjx
 
Rekisteröitynyt: 12/2001
Viestejä: 11546
Kuuluuko käävästäminen jokamiehen oikeuksien piiriin?
__________________
Laatikon levein pensseli
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.10, 07:30   #12 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2004
Viestejä: 3508
Miten tuon tunnistaa parhaiten? Kasvaako vain koivussa ja on lähes musta väriltään?
Vai onko joitain oikein tarkkoja tuntomerkkejä, ettei mitään kuivunutta karhunpaskaa ala kaapimaan puunjuurelta?
__________________
Ostan rikkinäisiä hifi-laitteita.

***18.3.2009 Never forget***
  Vastaa lainaten
Vanha 29.09.10, 07:37   #13 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2001
Viestejä: 56
Kannattaa muistaa että noiden irti repiminen ei sitten todellakaan kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan vaatii maanomistajan luvan. Lisätietoa pakurista saa vaikka metlan tuho-oppaasta.
__________________
I cry, when angels deserve to die.
  Vastaa lainaten
Vanha 30.09.10, 00:32   #14 (linkki)
#1
 
Rekisteröitynyt: 08/2007
Viestejä: 716
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Chaos__AD Näytä viesti
ettei mitään kuivunutta karhunpaskaa ala kaapimaan puunjuurelta?
Ehkä siitäkin löytyis jotain terveysvaikutuksia...
__________________
I am #1
  Vastaa lainaten
Vanha 20.10.11, 02:28   #15 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2000
Viestejä: 118
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Bone Näytä viesti
Kannattaa muistaa että noiden irti repiminen ei sitten todellakaan kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan vaatii maanomistajan luvan. Lisätietoa pakurista saa vaikka metlan tuho-oppaasta.
"niiden poimiminen on periaatteessa jokamiehenoikeutta"
ylitarkastaja Pekka Tuunanen
ympäristöministeriö

Saako kääpiä poimia? - ymparisto.fi

---------------------------------------------------------------------------
Niin ja se puu jossa tuo kasvaa, kuolee kuitenkin, ottaa tai jättää sen pakurin siihen.

Tilasin itse jauheena kaupasta, kun en jouda metsissä pyörimään. Testaan miten vaikuttaa kun vaihtaa kaljan tikka-teehen.
__________________
Intel Q9550 | DFI UT P35-T2R | Tuniq Tower | 4096MB Kingston | HP w2207 | Corsair HX620W | Antec P182 | Inno 8800GTS 512 OC | WDC 500GB | APC Back UPS ES 500 |
  Vastaa lainaten
Vanha 20.10.11, 20:30   #16 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2004
Viestejä: 306
Viime talvena parin kaverin kanssa etsittiin metsästä pakurikääpää, jota lopulta löysimme koivun rungosta. Tuolla sitä on vieläkin kaapissa jauhettuna ja kuivattuna. Harvoin tulee juotua. Maku on aika mieto, mutta miellyttävä. Maistuu kevyen sienimäiseltä ja hitusen puumaiselta, mutta ei pahalla tavalla.
  Vastaa lainaten
Vanha 21.10.11, 08:41   #17 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2011
Viestejä: 108
Tuli itekkin tollanen napattua mukaan, kun olen sitä lenkkipolun varrella jo pidempään himoinnut. Eikös tuo ole nimestään huolimatta lahottajasieni, eikä kääpä? Toi pakuri tappaa isäntäpuunsa muutamassa vuodessa, joten sen kerääminen periaatteessa voi pelastaa sen puun varmalta tuholta. En kyllä tiedä jatkaako se pakuri kasvamista, kun siitä on hakannut osan irti.

Duunasin jonkun nettishamaanin ohjeen mukaan kunnon tinktuuran 80% viinaan. En oo vielä maistanut, mutta täytyy kokeilla jos alkaa nokka vuotaa. Kyllähän tolla tavaralla aika vakuuttava maine on perinteisessä lääketieteessä. Itse ainakin haluan uskoa, että tuolla olis jotain parantavia vaikutuksia. Riippuu tietty, että mistä noita kerää. Oman löysin järven rannalta kaukana kaikenlaisista kaupungin saasteista.

Jos joku innostuu näitä keräämään, niin kannattaa suosiolla jättää ne suurimmat puihin. Ihan hirvee homma tossa pilkkomisessa ja jauhamisessa. Jos ton kuivaa uunissa pieninä paloina, niin sitä on aika mahdoton enää sen jälkeen jauhaa pienemmäksi. Muuttuu kivikovaksi kuivuessaan.

Netistä ostettu jauhe ei muuten välttämättä ole suomalaista pakuria. Eviran jonkun hullun säädöksen mukaan suomalaista pakurikääpää ei saa myydä. Tai ainakaan elintarvikkeeksi, ehkä tuota kiertämällä muuhun käyttöön saa myydä.

Laitetaan vielä tieteellistä pohjaa keskusteluun ennen kuin joku toteaa tämän kovaan ääneen humpuukiksi: Chaga mushroom extract inhibits oxidative DNA dam... [Biofactors. 2004] - PubMed - NCBI

Laitetaan vielä toinen kun osui silmään: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20607061

Tossa jälkimmäisessä linkissä on valokuva, josta näkyy miten pakurista tehdyllä extraktilla hoidettujen hiirien kasvaimet ovat jääneet pienemmiksi, kuin hoitamattomat.
  Vastaa lainaten
Vanha 14.11.11, 22:16   #18 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2011
Viestejä: 1
Onkohan kellään tietoa pakurikäävän vaikutuksesta reumaan tai tietoa tehdyistä tutkimuksista? Voisi ainakin kuvitella, että vähentäisi tulehduksia...
  Vastaa lainaten
Vanha 14.11.11, 23:17   #19 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2006
Viestejä: 3574
Muistelisin, että isoäitini kertoi joskus jostain kaukaisesta sukulaisesta, joka oli parantunut syövästä saatuaan pakurikäävästä tehtyä teetä. Ilmeisesti tarinassa voi jotain perääkin olla...
  Vastaa lainaten
Vanha 18.11.11, 15:25   #20 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2009
Viestejä: 301
Mietin hetken aikaa, että missä mä tähän nimeen olen törmännyt aikaisemmin. No nyt se muistui mieleen. Eräs tuttava mixaili vodkaan tätä jauhetta. Tai ei se kyllä jauhetta ollut vaan ihan kokonaisia pakurikäävän paloja/murusia mitä olivatkaan.
En suosittele.
  Vastaa lainaten
Vanha 20.11.11, 11:34   #21 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2006
Viestejä: 1548
Mitenkäs tuota tulee kuivatella/käsitellä? Eli kuivatuskoneeseen tai uunissa kuivatus ja sitten jollakin jauhetaan?
  Vastaa lainaten
Vanha 20.11.11, 16:09   #22 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 708
Kohta poruka on ihan matkoilla täällä foorumilla ku kiskoo noita sieniä. Näyttää meinaan aika härskiltä.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.11.11, 17:48   #23 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2000
Viestejä: 1214
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jäck Näytä viesti
Mitenkäs tuota tulee kuivatella/käsitellä? Eli kuivatuskoneeseen tai uunissa kuivatus ja sitten jollakin jauhetaan?
Vanhanaikaisella kahvimyllyllä olen noita jauhanut.
Löytyy kirppareilta.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.11.11, 16:43   #24 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2011
Viestejä: 3
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jäck Näytä viesti
Mitenkäs tuota tulee kuivatella/käsitellä? Eli kuivatuskoneeseen tai uunissa kuivatus ja sitten jollakin jauhetaan?
Ite kuivattanut pieninä, about 4x4cm, paloina uunissa (luukku raollaan obv) +50 asteessa. Pari kertaa jauhanut ihan blenderillä, mutta nykyään tykkään käyttää paloina niiden helppokäyttöisyyden takia. Niin ja millään muutaman kympin OBH Nordicalla ei kannata alkaa jauhamaan, on nimittäin nopeammin se blenderi jauheena kuin itse pakuri.
  Vastaa lainaten
Vanha 01.01.12, 12:46   #25 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2000
Viestejä: 54
Repasin eilen pakurikäävän pihakoivun kyljestä. Harmi vain etten viime kesänä ollut kuullut pakurikäävästä kun raivasin koivikkoa, oli niitä varmaan enemmänkin. Onko nyt pakko odotella sen kuivumista, vai voiko sitä käyttää tuoreena?
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:




Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 11:34.