Vanha 25.07.09, 11:43   #1 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 05/2009
Viestejä: 78
Pannupitsan ystävät

Itse olen kyllä ehdoton pannupitsojen ystävä. Se makunautinto ja koko pitsa luonnistuu paremmin kun se on pannupitsa eikä semmoinen littana. Tuo makua paljon lisää.

Siihen päälle on hyvä myös pistää paljon juustoa ja erilaisia kastikkeita. Barbequekastike on aina ollut suosikkini tuomaan makua juuston ja ananasten sekaan. Varsinkin rossossa ja näin lähemmin tampereen napolissa nämä ovat erinomaista. Harmikseni ei kuitenkaan läheisissä kebabpaikoissa tehdä kuin sitä normaalia pitsaa.



Mutta onkos joku tehnyt pannupitsaa kotona? Miten siihen saa sen lisämaun ja korkeat reunat? Onko myös mitään erityisvinkkejä?

Nuoruudessa tästä syystä tykkäsin pizzahutista enemmän kuin kotipitsasta, harmi että ovat vain kadonneet. Onneksi on kuitenkin yleistymässä, jopa jotkut karvakäsien paikat kuljettavat kotiin nykyään pannupitsoja. Eivät tosin ole lähelläkään samaa tasoa kuin nuo kotipizzan/rosson/napolin vastaavat.

Mutta tosiaan, vinkit myös omatehtyihin pannupitsoihin ovat tervetulleita -- tänään pitäisi illemmalla treffien merkeissä tehdä pannupitsaa, joten mieluiten varsin onnistunutta
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 12:01   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2004
Viestejä: 7485
Pizza Hut - Tampere, Tesoma
Tesoman Valtatie 37, 33310 Tampere - Google Maps
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 12:02   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2003
Viestejä: 1321
Rosson pannupitsat on kyllä parhautta.
__________________
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 12:08   #4 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 05/2009
Viestejä: 78
Tiedän, oon käynyt kun tesomanrannalla tuli oleiltua. Ei tosin tuonne tesomalle viitsi sen takia lähteä. Keskustorin pizzahut sais tulla takas
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 12:11   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2008
Viestejä: 82
Kannattaa käydä Pannussa jos tulee joskus Oulussa päin pyörähdettyä. Hemmetin hyvät ja ihan kohtuuhintaset pannupitsat.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 12:20   #6 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2001
Viestejä: 464


Nam nam tulee ihan vesi kielelle
__________________
$5 alennus iHerb-tilauksesta koodilla OVI368
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 12:32   #7 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2008
Viestejä: 1701
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja BaXteR Näytä viesti

Nam nam tulee ihan vesi kielelle
Hajosin aika pahasti
__________________
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 12:34   #8 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2006
Viestejä: 266
Eilen kävin joensuussa jossain ihme pizzeriassa ja tilasin pannupizzan nimeltään Kettunen, oluen kanssa oli kyllä helvetin hyvä setti =)
__________________
E8200, 4gb Gskill 6400CL6S, Asus 8800GT, Abit IP35-Extreme, 1,5Tb. Razer Diamondback 3G ja 5e arvonen Compaqin lauta.
Synnyin saunassa, kasvoin mehässä ja elän pihassa.
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ODI Näytä viesti
Hmm... Tollasen kun sais käsiraudoissa ja suu teipattuna auton takakonttiin niin vois alkaa harkita perheen perustamista...
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 13:23   #9 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2008
Viestejä: 120
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja miqueelo Näytä viesti
Kannattaa käydä Pannussa jos tulee joskus Oulussa päin pyörähdettyä. Hemmetin hyvät ja ihan kohtuuhintaset pannupitsat.
Fratelliin menisin silti
Paras pizzeria koko Suomessa.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 13:23   #10 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2003
Viestejä: 326
Täällä saa joistain kebabpaikoista pannupizzaa ja kerran jälkeen en ole uudestaan uskaltanut tilata. Oli sen verran epäonnistunut tekele :s Rossossa tulee melkeimpä aina otettua pannupizzaa jos pizzalle ollaan menossa.
__________________
käy.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 13:42   #11 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2002
Viestejä: 354
Rossosta Sienna.
__________________
Look up, Frank. Full moon. The blood's gonna run tonight. I can feel it. Our mission: to save lives.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 14:26   #12 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2009
Viestejä: 763
Turhan lämpöisiä ovat. Joutuu oottaan ennenkun alkaa syömään. Tavallinen pitsa viilenee nopeasti eikä ole liias kuuma.
__________________
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 14:37   #13 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2002
Viestejä: 4949
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Connorfani Näytä viesti
Turhan lämpöisiä ovat. Joutuu oottaan ennenkun alkaa syömään. Tavallinen pitsa viilenee nopeasti eikä ole liias kuuma.
Kiireinen mies.

Asiaan: Kotipizzan pannupizzat, kuten muutkin tuotteet ko. puljussa ovat iso vitsi. Rosson pannupizzoja en ole aikoihin maistellut, mutta aika pieniä muistaakseni olivat nekin, vaikkakin todella maukkaita. Mehevimmät ja suurimmat pannupizzat on Pizzataxissa silloin, kun taikinan on maltettu antaa kohota tarpeeksi. Paskimmillaan Pizzataxin pannupizzat ovat normaalin pizzan kokoisia ja paksuisia, mutta sitkeitä kuin perkeleet. Nykyään pannupizzat tulee syötyä käytännössä Pizza Hutin lounasbuffetissa, jossa tulee käytyä 2-4 kertaa vuodessa. Siellä on muuten enkka 10 siivua isoa pannupizzaa, eli 1 kokonainen iso pannupizza ja 2 slaissia päälle. Alle toki salaatit ja kyytipoikana litra Pepsi Maxia refillinä. Niin ja en ole läski.
__________________
Kahta en vaihda: neloselta ykköselle ja vauhdista pakille.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 14:37   #14 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 10/2008
Viestejä: 109
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja N1rVik Näytä viesti
Eilen kävin joensuussa jossain ihme pizzeriassa ja tilasin pannupizzan nimeltään Kettunen, oluen kanssa oli kyllä helvetin hyvä setti =)
Ainakin Veronassa torin laidalla tuon niminen tuotos on ollut niin kauan kuin jaksan muistaa. Sisältää mm. suolakurkkua.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 14:41   #15 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 535
Pannupizza todellakin on nautinto. Se on nautinto, kuten kaikki muut pizzat, kebabit, hampurilaiset ja gourmeeateriat. Minä en ole mikään rehujen ystävä. Pannupizzan idea piilee siinä, että se on hyvää. Sellaisen syöminen on kuin jatkuvaa orgasmia, aivan kuten kebabin syöminen. Kiitän aiheen aloittajaa ja lähden pannupizzalle.
__________________
DEGAUSS_:Tuo on faktaa ja sille ei voi muuta kuin todeta että se on faktaa.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 14:47   #16 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2009
Viestejä: 2418
Ravintola Pannu - Oulu - Etusivu

Sieltä saa parhaat.
__________________
It is hard to believe that a man is telling the truth when you know that you would lie if you were in his place.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 14:53   #17 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2009
Viestejä: 19
Kun tuon Napolin (pizzeria Napoli, Tampere?) mainitsit, niin olin siellä kauan kauan aikaa sitten yläasteen pakollisessa työharjoittelussa. Oli muuten paras työpaikka tähän mennessä, sai itse kasata pizzansa valmiiden pohjien päälle - niin paljon kuin jaksoi vain syödä ja tuolla on varmaan yhdet Suomen parhaimmista pizzoista! Ei se raha ole aina pääasia, vaan hyvä pizza

No mut asiaan, eli siellä oli valmiita Fazerin toimittamia pannupizzapohjia. Niitä voisi jostain tukusta kysyä...itsetehtynä pohja voi olla aika hankala...
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 14:55   #18 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 05/2009
Viestejä: 137
Kerran käynyt pannussa, enkä ymmärtänyt tilata pannupitsaa.

Ja AlphaMuro taitaa pyttistellä nyt vähän kyllä.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 15:19   #19 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2005
Viestejä: 349
Eilen kun oltiin tässä muutaman kaverin kanssa istuskelemassa niin väänsin panupizzan johon, yllätys yllätys, tuli erittäin rapea pohja. Resepti oli suurinpiirtein näin;

Laakeaan kulhoon 2,2dl lämmintä vettä, päälle reilu teelusikallinen suolaa, pussillinen kuivahiivaa ja jauhoja ~300g jolloin takinina on vielä hieman liian löysää. Sitten päälle reilu 2rkl rypsiöljyä, sekoitusta kunnes oljy on kadonnut takininan pinnalta ja tässä vaiheessa kaikki taikina on irronnut kulhon reunoista ja on yhtenä, hieman löysänä möykkynä keskellä kulhoa. Sitten päälle reilusti jauhoja, heiluttelee vähän astiaa jotta jauhoja menee möykyn allekin ja kulho mikroon nousemaan (mikroa ei päälle )

½h aikana taikina turpoaa about kolminkertaiseksi, sitten vaan leivinpaperi pöydälle ja kaataa taikinan siihen päälle. Tämän jälkeen levittää lusikalla sen mössön pitkin pelti about haluamansa kokoiseksi lätyksi (tuosta määrästä tulee yksi 60cm leveä pellillinen). Kun mössö on levitetty, ripotellaan päälle sopivasti jauhoja ja kaulitaan se tasapaksuksi ja reunat sen kokoisiksi kun haluaa.

Sitten uuni päälle täysille (300c) ja pelkälle alalämmölle. Tätä odotellessa, taikina saa kohota vielä kaulittuna ~15min.

Sitten täytteiden asennus jonka jälkeen uunista otetaan se 300c pelti jolle leivinpaperi pizzoineen liututetaan. Pizza uuniin 2. alimmalle tasolle (~7cm pohjasta) ja odotellaan 20-30min kunnes pinta alkaa ruskistua.

Lopputuloksena pellillinen rapeaa pannupizzaa jonka pohjapaksuus about 1cm. Jotain kertoo että koko pellillisen pystyi nostamaan reunoista ilmaan eikä keskikohta notkunut kuin muutaman sentin.

Ensimmäisen kerran tälläisen onnistuin itse tekemään mutta toivotaan että joku muukin samaan pystyy näillä ohjeilla
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 15:21   #20 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 256
Ketä tietää mistä noita valurautapannuja saa ostaa mitä vaikka rossossa käytetään?
__________________
'So careful of the type?' but no.
From scarped cliff and quarried stone
She cries, 'A thousand types are gone:
I care for nothing, all shall go
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 15:31   #21 (linkki)
Banned
 
Rekisteröitynyt: 05/2009
Viestejä: 78
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Eraa Näytä viesti
Eilen kun oltiin tässä muutaman kaverin kanssa istuskelemassa niin väänsin panupizzan johon, yllätys yllätys, tuli erittäin rapea pohja. Resepti oli suurinpiirtein näin;

Laakeaan kulhoon 2,2dl lämmintä vettä, päälle reilu teelusikallinen suolaa, pussillinen kuivahiivaa ja jauhoja ~300g jolloin takinina on vielä hieman liian löysää. Sitten päälle reilu 2rkl rypsiöljyä, sekoitusta kunnes oljy on kadonnut takininan pinnalta ja tässä vaiheessa kaikki taikina on irronnut kulhon reunoista ja on yhtenä, hieman löysänä möykkynä keskellä kulhoa. Sitten päälle reilusti jauhoja, heiluttelee vähän astiaa jotta jauhoja menee möykyn allekin ja kulho mikroon nousemaan (mikroa ei päälle )

½h aikana taikina turpoaa about kolminkertaiseksi, sitten vaan leivinpaperi pöydälle ja kaataa taikinan siihen päälle. Tämän jälkeen levittää lusikalla sen mössön pitkin pelti about haluamansa kokoiseksi lätyksi (tuosta määrästä tulee yksi 60cm leveä pellillinen). Kun mössö on levitetty, ripotellaan päälle sopivasti jauhoja ja kaulitaan se tasapaksuksi ja reunat sen kokoisiksi kun haluaa.

Sitten uuni päälle täysille (300c) ja pelkälle alalämmölle. Tätä odotellessa, taikina saa kohota vielä kaulittuna ~15min.

Sitten täytteiden asennus jonka jälkeen uunista otetaan se 300c pelti jolle leivinpaperi pizzoineen liututetaan. Pizza uuniin 2. alimmalle tasolle (~7cm pohjasta) ja odotellaan 20-30min kunnes pinta alkaa ruskistua.

Lopputuloksena pellillinen rapeaa pannupizzaa jonka pohjapaksuus about 1cm. Jotain kertoo että koko pellillisen pystyi nostamaan reunoista ilmaan eikä keskikohta notkunut kuin muutaman sentin.

Ensimmäisen kerran tälläisen onnistuin itse tekemään mutta toivotaan että joku muukin samaan pystyy näillä ohjeilla
Kiitos tästä ohjeesta, kirjottelen muistiin ja koitan muistaa illalla Vaikuttaa hyvältä.
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 15:32   #22 (linkki)
a1m
 
Rekisteröitynyt: 06/2005
Viestejä: 4575
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja äyräpää Näytä viesti
Ketä tietää mistä noita valurautapannuja saa ostaa mitä vaikka rossossa käytetään?
Ei helvetti oikeasti
__________________
Rauhwelt
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 15:51   #23 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 03/2006
Viestejä: 266
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja rail_gun Näytä viesti
Ainakin Veronassa torin laidalla tuon niminen tuotos on ollut niin kauan kuin jaksan muistaa. Sisältää mm. suolakurkkua.
Juu, Veronahan se oli, ei vaan tuo nimi tarttunut päähän ku ekaa kertaa tuolla kävin vaikka monesti ohi kävellyt.
__________________
E8200, 4gb Gskill 6400CL6S, Asus 8800GT, Abit IP35-Extreme, 1,5Tb. Razer Diamondback 3G ja 5e arvonen Compaqin lauta.
Synnyin saunassa, kasvoin mehässä ja elän pihassa.
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ODI Näytä viesti
Hmm... Tollasen kun sais käsiraudoissa ja suu teipattuna auton takakonttiin niin vois alkaa harkita perheen perustamista...
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 15:51   #24 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2008
Viestejä: 120
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Spider Jerusalem Näytä viesti
FRATELLI
  Vastaa lainaten
Vanha 25.07.09, 15:57   #25 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2009
Viestejä: 246
Prkl, en muista koskaan syöneeni pannupitsaa, täytyy vaikka ensi viikolla käydä piruuttansa ostamassa sellainen.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Tagit
pannupitsa, pannupizza, pitsa, pizza

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:




Kaikki ajat ovat GMT +3. Kello on nyt 11:27.