Vanha 26.02.11, 13:33   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2008
Viestejä: 12
Ongelma emolevyssä(?)

Elikkä vikana on se,että kone lähtee käyntiin, kun virtalähteen virtakatkaisijan laittaa I-asentoon. Eli konetta ei saa sammutettua vaan se käynnistyy välittömästi uudelleen aina, kun yrittää sammuttaa. Ongelma ilmenee myös, vaikka kotelon virta- ja resetointikytkimien johdot eivät ole kytketty emolevyyn.

Olen kokeillut kahdella eri virtalähteellä ja molemmilla sama ongelma. Kokeilin myös ottaa emolevyn kotelosta ja jätin vain prosessorin ja prosessorituulettimen sekä virtalähteen 24-pin ja 4-pin liittimet kiinni, jolloin edelleen ilmeni sama ongelma, eli kun virtalähteen kytki I-asentoon lähti prosessorituuletin välittömästi pyörimään.

Eli onkohan vika rautapuolella (oikosulku jossain) vai onko mahdollista, että jokin bios-asetus auttaisi kyseiseen ongelmaan. Tai auttaisiko kenties bios-päivitys mahdollisesti asiaan.

Kyseessä on siis täysin uusi kokoonpano ja vika on ilmennyt heti alusta lähtien. Kannattaako emolevy laittaa suoraan takuuseen vai yrittää bios-päivityksillä tai muilla konstein ensin?

Emolevy on Asrock 890GM PRO3 ja prosessorina AMD Phenom II X2 555.
  Vastaa lainaten
Vanha 26.02.11, 20:29   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2010
Viestejä: 4199
Jokos olet kokeillut BIOSin nollaamista/resetointia? Voisiko outo käytös johtua siitä, että BIOSssa on Power Options valikossa päällä asetus, jolla kone boottaa automaattisesti virtakatkon jälkeen - muistaakseni Power Loss tms. nimellä
__________________
Naisten ja miesten välinen ero on tiivistäen se, ettänaisetovatnisäkkäitä,muttamiehetmunakkaita.

Matti Nykäsen suusta kuultua: "Missä me ollaan, ja oonko mäkin siellä?"
  Vastaa lainaten
Vanha 26.02.11, 23:07   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2010
Viestejä: 39
Mulla oli sama ongelma EVGA nForce 680i SLI emon kanssa joku aika sitten, ongelma ei selvinnyt koskaan koska emo lakkasi toimista kokonaan piakkoin tämän ongelman alettua. Että luultavasti kyllä ongelma on emossa. BIOS päivitys ei ainakaan minulla auttanut, eikä myöskää CMOS:n resetointi.


Muutama päivä sen jälkeen kun ongelma alkoi rupesi kone sammuilemaan joka kerta kun tarvisi vähän enemmän tehoa johkun esim 3d kiihdytys tai muuten vaan kova prossukuorma, hieman parannusta tapahtui kun vaihdoin heikompaan poweriin jossa oli vain 4-pin cpu poweri liitin. Kone pysyi päällä mutta vähempi virta tuntui selvästi haittaavan prossun työskentelyä.

Oikkariakin mietittiin kaverink anssa, koska koneen rungosta tuntui selvästi olevan virtaa enemmän kuin normisti, ei sattunut olemaan yleismittaria käsillä mut selvästi enemmän kun normi 0.02 mA vai mitä niisä nyt yleensä on.
Millanen johtosotku sulla sielä on? kaikki letkut yhessa jatkojohdossa? Voisi selittää hieman, niiden puhdistus välillä voi auttaa myös.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.02.11, 00:30   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2008
Viestejä: 12
BIOSin olen nollaillut ja biosin virta-asetuksia muutellut eikä vaikutusta ole. Konepaketin kaikki osat on siis virtalähdettä lukuun ottamatta täysin uusia ja olen kokeillut kahdella eri virtalähteellä ja molemmilla sama ongelma. Vika on siis ollut heti ensimmäisestä käynnistyksestä alkaen. Koneen virtajohto on suoraan seinässä eikä jatkojohdossa.

Alkaa omat keinot olla vähissä, joten pitänee maanantaina laitella takuuhuoltoon menemään tuo.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.02.11, 16:50   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2005
Viestejä: 13038
Ehkäpä se ensimmäinen käytetty poweri poltti stand-by -linjallaan piirisarjan tuohon kuntoon.

Mitäpä ne kokeilemasi powerit ovat? XYZ (eli käytännössä ei minkään merkkinen), "antec", delta, bestec, micro-one, KME, Max-US? Siinä listaa powereista, jotka varmasti kykenevät antamaan ylijänöä +5VSB:hen.
  Vastaa lainaten
Vanha 27.02.11, 20:08   #6 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2008
Viestejä: 12
Powerina oli ensin Corsair VX450 ja toisena kokeilin jotain Modecomin poweria.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:
Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 07:41.