Vanha 16.06.13, 20:39   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2013
Viestejä: 28
CCleaner ja rekisteri

Moro!

Kaveri sanoi, että CCleaner kusee rekisterin päin persettä, onko totta? Koitin googlettaa, mut en ite ainakaa mitää löytäny
  Vastaa lainaten
Vanha 16.06.13, 21:45   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2011
Viestejä: 50
Eipä ainakaan itellä ole mitään ongelmia koskaan tullu. Ja onhan siinä se rekisterin varmuuskopiointi valinta.
  Vastaa lainaten
Vanha 17.06.13, 03:21   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2002
Viestejä: 4184
Ihan turhaa rekisterin siivoaminen kuitenkin on (ellei laske esim. käynnistyvien ohjelmien valintaa).
  Vastaa lainaten
Vanha 18.06.13, 10:39   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2005
Viestejä: 2368
Ja se mikä on näissä rekisterin "siivoajissa" joskus petollisinta, on se että vaikutukset eivät välttämättä näy heti. Sitten yksi kaunis päivä kun putsaajaohjelman mielestä turhia tietoja tarvittaisiinkin, niin sitten ihmetellään kun "kone alkoi ihan yhtäkkiä sekoilemaan, mitään muutoksia en ole tehnyt". CCleaner lienee sieltä turvallisesta päästä, mutta on monia rekisterinputsaus-ohjelmia (kuuluisin kai IObit Advanced SystemCare, vältä viimeiseen asti) jotka saavat lopulta koneen jos ei kokonaan sekaisin, niin toimimaan epävakaasti.

Olen myös sitä mieltä, että summittainen rekisterin siivoilu on turhaa ja myös joissain tilanteissa jopa haitallista. Mutta tätä käärmeöljyä nyt porukka haluaa käyttää.

Itse sen sijaan tarkistaisin mitä kaikkea turhaa koneen käynnistyksen yhteydessä käynnistyy. Moni ohjelma haluaa asentaa jonkun kikkareen käynnistymään Windowsin käynnistyksen yhteydessä, niin siellä saattaa olla ties mitä yhtä aikaa käynnistymässä. Hidasta on käynnistys* ja saattapa joku turha kikkare viedä koko ajan turhaan suoritinaikaa.

*Tietty, miksi ylipäätään sammuttaa konetta ihan kokonaan, lepotilasta ei tarvitse aina käynnistellä koko konetta
__________________
http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/
Normaalin tilin käyttö Windowsissa, on kuin turvavyön käyttö autossa: voit toki ajella ilman, mutta et voi tietää etukäteen milloin sille olisi käyttöä.
  Vastaa lainaten
Vanha 12.07.13, 20:02   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2013
Viestejä: 4
Pitkällä tähtäimellä rekisterin siivoaminen voi auttaa ja nopeuttaa tietokonetta, mutta sekin voi olla väliaikaista ja lisäksi voi ilmetä vain enemmän ongelmia.

Suosittelisin vain käyttämään CCleaner:ia roskatiedostojen poistoon, erittäin kätävä ja kevyt ohjelma tähän hommaan. Vapauttaa hieman tilaa ja keventää käyttöjärjestelmään. Henkilökohtaisella kokemuksella en aio enää mitään erikoisempia korjauksia tehdä tai käyttää rekisterin puhdistus ohjelmia.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Tagit
ccleaner, rekisteri

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:
Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 21:48.