Vanha 20.10.13, 15:39   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2007
Viestejä: 328
HP Compaq 615 lämpöongelma

Otsikon mukaisessa läppärissä prosessorin lämpöongelmia. Lämmöt idlessä ~90 astetta ja vähän kun käyttää niin sammuttaa itsensä. Prosessorin kuormitus ei hakkaa idlessä 100% joten vika ei ole siinä. Ajattelin tässä ensimmäisenä että avaisin vähän kuoria, irrottaisin prosessorin jäähdytyssiilin ja vaihtaisin sinne uudet tahnat josko vanhat olisivat menneet niin huonoon kuntoon ettei enää lämpö johdu kunnolla. Samalla katson onko pölyä päässyt kertymään joka estää ilman kiertämisen.

En ole läppäreiden kanssa juurikaan aikaisemmin taistellut joten laitteen purkaminen on vähän hepreaa. Näin alustavasti haluaisin tiedustella kuinka paljon tuota läppärin pohjaa pitää purkaa että pääsen käsiksi prosessorin jäähdytyssiiliin niin että sen saa irroitettua? Onko se tuuletin mikä sinne on asennettu mahdollista vaihtaa parempaan tai edes samanmoiseen uuteen mikä siellä jo on?

Tämän linkin takaa löytyy kyseinen kone mutta en löytänyt sieltä tietoa miten pääsee prosessorin jäähdytyssiiliin asti käsiksi: HP Support document - HP Support Center
__________________
| 2500K@ @3.3GHz | Asus P8P67 | Asus 460 GTX | 8GB RipJaws | Agility 3 60GB | 2TiB | Fractal Design R3 | Neo HE 550W |
  Vastaa lainaten
Vanha 20.10.13, 19:18   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2003
Viestejä: 668
Pölystähän tuo lämpeäminen todennäköisesti johtuu. Purkaminen on aikaa vievä projekti ensikertalaiselle mutta ei mikään mahdoton. HP:n sivuilla on maintenance and service guide, melkein jokaiseen heidän kannettavaan. Tuo kertoo mitä osia kyseisissä on käytetty sekä myös ohjeet purkamiseen/kasaamiseen. Tässä siis tuon kannettavan opas, tosin HP:n sivut on tukossa ja en saanut tuota opasta ladattua koneelle, mutta google löysi tälläisen toivottavasti on kyseisen kannettavan opas. Purkaminen alkaa sivulta 44.

Suosittelen ottaamaan tuon purkamisen kanssa hyvin rauhallisesti, niin se onnistuu hyvin. Myös isoa pöytää suosittelen. Sekä pistämään jokaisen osan erilleen ja niiden kiinnitysruuvit osan kanssa samaan paikkaan talteen(ei tule hukattua ja ihmeteltyä kun ruuveja on liikaa/liian vähän).

Tuulettimen voi vaihtaa uuteen samanlaiseen(valmistajan varaosa) tai samoilla mitoilla olevaan(vaatii työtä paljon moisen etsiminen).
  Vastaa lainaten
Vanha 20.10.13, 19:46   #3 (linkki)
KLF
 
Rekisteröitynyt: 10/1999
Viestejä: 2417
Kuvien perusteella voi riittää kun otat näppiksen irti. Kurkista tuulettimen lapojen välistä taskulampulla jäähysiiliin päin: näet todennäköisesti hitosti pölyä

Sormella pysäytä tuuletin ja anna kunnolla paineilmaa ulkoa sisäänpäin. Sitten pyörittele tuuletinta ja varmista ettei lapojen välissä ole isoja pölypalloja. Joskus niitä on saanut repiä pinsettien kanssa ulos. Jos tämä ensiapu ei auta niin sitten saat purkaa koko koneen tahnojen vaihtoa varten.
  Vastaa lainaten
Vanha 20.10.13, 20:59   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 09/2000
Viestejä: 744
Purkamisen kanssa saa tosiaan olla varovainen. Tuuletin vaihdettu viime viikolla samanlaiseen.

HP Compaq 610 - Disassembly and fan cleaning - YouTube

Ps. Älä käytä ruuvaria kuten tuossa videossa, jos haluat pitää muovit siistinä. Nähnyt monta läppäriä, jotka on purettu mutta jälkikin on sen mukainen...
  Vastaa lainaten
Vanha 21.10.13, 14:36   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 12/2011
Viestejä: 2131
aivan atomeiksi joudut purkamaan,kun irtotat emolevyä rungosta,ja emosta jäähyosaa tee hyvin varovasti,emolevy ei kestä nitkahtaa tai vääntyä,hapraat piirisarjatinaukset pettää ja se oli siinä.tässä mallissa on se huono juttu että edes tuuletinta ei saa irti ilman emolevyn irrottamista.
  Vastaa lainaten
Vastaa

Hae ketjusta:

Laajennettu haku

Hyppää alueelle:
Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 04:47.