MuroBBS

MuroBBS (http://murobbs.plaza.fi/)
-   Autot ja muut moottoriajoneuvot (http://murobbs.plaza.fi/autot-ja-muut-moottoriajoneuvot/)
-   -   Postaa tänne kun auton korjaus vituttaa ! (http://murobbs.plaza.fi/autot-ja-muut-moottoriajoneuvot/640133-postaa-tanne-kun-auton-korjaus-vituttaa.html)

Inhuman 30.01.10 22:41

Postaa tänne kun auton korjaus vituttaa !
 
Perkele.. pakko on purkaa taas kiukkua vähän.

Tuossa seitsemältä lähdin vaihtamaan alapalloniveltä autoon ajatellen "kyllä tää puolessa tunnissa on selvä ja sitten kaljakauppaan"

Tulos: Kello 22:00 auto oli kunnossa, kaljakaupat kiinni ja kädet naarmuilla. Ei kyllä mennyt taaskaan miten piti. Kaikki pultit ruosteessa, tunkki hajosi ja CRCtä kului puolipurkkia. Onneksi pultti ei sentään katkennut, muuten auto olisi jo läjässä. Ei pitäs koskaan olettaa minkään homman olevan läpihuutojuttu, aina kyllä vastustaa kun kiire meinaa olla.


Positiivisena puolena, tulipa ainakin selvä ilta, rahat säästyi ja nivel on vaihdettu.


KIITOS !

Herra von Levee 30.01.10 22:47

Kuulostaa jotenkin tutulta :) Bemarin alla kokonaan 20 asteen pakkasessa vaihtaen uusia alatukivarsia eteen, ja jokainen siihen kiinni tuleva pultti kiukuttelee. Ei taidolla eikä tuurilla, vaan puhtaalla väkivallalla.

mailbag 30.01.10 22:47

heh itse annan autoliikkeen hoitaa huollot, takuuna tottakai mitä siihen kuuluu

Mr. Hat 30.01.10 22:48

Itse olen ratkaissut tämän kahdella autolla, kun remppaan toista, toinen on ajossa... :D

Inhuman 30.01.10 23:04

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mailbag (Viesti 1704237101)
heh itse annan autoliikkeen hoitaa huollot, takuuna tottakai mitä siihen kuuluu

Auton itse korjaaminen on loppuenlopuksi mukavaa hommaa ja palkitsee kun saa vastoinkäymisten jälkeen valmiiksi. 8euron osan takia ei paljon muutenkaan lämmitä maksella +50e tuntitaksoja huoltoliikkeille.

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Mr. Hat (Viesti 1704237104)
Itse olen ratkaissut tämän kahdella autolla, kun remppaan toista, toinen on ajossa... :D

Oishan nuita tuossa kaks itelläki. Toisesta meni vaan katsastus umpeen kuun alussa, niin ajattelin poistaa liikenteestä toistaiseksi kun ei opiskelijalla oikein ole vara nuihin vakuutuksiin :D

Mr. Hat 30.01.10 23:18

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Inhuman (Viesti 1704237173)
Auton itse korjaaminen on loppuenlopuksi mukavaa hommaa ja palkitsee kun saa vastoinkäymisten jälkeen valmiiksi. 8euron osan takia ei paljon muutenkaan lämmitä maksella +50e tuntitaksoja huoltoliikkeille.

Ja tuo lienee vielä ns. nyrkkipajahinta, merkkikorjaamoissa maksaa 70+++€ ?

Madrunner 30.01.10 23:45

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Inhuman (Viesti 1704237072)

Tulos: Kello 22:00 auto oli kunnossa, kaljakaupat kiinni.

Fail. Kyllä ne remonttikaljat pitää olla saatavilla jo silloin kun hommaan alkaa.

jeu 31.01.10 01:07

Eilen aamulla kun pakkasta oli enää -15 tuli tehtyä puolen tunnin pikapurku rikastimen vaijerille joka jäi jumiin. pääsi purkaan koko systeemin työkaluilla jotka tän pakkaskauden jälkeen oli varmaan -25. lopussa ei ollut enää tuntoa sormissa eikä varpaissa. Oli erittäin sykähdyttävä ja lämmöllä muisteltava hetki.

mzzj2 31.01.10 02:38

Käsi ylöös nyt o/
tdi boraan pitäisi rempata jakopää ja vaihtaa syyläri. pikaisesti kattoen melkoisen vittumaisia operaatioita.

Opa^ 31.01.10 02:52

Autoremonteissa on parasta se, että kaikki tavarat häviää mitä käsistä laskee. Kaikki hitsauslaitetta pienemmät häviää ellei niitä ole teipattu kehoon. Eilen vaihdoin öljyt niin onnistuin muutamassa sekunnissa hävittämään öljypropun. Voimakkaan kiroilun ja laajojen etsintöjen jälkeen löysin sen roskiksesta, viisaana miehenä olin työntänyt sen öljyrättien mukana sinne. Varmaa kännissä pitäs noita remontteja alkaa tekee, hommat menis perselleen muttei vitussas niin paljon varmaa.

TeknoR 31.01.10 06:03

Ite oon yrittäny keskittää kesäajalle kaikki auton kanssa operoinnit, mutta eihän se aina onnistu, kun jotain yllättävää tulee keskellä kovimpia pakkaskelejä :D
Nyt on ajettu ilman toimivia abseja ja luistonestoa koko talvi, ja leimaus lähestyy muutaman kk päästä :|
Sitä virhettä en enää tee, että ostan auton, missä viimeinen katsastuskuukausi on joulukuussa tai muuten keskellä talvea :D.

JaRoDD 31.01.10 08:37

Onneks omassa katsastuskausi sattuu omassa loppusyksylle... Ei ihan niin paljon vituta vääntää kärryä leimakuntoon ku ei tarvii hangessa kontata :D

Inhuman 31.01.10 09:49

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja TeknoR (Viesti 1704238049)
Sitä virhettä en enää tee, että ostan auton, missä viimeinen katsastuskuukausi on joulukuussa tai muuten keskellä talvea :D.


Itsellä ilmeisesti "huonoa" tuuria, kun autojen viimeinen katsastus sijoittuu toisessa tammikuun loppuun ja toinen tammikuun alkuun.

Joka vuosi myös muistaakseni olen käynyt äitini auton katsastamassa ja korjaamassa hiihtolomalla, joten talveen aina ajoittuu kaikki katsastusremontit :mad: NO onpahan sentään iskarit jäykemmät katsastuksissa kuin kesällä:smoke:

John Troll 31.01.10 10:53

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja TeknoR (Viesti 1704238049)
Sitä virhettä en enää tee, että ostan auton, missä viimeinen katsastuskuukausi on joulukuussa tai muuten keskellä talvea :D.

Niin sehän on aina ihan pakko odottaa siihen viimeiseen mahdolliseen hetkeen. Oman katiskani viimeinen katsastuspäivä on marraskuun lopulla, mutta katsastin sen kaikesta huolimatta elokuun helteillä. Tosin ihan semmosenaan ilman mitään katsastusremontteja.

Inhuman 31.01.10 14:58

Hehe.. vissiin ois pitäny jättää koko viikonlopulta tuo auton rassaaminen.

Rekisterikilven valon vaihto : Irroitus 2min -> sisälle etsimään lamppua 1min -> takaisin pihalle, nilkka nyrjähti -> yhellä jalalla sisälle -> 5min lattialla makoilua ja kylmää hikeä. -> lamppu paikalleen 1min ja sisälle sitomaan jalkaa.

Tulos: Turpoava jalka ja yhdellä jalalla pomppimista. Saas nähdä miten huomenna kävely onnistuu. :)

wIrd 31.01.10 16:24

Onneksi on lämmin talli käytössä niin ei tartte pakkasessa roplata. :D

VeKeZ 31.01.10 21:16

Eipä oo ollu vielä sellasta hetkee, että ois oman auton laitto vituttanut. On tehty kuitenki -20c pakkasilla kylmässä tallissa betonilattialla öljypohjan vaihtoakin... Joskaan nyt kun on koulun halliin tottunut, niin kylmässä värkkääminen ei kiinnosta.

E32 oottaakin tuossa jo pahvilaatikollinen osia vaihdettavaksi: etujarrulevyt+palat, raidetangot (+auras kulmat tottakai), moniurahihnat ja apurungon isot helat. Kovin mukavaa ja palkitsevaa kun lyö uutta osaa autoon kiinni. :smoke:

Evreka 31.01.10 21:45

Tänään vaihdoin öljyt autoon. Ulkona sateli vähän lunta, mutta ajattelin että max. 20 minuutin homma niin ei haittaa pieni sade.
Noh, ei mennyt kuten piti.

Öljyt valui nätisti astiaan ja sitten öljynsuodattimen kimppuun. Tässä volkkarissa suodatin on etupuolella konetta, kooltaan sellainen puolen litran mötikkä. Ajattelin että noin näkösällä ja suuri niin on helppoa irroittaa, ei ollut, ei tietenkään.
Ensin väänsin käsin, ei hievahtanutkaan, seuraavaksi kömmin auton alle ja väänsin raudalla suodattimen pohjassa olevasta irroituspaikasta. Ainoa mitä tapahtui oli se että suodattimen pohja meni mutkalle ja alkoi vuotamaan. Alkoi jo vituttamaan ku sade sakeni ja alkoi hämärtämään. Otin meisselin ja iskin sen suodattimen läpi ja väänsin...meisseli alkoi kuorimaan suodattimen kuorta. Vitutti jo enemmän, otin pakin suurimman meisselin, mutta sitä ei sopinut mistään lyömään paikoilleen niin seuraava vaihe oli, että purin syylärin pois edestä että sain tilaa kunnolla. Iskin taas meisselin läpi ja sorkkaraudan suosiollisella avustuksella väänsin auki, tällä kertaa aukesi.
2 kierrosta piti sorkkaraudan kanssa vääntää että alkoi käsin liikkumaan.

Ilmeisesti oli unohtunu tiivisteen öljyäminen tai jollakin työkalulla väännetty kiinni, tai sitten ollut muutaman vuoden paikoillaan, en tiedä ku oli ensimmäinen öljynvaihto tähän.
Aikaa tähän 20 minuutin rykäisyyn tuhrautui useampi tunti. Tulipahan pari litraa nesteitäkin vaihdettua.

Mane 02.02.10 14:14

Muutaman tupakkiaskin hinnalla saa varaosaliikkeistä sellaisia melkeinpä jokapaikkaan käyviä filtterinvaihtotyökaluja. Toimii räikällä ja kiristyy filtterin ymprärille. Itsekin muutaman kerran meisseleitä hakanneena voin kertoa että on helvetin hyödyllinen apuväline niinkin yksinkertaiseksi kapineeksi.

Mr. Crow 02.02.10 15:00

Itse vien suosiolla auton huoltoon, jos siihen tulee jotain vikaa / säännöllinen huolto / tulee jotakin mieleen joka pitäisi korjata.

Mulla ei onnistu edes renkaiden vaihto, kun ei oikein käsivoimat riitä. Jonkun renkaan pulteissa on aina joku ongelma että se ei joko lähde irti ollenkaan vaikka kuinka hakkaa tai ei mene takaisin kiinni pohjaan kun kiristää.

Eturenkaita en saanut ollenkaan irti. Vaikka sain kaikki pultit niistä pois, niin eturenkaat eivät liikahtaneetkaan. Takarenkaat sentään lähtivät nätisti kun kaikki pultit otti pois.

En uskalla pomppia sen pulttimutkan päällä koska koko auto heiluu ja uhkaa tipahtaa tunkilta.

En siis saanut renkaita vaihdettua itse, joten kävin liikkeessä vaihattamassa ja liike veloitti 30 euroa. Kaiken lisäksi renkaiden kanssa äheltämisestä tuli päänsärky, joka kesti 4 päivää, johon ei auttanut mikään särkylääke.

Mulla onnistuu vain esim. öljyn lisääminen, sulakkeiden vaihtaminen, mahdollisesti valojen vaihtaminen, tuulilasinpesunesteen lisääminen, tankkaaminen, renkaiden paineistaminen, mömmöjen tarkistaminen ja muut tommoset pikkujutut.

jonbe 02.02.10 15:29

Semmosta :D
Jatkovarsi voisi olla aika kova sana. Kyllä ne renkaatkin irti pitäisi lähteä helposti, jos olet tunkannut auton tarpeeksi ylös ja heiluttelet rengasta

Bumper 02.02.10 15:31

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Mr. Crow (Viesti 1704248290)
En uskalla pomppia sen pulttimutkan päällä koska koko auto heiluu ja uhkaa tipahtaa tunkilta.

Niin, nuo pultithan pitäisi löysätä vielä kun auto on turvallisesti maan kamaralla. Eli silloin hypit sen avaimen päällä niin ei ole vaaraa että auto putoaisi varpaille.


Tällä hetkellä ei vituta. Xantia toiminut koko talven kuin unelma, ainoastaan yhden lyhyen vesiletkun pätkän jouduin yksi leudompi päivä vaihtamaan. Vartin ja kahden euron keikka, kun jäähdytysnestettäkin sattui olemaan jo valmiiksi. Ainoa kustannus oli pätkä letkua.

Toisaalta taas vähän vituttaa, koska joku munapää on tuosta jossain parkkipaikalla pakittanut toisen etusumarin ja osan puskuria halki. Korvaava sumuvalo jo löytyy, mutta huomasin, että puskurista on sen kiinnikkeet paskana.:mad:
Eli puskuri irti ja diy-harrastamista, tai kokonainen ehjä korvaava puskuri jostain. (jonka luultavasti saa sitten maalata/maalauttaa :()

rewind 02.02.10 15:58

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Bumper (Viesti 1704248417)
Eli puskuri irti ja diy-harrastamista, tai kokonainen ehjä korvaava puskuri jostain. (jonka luultavasti saa sitten maalata/maalauttaa :()

Vakuutus?

JuhoP 02.02.10 16:26

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Mr. Crow (Viesti 1704248290)
Itse vien suosiolla auton huoltoon, jos siihen tulee jotain vikaa / säännöllinen huolto / tulee jotakin mieleen joka pitäisi korjata.

Mulla ei onnistu edes renkaiden vaihto, kun ei oikein käsivoimat riitä. Jonkun renkaan pulteissa on aina joku ongelma että se ei joko lähde irti ollenkaan vaikka kuinka hakkaa tai ei mene takaisin kiinni pohjaan kun kiristää.

Eturenkaita en saanut ollenkaan irti. Vaikka sain kaikki pultit niistä pois, niin eturenkaat eivät liikahtaneetkaan. Takarenkaat sentään lähtivät nätisti kun kaikki pultit otti pois.

En uskalla pomppia sen pulttimutkan päällä koska koko auto heiluu ja uhkaa tipahtaa tunkilta.

En siis saanut renkaita vaihdettua itse, joten kävin liikkeessä vaihattamassa ja liike veloitti 30 euroa. Kaiken lisäksi renkaiden kanssa äheltämisestä tuli päänsärky, joka kesti 4 päivää, johon ei auttanut mikään särkylääke.

Mulla onnistuu vain esim. öljyn lisääminen, sulakkeiden vaihtaminen, mahdollisesti valojen vaihtaminen, tuulilasinpesunesteen lisääminen, tankkaaminen, renkaiden paineistaminen, mömmöjen tarkistaminen ja muut tommoset pikkujutut.

Minä olen ottanut pääasialliseksi periaatteeksi, että "se mitä tulee eteen pitää opetella tekemään itse", ainoastaan muutaman kerran olen siitä lipsunut aikataulu- ja työtilakysymysten takia.

...Sitten kun tulee liian suuri ja kallis remontti, onkin yleensä aika vaihtaa autoa viimeistään katsastukseen: Noin tonnin/Alle tonnin härveleillä kuitenkin mennään.

Renkaanvaihdosta muutama mieleentullut:

-Pultteja kannattaa/pitää löystyttää ennen kuin tunkkaa renkaan ylös: Saa paljon paremmin voimaa siihen vääntöön, ja uskaltaa käyttää juuri niin pitkää vääntövartta kuin vaan löytää.

-Jos käyttää ristikkoavainta, niin apuna kannattaa käyttää myös jalkaa... ja muutenkin myös muuta kuin käsivoimaa.

-Jos pultit ei kierry edes kiinnipäin, niin onkohan kierteet vialla/likaiset/ruosteessa? Niihin voi laittaa vähän rasvaakin, varsinkin jos on ruostetta.

-Jos vaihdattaa renkaat liikkeessä, niin omatoimisesta pulttien aukaisemisesta tulee helposti paljon vaikeampaa kuin omatoimisen renkaanvaihdon jäljiltä: Rengasliikkeet pamauttavat pultit yleensä niin ylikireälle kuin suinkin uskaltavat: ajattelevat ilmeisesti että saavat asiakkaan taas puolen vuoden kuluttua takaisin sillä tavalla ;) Itsekin kiristän pulit ehkä ylikireälle: Lähes niin paljon kuin jaksan, (Ja jaksan aika paljon, kiristän pultit tietysti ristiin) mutta ei se ole kuitenkaan mitään siihen verrattuna, kuin mitä rengasliikkeet laittaa pulttipyssyillään.

---------------
Suurimmat ärsytykset ja voitontunteet löytyy varmaan viime syksyn takaluukun ruostekorjailuista: Piti olla pikkuhomma, mutta lähes koko takalasin kehys oli ruosteessa tiivisteen alta, ja ainakin neljästä kohtaa myös jo reilusti puhki niin että sai sormet sisään: En ehtinyt sillä erää sitten tekemään muuta, kuin peittämään reiät teipillä, ja kuukauden kuluttua paklailin ja maalailinkin sitä sitten jo lähes 0 -asteessa: Pressusta teltta auton takaosan päälle ja auton sisälämmityslaite, niin maalikin kuivui, ja vain muutama pikku virhe näkyy päällepäin.

Toinen, tosin ajallisesti lyhyempi "kokemus", oli varmaan takarenkaan laakerin vaihtaminen erääseen vanhaan suzukiin 30 asteen pakkasessa ja lumihangessa: En ollut sitä ennen ikinä aukaissut minkään auton takanapaa. Hyvin se kuitenkin meni, vaikka pari lisätyökalua olisikin auttanut. (ainakin jokin, jolla lyödä uutta laakeria ulkokehään... kun ei ollut oikein mitään, niin pitä käyttää halkoa:)

Sitten oli tietysti se moottoriltaan loppu transportteri, jonka kanssa sinnittelin melkein 0,5v... Periaatteessa mukava auto tunnelmaltaan ja toimiessaan, mutta ainakaan kyseisestä yksilöstä ei jäänyt teknisesti kovin hyvä mieli: kivasti meni päivä-pari kesälomasta (sen jälkeen kun ne retkipaku-haaveet oli ensin haudattu) siihen, että tappeli sen kanssa että olisi saanut edes normaaliajot kyseisellä rakkineella tehtyä.

Kaikkein ärsyttävintä oli kuitenkin transportterin myyminen: Siihen meni usean päivän työ. Ilmoituksessa oli selvästi ilmoitettu kunto ja ongelmat, ja hinta oli sen mukainen. Silti tuli kymmeniä turhia soittoja haaveilijoilta, jotka kuvittelivat, että en ehkä itse tiedä mitä romua olen myymässä. (ja toivoivat saavansa parempaa, sopivat tulevansa katsomaan mutta eivät tulleetkaan, jne.) ...Hyvä mieli siitä kuitenkin tuli kun pääsin eroon! Moottori kuulemma laukesi lopullisesti parin viikon kuluttua siitä. (syynä jakopään hihna, joka ei ollut varsinainen vika minun aikanani, vaan ainoastaan jätetty vaihtamatta moottorin ja auton muun kunnon takia)

Mane 02.02.10 17:23

Tätä asiaa voi toisaalta katsoa myös siltä kantilta, että Mr Crow tukee (oletettavasti) suomalaista työtä ja on omalta osaltaan auttamassa taantuman selättämisessä.

Pulteista puheenollen, kaksi kertaa on itselleni käynyt niin että pulttien tiukkuus on ylittänyt jonkun fysiikan lain. Sopivalla jatkopätkällä on tullut aikoinaan kaksi ristikkoavainta väännettyä 90 asteenb mutkalle, ennen kuin pultti on pamahtanut auki.

JaRoDD 02.02.10 21:09

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Mane (Viesti 1704248111)
Muutaman tupakkiaskin hinnalla saa varaosaliikkeistä sellaisia melkeinpä jokapaikkaan käyviä filtterinvaihtotyökaluja. Toimii räikällä ja kiristyy filtterin ymprärille. Itsekin muutaman kerran meisseleitä hakanneena voin kertoa että on helvetin hyödyllinen apuväline niinkin yksinkertaiseksi kapineeksi.

Mulla on tallessa aikoinaan yhdestä ladasta realisoitu öjynputsariavain, joka on toistaiseks ollu täysin 100% toimintavarma. Siinä oleva remmi on siperialaisen muoviketun persnahkaa ja toimii niin, että kahva putsaria käännettäessä puree tuohon semisti elastiseen hihnaan ja kiristyy samalla. Avaimesta taas kun päästää irti, se löystyy irti asti samontein. Loistava kapine. Mistään tarjoustalosta tai muustakaan en ole vastaavaa koskaan löytänyt. Uuden aika jossain vaiheessa koittais, kun tuossa alkaa se hihna olla jo kohtalaisen rispaantunut...

Limonadi 02.02.10 21:26

Jos ois lämpimät tilat, työkalut ja motivaatiota niin sit ehkä vois itekki rempata, mutta mikäli joku edellä mainituista asioista ei ole kunnossa niin vien korjaamolle.
Kallistaha se on ku perkele mut vielä enemmän se vituttaa ite rueta jotain jakopäänhihnaa vaihtaan johon uhrautuu amatöörillä se 10h.

Fact0ry 02.02.10 21:26

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Mane (Viesti 1704248111)
Muutaman tupakkiaskin hinnalla saa varaosaliikkeistä sellaisia melkeinpä jokapaikkaan käyviä filtterinvaihtotyökaluja. Toimii räikällä ja kiristyy filtterin ymprärille. Itsekin muutaman kerran meisseleitä hakanneena voin kertoa että on helvetin hyödyllinen apuväline niinkin yksinkertaiseksi kapineeksi.

Aivan worst case scenarioissa tuommoinenkaan vaan ei auta. Kerran töissä (mp tässä tapauksessa kyseessä) tuli vastaan öljynsuodatin, joka oli niin tiukassa, että ko. filsulle tarkoitetulla avaimella suodattimen kuori lähti pyörimään tyhjää. Tässä vaiheessa piti ottaa siirtoleukapihdit ja napata kiinni aivan suodattimen juuresta, jolloin suodatin vihdoin antoi periksi.

Bumper 02.02.10 22:04

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja rewind (Viesti 1704248533)
Vakuutus?

Joo, eipä ole alle tonnin autossa mitään kaiken kattavaa vakuutusta. Osakasko, eli palo-, hirvi- tai varkausvakuutus ei käsitä jonkun tuntemattoman osapuolen tuhoamaa etupuskuria.

Inhuman 17.03.10 11:53

Perkele. Nyt lasinpesunestesäiliö pukkas nesteet pihalle, pakkasessa sitten irroitin moottorit säiliöstä ja otin sisälle tutkittavaksi. No tietysti menin hajottamaan lampunpesimien moottorin letkunkiinnikkeen ja ei löydy mistään sopivaa tulppaa millä tukin koko perkeleen moottorin reijän säiliöstä. Kädet "yllättäen" naarmuilla ja haavoilla ko. operaation jälkeen. :)

Ertzie 17.03.10 16:25

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Limonadi (Viesti 1704250201)
Jos ois lämpimät tilat, työkalut ja motivaatiota niin sit ehkä vois itekki rempata, mutta mikäli joku edellä mainituista asioista ei ole kunnossa niin vien korjaamolle.
Kallistaha se on ku perkele mut vielä enemmän se vituttaa ite rueta jotain jakopäänhihnaa vaihtaan johon uhrautuu amatöörillä se 10h.


Mun mielestä Audi voisi mennä itseensä kun mennyt kehittämään sellaisen moottorin jossa ammattilainen vaihtaa jakopäänketjuja 1-2 viikkoa. Semmosia on ne VR6 motit :mad:

Chaos__AD 17.03.10 18:20

Vitun fiiatin paskan sytytys temppuilee!

HyrskynMyrskyn 17.03.10 21:30

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja TeknoR (Viesti 1704238049)
Sitä virhettä en enää tee, että ostan auton, missä viimeinen katsastuskuukausi on joulukuussa tai muuten keskellä talvea :D.

Onneksi istellä on katsastusaika touko-lokakuu aikana :smoke:

Vanos Jalmunen 17.03.10 23:32

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Ertzie (Viesti 1704443244)
Mun mielestä Audi voisi mennä itseensä kun mennyt kehittämään sellaisen moottorin jossa ammattilainen vaihtaa jakopäänketjuja 1-2 viikkoa. Semmosia on ne VR6 motit :mad:

Saa olla aika paska ammattilainen. Ennemmin VAG-konserni voisi mennä itseensä siinä, että kehittävät sellaisia moottoreita, joissa noita jakoketjuja/laahaimia ylipäätään pitää vaihtaa. Ketjullisen jakopään tarkoitus on olla huoltovapaa ja luotettava, mutta kansanautokonsernin suunnittelukukkaset nyt kääntävät kaiken muunkin päälaelleen.

Joonadaa 17.03.10 23:45

Mazdan pakosarjan tiiviste vuotaa, minkä takia lambda on sekaisin ja bensaa kuluu liikaa ja putkessa paukkuu.
Vituttaa, mutta ei jaksa alkaa vaihtamaan tiivistettä, kun kuitenkin menee paskaks kaikki pultit.:mad:

Ertzie 17.03.10 23:53

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja r.w. (Viesti 1704445264)
Saa olla aika paska ammattilainen. Ennemmin VAG-konserni voisi mennä itseensä siinä, että kehittävät sellaisia moottoreita, joissa noita jakoketjuja/laahaimia ylipäätään pitää vaihtaa. Ketjullisen jakopään tarkoitus on olla huoltovapaa ja luotettava, mutta kansanautokonsernin suunnittelukukkaset nyt kääntävät kaiken muunkin päälaelleen.

70€/h :kippis:
Viikon ilmoitti AudiCenterikin.

olafu 18.03.10 00:12

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Ertzie (Viesti 1704443244)
Mun mielestä Audi voisi mennä itseensä kun mennyt kehittämään sellaisen moottorin jossa ammattilainen vaihtaa jakopäänketjuja 1-2 viikkoa. Semmosia on ne VR6 motit :mad:

Kaverin vanhemmasta VR6 golffista vaihdoin koko koneen, alkujaan piti vaan jakoketju vaihtaa kun kone piti ylimääräsiä ääniä. Veivinlaakerihan sieltä oli paskana... Tein siihen uuteen koneeseen sitten jakopääremontin kun kone oli vielä pöydällä, ku se ketju tosiaan on siellä vaihdelaatikon puolella eikä sitä pysty vaihtaan jos vaihdelaatikko on paikallaan.
Kyllä vitutti, ku piti nopee parin ehtoon homma olla. Ensin purin sen vanhan koneen kun piti kampiakseli viedä hiottavaks, mutta siitä ei olis täytehitsaamatta enää saanu kalua kun alikokolaakereita ei ollu saatavilla. Irtokampuraa ei löytyny sillon mistään.

vaniljacreme 12.04.10 07:29

keljuttaa
 
ottaa kyllä aivoon. vaihtelin autoon kesärenkaat alle ja huomasin että toiselta puolelta oli vetarinkumi irti :mad: vasta viime syksynä vaihdettu kummallekin puolelle kumit mutta näköjään se metallipanta oli irronnut ja kumiin hankautunut reikä. saa nähdä joutuuko koko nivelen vaihtamaan samalla. mitään ääntä se ei pidä ja varmaan vasta irronnut kun oli aika hyvin vielä rasvoissa.varmaan 2000km olen sen vaihdon jälkeen ajanut.

edit nyt keljuttaa enemmän kun hokasin minkä takia se on irti..ei asennusvirhe niinkuin ensiksi ajattelin..hyvä etten käynyt jo vaatimassa korvausta luottokorjaajalta.. :D syy on siinä kun talvella ajoin risteyksessä liian reunalla ja auto upposi eturenkaastaan lumenpeittämään ojaan. eli lumi painanu sitä kumia sen verran että on lähtenyt irti.

JPK91 12.04.10 15:52

Pitäs vaihtaa jarruletkut eteen, jarrupalat eteen, venttiilinkopan tiiviste ja moottorin kumityynyt. Uudet kesärenkaatki pitäs jostain keksiä ku vanhat on viittävaille lappua valmiit.

Koneksi 13.04.10 02:20

Tulossa olevat remontit: 80tkm & 120tkm yhdistetty huolto (liike tekee) itse en edes vaivaudu purkamaan koko murheen kryyniä yhden jakopään takia ja kerta venttiilikoneiston välysten tarkistus + säätö samalla reissulla. Maksaa juu, mutta itsellä ei ole paikkaa ja auto on 7 vuotta vanha jotenka jäänee gurujen tehtäväksi.

Itse vaihdan nämä:
Koiranluut + takalaakerit
Etulyhdyn kunnostus, sähkömoottori laukesi tai sen koneisto kun surisee yötäpäivää.
Vaihtoehtoisesti ostaa päräytän punto mk2 angeleyet tilalle kerta kun se toinenkin meni, ei mene kauaakaan kun toinenkin on paskana.
Akkukotelon muovaus ja ehkäpä sähkölämmitteiset peilit. Saattanee mennä etupenkit vaihtoo koska ovat lussahtaneet ja surkeat istua.
Joka nurkkaan iskarit+ jouset

Kyseessä fiat stilo 2003... noh ehkä noiden jälkeen menee taas muutama vuosi huoletta poislukien takalevyjen vuosipäivä happeningit.

Kwkpw 13.04.10 09:23

Ainahan sen käyttiksen korjaaminen vituttaa, kun sillä pitäisi ajaakin välillä. Toista se ois jos olisi joku harrastepeli mitä värkätä. Mut eipä ole juuri nyt ja käyttöautossakin vikaa niin perkeleesti. Tällä hetkellä: toimimaton keskuslukko, ilmastointi, vänkärin sähkölasi ja peili, valojen säätöruuvit ja jotain kolinaa etupään nivelissä. Mikään ei ajoa estä, mutta kaksi viimeistä pitäisi korjata ennen kuun vaihdetta kun on katsastukseen meno. Niin ja kesärenkaat pitäisi hankkia ja syksyllä sitten talvikiekot. Halpaa huvia tämä autoilu...

Inhuman 13.04.10 12:22

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Koneksi (Viesti 1704549096)

Kyseessä fiat stilo 2003... noh ehkä noiden jälkeen menee taas muutama vuosi huoletta poislukien takalevyjen vuosipäivä happeningit.

Toivottavasti ittelläs parempi yksilö kuin isälle sattui muutama vuosi sitten. Kone kävi kuin diisseli, vaikka oli bensa 1.8. Airbag failurea puski näyttöön harva se päivä ja soitin välillä heitti lukemasta levyä "cd-errorin" kera. Lamput paloivat kuukauden välein ja vaihtohan tapahtuu renkaat, sekä lokasuoja irroittamalla :smoke:


Ittellä oottas kesärenkaiden metsästys, ilmamassamittarin vaihto ja lambdan tarkistus/vaihto :| Sekä muutama räkäsy hitsiä, maalia ja pakkelia.

Herra von Levee 13.04.10 18:06

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Koneksi (Viesti 1704549096)
Tulossa olevat remontit: 80tkm & 120tkm yhdistetty huolto (liike tekee) itse en edes vaivaudu purkamaan koko murheen kryyniä yhden jakopään takia ja kerta venttiilikoneiston välysten tarkistus + säätö samalla reissulla. Maksaa juu, mutta itsellä ei ole paikkaa ja auto on 7 vuotta vanha jotenka jäänee gurujen tehtäväksi.

Itse vaihdan nämä:
Koiranluut + takalaakerit
Etulyhdyn kunnostus, sähkömoottori laukesi tai sen koneisto kun surisee yötäpäivää.
Vaihtoehtoisesti ostaa päräytän punto mk2 angeleyet tilalle kerta kun se toinenkin meni, ei mene kauaakaan kun toinenkin on paskana.
Akkukotelon muovaus ja ehkäpä sähkölämmitteiset peilit. Saattanee mennä etupenkit vaihtoo koska ovat lussahtaneet ja surkeat istua.
Joka nurkkaan iskarit+ jouset

Kyseessä fiat stilo 2003... noh ehkä noiden jälkeen menee taas muutama vuosi huoletta poislukien takalevyjen vuosipäivä happeningit.

Vaikkei sitä välttämättä itse teekään, niin jakopään remppaan tarvittavat osat kannattanee hankkia etukäteen ja kilpailuttaa työt. Ducatoon tulossa kanssa kyseinen remontti, ja osat tarttuivat mukaan saksalaisesta Fiatin merkkiliikkeestä halpaan hintaan :)


Itselleni tulossa paketti Saksasta, jossa on säädettävä alusta, yläpään laakerit ja etuakselistolle satsi (etutukivarret, puslat, raidetangonpäät, koiranluut). Kaikille ei tietenkään välitöntä tarvetta ole, mutta halvalla kun sain. Kovasti lukenut, että suunnilleen bolt-on olisi kaikki työt, mutta ei ole autoremppaa ilman vitutusta :smoke:

Hetzer 13.04.10 19:24

Tämmönen tredi ois pitäny olla silloin kun olin korjaamolla duunissa, oisin postannu joka arkipäivä... Vieläkin vituttaa roplata tota omaa kotiloa vaikka ois kuinka pienestä hommasta kyse vaikka pajalla en ole ollut viiteen vuoteen, traumat juurtuu syvään :D

Koneksi 13.04.10 21:20

:Inhuman

Syy miksi se hiivatti käy kuin diesel, ventiilikoneisto. Toisekseen airbagin merkkivalo syttyy kun apparin penkin alla on OCS ja sen liitin on hapettunut, korroosion esto mömmöjä kehiin ja putsaa sen. Katoaa ongelmat. Itslllä ei muita sähkövikoja oikein olekkaan. Pois lukien takasumu valon palaminen 6kk välein.Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Herra von Levee (Viesti 1704551036)
Vaikkei sitä välttämättä itse teekään, niin jakopään remppaan tarvittavat osat kannattanee hankkia etukäteen ja kilpailuttaa työt. Ducatoon tulossa kanssa kyseinen remontti, ja osat tarttuivat mukaan saksalaisesta Fiatin merkkiliikkeestä halpaan hintaan :)


Itselleni tulossa paketti Saksasta, jossa on säädettävä alusta, yläpään laakerit ja etuakselistolle satsi (etutukivarret, puslat, raidetangonpäät, koiranluut). Kaikille ei tietenkään välitöntä tarvetta ole, mutta halvalla kun sain. Kovasti lukenut, että suunnilleen bolt-on olisi kaikki työt, mutta ei ole autoremppaa ilman vitutusta :smoke:

Etupää purettu fiiatista : http://img20.imageshack.us/img20/344/20100413003.th.jpg

Tässä osa miksi keula meni purkuun, voi jukoliste ja mallia erittäin vmäinen vaihtaa umpioon takas.

http://img444.imageshack.us/img444/7...0413006.th.jpg

Laitas ihan piruuttain linkkiä sinne saksan maalle, voisin tilaa muutaman osan myöskin. :D

:drool: jos löytyis sähkövastukset peileihin, sais suoraan bolt on menetelmällä laitettua hiivattiin.

Herra von Levee 13.04.10 21:25

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Koneksi (Viesti 1704551929)

Laitas ihan piruuttain linkkiä sinne saksan maalle, voisin tilaa muutaman osan myöskin. :D

:drool: jos löytyis sähkövastukset peileihin, sais suoraan bolt on menetelmällä laitettua hiivattiin.

Niin siis mää tilasin noi osat henkilöautoon (ei Fiat) ja firman pakuun tuli hihnasetti saksalaisen merkkiliikkeen tiskiltä :) Sori jos johdatin harhaan.

Inhuman 14.04.10 07:43

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Koneksi (Viesti 1704551929)
:Inhuman

Syy miksi se hiivatti käy kuin diesel, ventiilikoneisto. Toisekseen airbagin merkkivalo syttyy kun apparin penkin alla on OCS ja sen liitin on hapettunut, korroosion esto mömmöjä kehiin ja putsaa sen. Katoaa ongelmat. Itslllä ei muita sähkövikoja oikein olekkaan. Pois lukien takasumu valon palaminen 6kk välein.

Jotain sinne venttiilikoneistoon liittyvää joo, tämä oli tosiaan vuotta 2004 vuosimallin 2003 autoon ja huollossa eivät osanneet mitään tehdä. Joskin jännää, että siihen aikaan alle vuoden vanhassa autossa olisi jo liittimet hapettuneina :mad: tarkemmin muistellen se tais hävitä vähäksi aikaa penkin alle potkimalla. Huollossakaan ei tosiaan sillekään koskaan mitään tehty. Paras tilanne oli auton kans huoltoasemalla kun tuttu kysyi, että "onko tämä se uus stilo diesel" joka oli vasta tulossa markkinoille :D muuten kyllä autosta pidin ja äänentoistojärjestelmäkin oli vakiona jo melko hyvä.

kakkutaikina_ 14.04.10 16:47

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Inhuman (Viesti 1704553120)
Jotain sinne venttiilikoneistoon liittyvää joo, tämä oli tosiaan vuotta 2004 vuosimallin 2003 autoon ja huollossa eivät osanneet mitään tehdä. Joskin jännää, että siihen aikaan alle vuoden vanhassa autossa olisi jo liittimet hapettuneina :mad: tarkemmin muistellen se tais hävitä vähäksi aikaa penkin alle potkimalla. Huollossakaan ei tosiaan sillekään koskaan mitään tehty. Paras tilanne oli auton kans huoltoasemalla kun tuttu kysyi, että "onko tämä se uus stilo diesel" joka oli vasta tulossa markkinoille :D muuten kyllä autosta pidin ja äänentoistojärjestelmäkin oli vakiona jo melko hyvä.

Olisiko tuohon diesel-ääneen syynä imunokan ajoituksenmuunnin? Ainakin Alfan 4-pyttyisissä tuon joutuu remppaamaan n. 100tkm välein ja samaa osaa noissa Fiateissakin käytetään. Oireilee aluksi pitämällä käynnistyksen jälkeen kylmänä diesel-ääntä, ajan myötä alkaa sitten pitämään myös lämpimänä.

Korjaussarja tuohon maksaa muistaakseni noin 8 euroa, ja se kannattaa rempata aina jakohihnaa vaihdettaessa.

outsmarted 14.04.10 18:09

Itsellä volvo pelannut erinomaisesti koko talven pakoputken takapöntön pientä pörinää lukuunottamatta..
Kelien lämmettyä kävin ostamassa uuden takapöntön ja menin porukoille se vaihtoon, siellä sitten auton ilmaan tunkattuani huomasin että väliputken ja takapöntön välinen liitoskohta oli aivan irti ja ruostunut joten eipä muuta kun väliputkenkin ostoon..
Vaihdoin sen sitten itse autotallin lattialla pari viikkoa takaperin ja viikko sitten lähti katista sisuskalut irti, sytytti vikavalon eikä kiihdy enää mihinkään.
Nyt on etupenkillä odottamassa uusi katalysaattori paikalleenlaittoa, toivotaan että sen voimin pääsis taas huoletta eteenpäin...

DivX 14.04.10 18:52

Etujouset poksuu ja natisee rattia käännettäessä, kun yläkiinnikkeet eivät ilmeisesti tykkää kääntyä vapaasti. Pitäisi purkaa nekin, mutta käyttiksen ollessa kyseessä ei pysty tätäkään tekemään kun vasta kuukauden päästä kun viimoset tentit on ohi. Ei ihan viittis tohon autopaikallekaan alkaa purkamaan.
Toivotaan, etteivät napsahda poikki tai lähe paikaltaan ennen sitä.

Limonadi 14.04.10 21:00

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja nomad70 (Viesti 1704551371)
Tämmönen tredi ois pitäny olla silloin kun olin korjaamolla duunissa, oisin postannu joka arkipäivä... Vieläkin vituttaa roplata tota omaa kotiloa vaikka ois kuinka pienestä hommasta kyse vaikka pajalla en ole ollut viiteen vuoteen, traumat juurtuu syvään :D

Tiedäks mä monesti mietin kun omaa autoa joutuu korjaamolla käyttään et miten ne pystyy tekeen tuota duunia. Välitön ahdistus kun aatteleekin, että ite joutus kädet rasvassa joka päivä autoja duunaan:eek:

caddy 14.04.10 22:14

Espanjankuplasta(Ibiza TDI) paukahti oikean etutolpan kääntölaakeri jumppaseen ja viikko laakerin vaihdon jälkeen jousi otti ja katkesi kun tunkkasin auton ylös vasenta kääntölaakeria vaihtaessa.
Vasemman iskarin yläpään kuusiokolo otti ja halkesi eikä mutteria siten saa enää iskaria rikkomatta irti.
Tilasin uudet etuiskarit ja -jouset, maahantuojalla on molemmissa toimitusvaikeuksia joten auto seisoo tallissa jo toista viikkoa, vielä kuulemma kolme viikkoa menis iskarien saapumiseen epsanjasta.
Jotenkin tuntuu että nakkaan tuohon alle jonkun alustasarjan, tuntuvat olevan nopsemmin saatavissa.
Ilmastoinnistakin hajosi kompura ja sylki sisuskalunsa pitkin putkistoa.
Lentsukin iski ja nokka punottaa. Perkele.

Herra von Levee 14.04.10 22:31

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja caddy (Viesti 1704556366)
Vasemman iskarin yläpään kuusiokolo otti ja halkesi eikä mutteria siten saa enää iskaria rikkomatta irti.

Vähän samanlainen juttu sattui käymään minullekin, tosin tällä kertaa edellinen omistaja oli paskonut kuusiokolon (pyöri kuopassa tyhjää). Pari tuntia siinä meni, kun hitsaili pulttia päähän, mutteri hitsaantui samalla kiinni, pulttipyssyllä pamauttelua ja rälläkällä mutterin hitsikohdan availua jne... Toinen iskareista oli päästänyt öljyt pihalle, joten tarvittiin kolme miestä pistämään mutteri siihen kuusiokolopulttiin :D Toki ois voinu hakea uudet, mutta jo silloin oli säädettävä alusta kiikarissa joten pihinä miehenä en raaskinut ostaa välimallin ratkaisuja.

Meni muuten katsastuksestakin läpi, vaikka oli tiettävästi jo silloin paskana (iskarin suojakumi yltäpäältä paskassa, kun taas toinen täysin kuiva).

Koneksi 19.04.10 19:47

Päivitystä omaan rojektiin: Tänään tuli ruikittua crc koiranluille ja etu iskareihin. Takanavan laakerin nakkasin pois ja laitoin uuden, mutta epäilen että jäi laakerin ja akselin vastakohdan väliin paskaa. (laakeri tuplakuulalaakeri joka laitetaan akseliin ja ovaali mutteri lukitsee koko navan ja laakerit akselin vastakohtaa vasten) sormin tuli onneksi pois eikä ulosvetäjää tarvinnut. Jotakin kertoo kiristysmomentista kun jouduin ihan metrin varrella aukomaan ja samalla omalla ruhon painolla hyppimään varrenpäällä.

http://img69.imageshack.us/img69/237...0419001.th.jpg

Koneksi 20.04.10 22:06

Postaan uudestaan, repäsin auki toisenkin puolen ja vaihdoin laakerin... noo motonet laadun tietäen, laakeri kooltaan oli oikea ja sisuskaluiltaan mutta... ei sopivaa lukkomutteria eikä sitä helvetin rasvakuppia. Koodi sopi fiat laakeriin... no siellä oli joku mutteri mikä ei menny jengoille ja lukkopultti. Lankoja pitkin motonetin asiakaspalveluun... perskele.

Noh, tilasin 650e lisää osia eilen motonetistä... veikkauksia kuinka monta palikkaa joutuu palauttamaan :D ?

Herra von Levee 20.04.10 22:11

Motonetistä ei oikeasti kannattaisi mitään rasituksen alaisia osia ostaa. Saksasta saa paljon halvemmalla vähintään vastaavanlaatuisia osia. Laskeskelin säästäneeni joku 300-400 euroa, kun tilasin säädettävät tolpat eteen ja taakse sekä etuakselistolle alatukivarret, yläpään laakerit, puslat, koiranluut ja raidetangonpäät. Viimeistään ensi viikon alussa pääsee niitten kanssa puljaamaan, mutta eipähän vituta kun halvalla sai :)

Koneksi 20.04.10 23:06

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Herra von Levee (Viesti 1704581301)
Motonetistä ei oikeasti kannattaisi mitään rasituksen alaisia osia ostaa. Saksasta saa paljon halvemmalla vähintään vastaavanlaatuisia osia. Laskeskelin säästäneeni joku 300-400 euroa, kun tilasin säädettävät tolpat eteen ja taakse sekä etuakselistolle alatukivarret, yläpään laakerit, puslat, koiranluut ja raidetangonpäät. Viimeistään ensi viikon alussa pääsee niitten kanssa puljaamaan, mutta eipähän vituta kun halvalla sai :)

Laakerit ovat SNR valmistamia :smoke: Ainoa hyvä asia koko jutussa.

Herra von Levee 20.04.10 23:09

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Koneksi (Viesti 1704581638)
Laakerit ovat SNR valmistamia :smoke: Ainoa hyvä asia koko jutussa.

Ensimmäistä kertaa kuulen, vaikka monet laakerimerkit onkin tuttuja autoilun ja autourheilun merkeissä :o

Koneksi 21.04.10 06:32

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Herra von Levee (Viesti 1704581658)
Ensimmäistä kertaa kuulen, vaikka monet laakerimerkit onkin tuttuja autoilun ja autourheilun merkeissä :o

Sitikkaan ja ilmeisesti pösöön laittavat noita ensiasennus laakereina. Joten kait ihan käypää tavaraa :)

Mailiin oli tullut viesti, että osat käsittelyssä. Niitä odotellessa, että pääsee laittamaan auton nippuun. Suurin projekti on vaihtaa joka nurkkaan iskarit ja jouset, meikäläisellä kun ei ole tallia ja hiekalla teen... mahtaa tulla ratkiriemukasta :smoke:

Oltorno 25.04.10 01:43

Huom varoitus romaanista!

Tyypillistä...

Ite en ole autoihmisiä lainkaan. Vuos pari takaperin patonkissa oli vikakoodi happianturista tjsp. Vein huoltoon. Joo ei saa tarvikkeena aito tilalle. á300e+tunti töitä. Jälkeenpäin tuli tietoon, että sen sais tarvikkeena... puolta halvemmalla. Ja ite anturi niin helpossa paikassa, että tartte edes purkaa juuri mitään kunhan vaan pääsee alle.

Ton jälkeen ajattelin, että ei vittu mitä tavallisen tietämättömän ihmisen ryöstämistä. Eli huoltopuljut banniin ja opetellaan sitten tekemään itse. Öljyt ja suodatin meni helposti, mitä nyt se eka liraus ohi purkin... Eli lähes automekaanikko.

Sitten katkes jousi edestä. No samalla vaivalla eteen uudet iskarit ja jouset tuumasin. Kai ne päivässä vaihtaa molemmat... Hommiin. Miten ihmeessä tuon yläpään pultit saa irti. 30min ihmettelyä ennenkun hoksasin, että miten pyyhkijät pitää irrotaa ja miten ne lähtee irti. Iskarin pään pultit auki. Ne olikin ainoat mitkä aukes suosiolla. Mitäs tässä iskarissa onkaan kiinni koiranluu ahaa. Mites se lähtee irti kun pulttipyörii mutterin päässä. Katos torxilla saa pidettyä pulttia paikalla. Apinan raivoa torx pää vääntyy kieroksi ja pultista uhkaa pää mennä siihen kuntoon, että ei saa enää lukittua sitä paikalleen. Siinä meni kin se ilta1. Pakko oli mennä nukkumaan kun vitutti.

Nyt mielivirkeänä tarkempaa ihmettelyä, mitäs mitäs vihreetä mömmöö täynnä pultti. Lukitetta prkl. Ei voi lämmittää kaasulla kun jarruputket yms. lähellä. Joten hammaslääkärin piikki ja sitten vasurilla rapsuttamaan lukitetta kierteistä (hiiidasta). Nythän se aukee. (myöhemmin luin, että tyyppivikana tuon mutterinlöystyminen joten näköjään asialle oli tehty jotain). Noniin se on irti. Enää alhaalta päästä kiinni. Mutteri auki suht nätisti. Mitä ei se iskari irtoa. Ohjeiden selausta. Aijaa yläpääviimisenä irti. Ja katkennut jousi levinnyt senverran, että ei saa kiinni enää. Jaahas kaasupilli, purkki crc:tä ja leka. Muutama hetki ja irtoshan se.

Noniin pakka on irti autosta ja aikaa kului vain pe ilta ja la aamupäivä :D. Ihan selvästi voitonpuolella jo. Noniin sitten vaan hilut talteen uuteen iskariin kiinni. Ai katos toi männtä pyörii tollai mukavasti kun yrittää kiertaa pulttia auki. No mutta siinä on kuusikolo päässä kuten siinä koiranluunkin pultissa. Mitä se on 7mm... Vittumaisia nuo ranskikset antaa purkaa tähän asti ja sitten tarvitaan jotain spesiaali kokosia kuusikoloja. Jos olis ollut pälkkä uusi jousi vaihdettavana ois varmaan tullu itku. No mitä vielä mullahan on uusi iskarikin. Eli rälläkkäkäteen

Mäntkä katki ja hiomalaikalla suorakulman muotoseksi. Noniin eiköhän nyt pysyviilapenkissä. Pultti pois ja hiltu talteen. Noniin uusi jousi esille ja työkaverin isältä lainatut 'vähän käytetyt' 1 kyntiset jousen kiristimet esille. Jousi penkkiin kiinni ja puristamaan. Lievästi pelottavaa hommaa. Tarkkaan kiristetään vähän väliä mittaus, että menee samaa tahtia. Ja PAM paskat lentää seinille. Yritetään uudestaan ja vähän pitemmälle pääsi ja taas on avaimet seinillä. Saatanan vittu perkele mitä paskaa taas. Seuraavaksi se avain on ottassa joten ei riskeerata henkeä. Hommat jääkin sitten siihen. Ja auto jää työpaikan talliin seisomaan.

Aamulla kiiren vilkkaa hakemaan paikallisesta 2 kyntiset kiristimet. Ai 40e mitä ryöstöä... motonetissä samat oli 20e. Niin taas piti säästää niissä työkaluissa ja hommata laina vehkeet eikä raaskinut ostaa samalla. Tulipa halvemmaksi ja helpommaksi... Noniin iltapäivällä taas 'projektin' kimppuun. Hyvin tuntuu kiristyvän. Silti tulin senverran vainoharhaseksi, että virittelin jättikokosia metalliklemmareita varmistamaan, että jos homma räjähtää taas käsiin niin ei vapaudu koko jännitystä. Eihän se edes levinnyt enää kunnon työkaluilla. Noniin uusi pakka kasaan ja pää pultti kireellä. Näissä viisaat insinöört on sentään laittaneet 8mm kuusikolon männän päähän niin sen saa lukittuakkin! Ja uuden pakan takaisin asennus menee kuin leikkiä vaan.

Nyt on voittaja fiilis! Ite vaihdettu iskari ja se jopa käyttäytyy normaalisti. Ja mitkä säästöt (jos ei lasketa jos ei lasketa kulutettua aikaa, vitusutsta ja niiden seuranteita). Aikaakin meni vain ilta, aamupäivä, ilta. Noo harjottelun piikkiin...Takaraivossa siintää se toinen jo ostettu pakka mikä pitäis vaihtaa. Innostus ei ole järin kova kun ei ole pakko vaihtaa kun siltä puolelta ei ole mitään rikki. No parin viikon päästä tuumasta toimeen. Pyyhkijtä suorastaan lentää pois kun tietää miten. Mutta enpä irrotakkaan tota päätä ensin. Sitten koiranluun mutteri. Hmm... katsotaanpa onko lukitetta. Jaa tässä ei ole noo otetaan silti tuo pulttipyssy jos se rytkäsis sen verran ettei lähde pultti kierimään samassa tahdissa. Ja auki. Noniin alapään pulttiauki. Nyt voidaan jättää se kaasupilli pois ja crc:tä ja leka kaveriksi ja paukuttamaan. Leikiten aukeaa kun ylhäältä on kiinni.

Pakka pois ja penkkiin. Tämähän on niin kovassa jännitteessä, että saan tuon pään mutterin auki. Mutta mutta eipäs hosuta jousi on jännitteessä joten se tulee silmille. Pistetäänpä kiristäjä paikalleen. Ei se nyt tunnu menevän hyvin no jos tosta keskeltä sitten kiristetään. Ei niihin päihin voi paljo jännitystä jäädä. Pultti auki mutteripyssyllä ettei vaan lähde se mäntä kierimään. Ja pam... Siellä olikin vielä ihan tarpeeksi jännitettä ja yläpään kamat lenis pöydälle. Missäs järjestyksessä ne nyt olikaan...

No uusi jousi kireelle. Menee jo leikiten ilman varmisteluja kun luottoa löytyy taas työkaluihin. Sitten uuteen iskariin kiinni. Missäs järjestyksessä nämä hilut olikaan. Noo kai ne näin menee. Pulttikireelle ja autoon kiinni. Pice of cake. Paitsi alapään kiinnitystä kiristäessä tuli se yks vielä liikaa ja pyörähti (kierteet...). Noo ei se mitään kyllä se pysyy eikä ole tarkotus enää koskaan avata. Hilut kiinni ja ajoon. Eka töyssy oikeelta puolelta klink ja taas klink. FAAAK mikä se järjestys olikaan voi vittu sentään.

Pari viikkoa ajelen kilinän kera kunnes ei kestä enää sitä. Tämähän on rutiinia jo. Ainiin se pyörähtänyt mutteri. Eipä lähde pyörii vaan. Yrittää kammeta meisselillä ja kiertää auki. Ei. Pulttipyssyllä miljoona kierrosta toivoen, että mutterista menis kierteet ja tulis. Ei. Epätoivo valtaa. Ite pultti on mallia kiinteä joten sitä ei voi rikkoa. Ilman, että saa enemmän ongelmia itselleen... Sitten se tulee väläys ja älyn. Dremel! Timanttilaikka taipuvan varren päässä ja mutteria leikkaamaan. Pois tuli ja samalla huomasin, että kiinteän pultin juurestakin on kierteet menneet. Onneksi sillä on pituutta senverran, että prikkoja väliin niin on taas kunon kierteet.

Jaahas iskari irti rutiinilla ja penkkiin. Puristetaan se jousi kunnolla kasaan ja pultti pois. Kaivetaan se netistä tulostettu A4 missä näkyy kokoamais järjestys ja kasataan oikein. Pistetään kiinni ja paikalleen. Alapulttiin ne prikat ja kaveriksi vielä reilusti lukitetta. Kaikki loputkin paikkaansa ja kaikki pelittää kuin unelma.

Tekisinkö uudestaan jos olisin tiennyt. En :D. Aikaa meni aivan helvetisti. Varsinkin siinä ensimmäisessä, kun ei tiennyt yhtään mitään. Kaikki tulee tehtyä väärin, jatko vaikeutuu helvetisti kun alku on tehty vituiksi. No nyt voi ainakin väittää osaavansa tuon homman tässä autossa. Tuskin enää tuota taitoa koskaan tarttee kyllä... Mutta ei siitä ei pääse mihinkään kun ylittää ittensä tollasissa hommissa mitä normisti ei ole tehnyt eikä osaa niin tulee voittaja fiilis :cool:

DivX 25.04.10 02:02

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Oltorno (Viesti 1704608539)
Huom varoitus romaanista!
.
.
.

:cool:

Tein saman viime syksynä, lisättynä takapakkojen vaihdolla. Myöskin ensimmäistä kertaa. Takapakat ihan ok, mutta etupää kolisee ja natisee. Pitäisi purkaa ja laittaa oikeaan järjestykseen :D

halpis 25.04.10 03:45

Onhan se niin suhteellista :D

Joskus tuntuu ettei nykyautoja ole tehty huollettavaksi lainkaan kun aikanaan omaan japsikippooni vaihtoi kaikki etu- ja takatolpat tunnissa, ensimmäisellä kerralla. Sisältäen renkaanvaihdon. Työkalujakaan ei vaadittu kuin kaksi erikokoista avainta. Se onkin sitten ollut helpoin auto huoltaa ja korjata mitä olen roplannut. Nyttemmin räknää lähinnä krossipyöriä ja oi sitä iloa kun voi huoltokohteen työntää olohuoneeseen ja viidessä minuutissa on koko moottori pöydällä. Noiden huoltamisesta voi suorastaan nauttia :D

Hellsinki 25.04.10 04:17

Itse laitoin mursun amikseen korjaukseen. Eipä tarvii itse tapella...
Voisin ja osaisin korjata itse, vaan ei ole motivaatiota ja vielä vähemmän aikaa.

Kimi 25.04.10 19:06

Pitäisi vaihtaa parit puslat. Vituttaa jo valmiiksi.

peLoGo? 26.04.10 01:50

Meinasin öljyt vaihtaa ja uusi järeä hallitunkki korkkas.. Tunkista öljyt pihalle, kyllä vitutti.

antsr 26.04.10 12:28

Vituttaa jo valmiiks ku pitää asennella uus superchargeri mun tehomyllyyn....

mjkr 29.04.10 09:00

Metsähiiri päätti lopettaa maallisen vaelluksensa Audin moniurahihnojen väliin, seurauksena molemmat moniurahihnat poikki, yksi rulla vaihtoon ja suojakotelo säpäleinä. Luulin vielä että jotain Laakkosen vaihtamaa laukesi ja menisi takuuseen, hinautin sinne -> 700€

Hiiri löytyi kahtena kappaleena suojamuovien sisältä. Pitänee laittaa rotanmyrkkyä pellin alle.

Parin viikon päästä varmaan jo naurattaa mutta ei vielä.

korvaoo 30.04.10 12:24

koht on vaihdettu kaikki pyöränlaakerit ja takaylävarret ja lisää korjattavaa odotettavissa... kalliiksi käy kun varaosia ei meinaa saada kuin veholta...

JiiPee77 30.04.10 15:35

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mjkr (Viesti 1704626283)
Metsähiiri päätti lopettaa maallisen vaelluksensa Audin moniurahihnojen väliin, seurauksena molemmat moniurahihnat poikki, yksi rulla vaihtoon ja suojakotelo säpäleinä. Luulin vielä että jotain Laakkosen vaihtamaa laukesi ja menisi takuuseen, hinautin sinne -> 700€

Hiiri löytyi kahtena kappaleena suojamuovien sisältä. Pitänee laittaa rotanmyrkkyä pellin alle.

Parin viikon päästä varmaan jo naurattaa mutta ei vielä.

Ihan mielenkiinnosta kyselen. Otitko yhteyttä vakuutusyhtiöön ja mitä siellä sanottiin? Todella yllättävä ja ikävä vahinko joka tapauksessa tuollainen.

kerpoli 30.04.10 19:45

Noniin alko -04 paskatti vikomaan pari viikoa aikaa. Kävi huonosti ja heitti esp:n päälle ajaessa. Noh ei muutaku pörhölle huoltoon, vaihtovan ilmamassamittarin ~250€ kiitos. Pääsihän tuolla melkein kaks viikoa kunnes eilen sammui kesken ajon. Uudelleen ku starttas kävi huonosti ja ilmotti että ajelehan huoltoon ja poltti moottori valoa kojetaulussa. Aamulla ajelin pörhölle muuten toimi normaalisti mutta poltti tuota valoa. Noh olivat vaihtaneet "pumpun suuttimen johtosarjan" a' ~250€ kiitoos. Ajelin ~200km/h korjaamolta kotio ja takasin en tuohon puljuun enään autoa vie. Ja viimeinen Vag konsernin vehe minkä omistan ompi tämä.

Kwkpw 30.04.10 20:30

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kerpoli (Viesti 1704633897)
Noniin alko -04 paskatti vikomaan pari viikoa aikaa. Kävi huonosti ja heitti esp:n päälle ajaessa. Noh ei muutaku pörhölle huoltoon, vaihtovan ilmamassamittarin ~250€ kiitos. Pääsihän tuolla melkein kaks viikoa kunnes eilen sammui kesken ajon. Uudelleen ku starttas kävi huonosti ja ilmotti että ajelehan huoltoon ja poltti moottori valoa kojetaulussa. Aamulla ajelin pörhölle muuten toimi normaalisti mutta poltti tuota valoa. Noh olivat vaihtaneet "pumpun suuttimen johtosarjan" a' ~250€ kiitoos. Ajelin ~200km/h korjaamolta kotio ja takasin en tuohon puljuun enään autoa vie. Ja viimeinen Vag konsernin vehe minkä omistan ompi tämä.

Passatti täälläkin, eikä oo tarvinnut Pörhölle viedä kertaakaan sen jälkeen kun kysyin hammastankon vaihto-operaation hintaa. Sanoivat sen kestävän about päivän, eli 8h*70€(?) + hammastanko, eli pitkästi toista tonnia. No, hankin varaosan purkaamolta ja vaihdoin itse. Kesto hieman päälle pörhön arvion. Pitäisköhän tuo hakea Pörhölle töihin kun itse peukalo keskellä kämmentä ensikertaa hammastankoa vaihtaessa pääsee lähes samaan kuin merkkikorjaamo :D

Nyt sitten pitäisi vaihtaa vetonivelen suojakumi ja aika veemäinen homma vaikuttais olevan. Mut kai se pitää viikonloppuna tehdä jottei pääse vetonivel kärsimään...

kerpoli 30.04.10 22:20

Juu taisivat joskus määräaikais huollossa tuosta vetonivelen suojakumista turista. Sanoin notten helevetissä ala mitään suojakumia sieltä vaihattammaan ja siitä miljoonaa maksamaan, vaihan sitten kerralla koko nivelen ku menee puolet halvemmalla jossaki muualla.

Kwkpw 30.04.10 23:25

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kerpoli (Viesti 1704634701)
Juu taisivat joskus määräaikais huollossa tuosta vetonivelen suojakumista turista. Sanoin notten helevetissä ala mitään suojakumia sieltä vaihattammaan ja siitä miljoonaa maksamaan, vaihan sitten kerralla koko nivelen ku menee puolet halvemmalla jossaki muualla.

No meneehän se lähes puolet halvemmalla kun jossain nyrkkipajalla vaihtaa. Mutta joka tapauksessa se kannattaa vaihtaa pikimmiten, jos kumi jo täysin korkannut. Uusi vetonivel maksaa kuitenkin jotain satasen luokkaa.

kerpoli 30.04.10 23:47

Totta, jos työn tekee itse niin varmaan tuossa pelkkien kumien vaihdossa säästää. Vaan kun kerrostalon pihalla ei viitsi alkaa säheltämään niin järkevämpää on vaihtaa koko nivel kerralla korjaamolla, kuin vaihtaa vain osia jo mahdollisesti vioittuneeseen niveleen.

Mikäli siis olen oikein ymmärtäny molemmissa tapauksissa koko nivel on revittävä helevettiin sieltä ennen kuin sille mitään voi tehdä. Nivelen kunnosta ei siis ole mitään tietoa ennen kuin sen irti otat. Eli oletettavasti jos heti kun tuo suoja korkkaa huomaat sen ja heti vaihdat voit tuossa säästääkkin. Sen sijaan jos se on jo siellä ollut jonkin aikaa paskana ja et kuitenkaan sitä itse ole vaihtamassa on aivan sama ajaa se paskaksi ja vaihtaa uuteen ja toivoa sormet ristissä sen uuden suojien kestävän edes vähän pidempään :D

Nemostelija 01.05.10 09:16

Vitutttaa. Autosta on irronnut etupaneelista mukitelineen se suoja mikä sitten tulee siihen päälle kun on jotain. Hetkonen! Siis mä en halua maahantuojalla mitään uutta telinettä kokonaan, vaan sen perkeleen systeemin sinne. Siis erikeeperiä? Ei helvetti vaan pikaliimaa.

mjkr 01.05.10 10:33

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja JiiPee77 (Viesti 1704632799)
Ihan mielenkiinnosta kyselen. Otitko yhteyttä vakuutusyhtiöön ja mitä siellä sanottiin? Todella yllättävä ja ikävä vahinko joka tapauksessa tuollainen.

Olin aikeissa ottaa yhteyttä, mutta lukaisin sen verran vakuutusehtoja ja useaan otteeseen tuli vastaan:
Ei korvaa, "vahinkoa, jonka hyönteiset, rotat, hiiret, myyrät, näädät, oravat, jänikset tai kanit ovat aiheuttaneet"

Corex 22.05.10 17:08

Hohhoijaa Pajero muuttui öljyruiskuksi ja meni tässä puolipäivää vian kimpussa. Oli eräs metallikudosteinen öljyletku sanonut sopimuksen irti. Konehuone ui öljyssä ja alusta oli saanut uuden suojakerroksen...jopa peräluukkuun oli lentänyt öljysumua :eek: :confused:

Sai tovin ronkkia letkua irti ala ja yläkautta ja sen jälkeen oli niin auto kuin korjaajakin päästä varpaiskiin mustassa tervassa...piti olla muovit, pahvit, sanomalehdet ja rätit apuna että pysyi jotenkin tilanteen herrana...pakkoko sen oli olla niin hankalassa paikassa...sai repiä puolet konehuoneen sisällöstä pihalle.

Hajottaa jo valmiiksi kun tietää että tiskiltä kyseistä komponenttia ei takuulla saa, pitää tilata jostain keskuvarastosta tiibetistä ja siinähän menee puoli vuotta. Tarttis töitäkin tehdä näet. On se kumma kun nykyään ei voi pitää mitään komponetteja varastossa, hyvä kun öljynsuodattimia edes saa...

Ixus 23.05.10 00:39

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Corex (Viesti 1704727504)
Hohhoijaa Pajero muuttui öljyruiskuksi ja meni tässä puolipäivää vian kimpussa. Oli eräs metallikudosteinen öljyletku sanonut sopimuksen irti. Konehuone ui öljyssä ja alusta oli saanut uuden suojakerroksen...jopa peräluukkuun oli lentänyt öljysumua :eek: :confused:

Sai tovin ronkkia letkua irti ala ja yläkautta ja sen jälkeen oli niin auto kuin korjaajakin päästä varpaiskiin mustassa tervassa...piti olla muovit, pahvit, sanomalehdet ja rätit apuna että pysyi jotenkin tilanteen herrana...pakkoko sen oli olla niin hankalassa paikassa...sai repiä puolet konehuoneen sisällöstä pihalle.

Hajottaa jo valmiiksi kun tietää että tiskiltä kyseistä komponenttia ei takuulla saa, pitää tilata jostain keskuvarastosta tiibetistä ja siinähän menee puoli vuotta. Tarttis töitäkin tehdä näet. On se kumma kun nykyään ei voi pitää mitään komponetteja varastossa, hyvä kun öljynsuodattimia edes saa...

Mahtaisko tuollaista osaa saada hydrauliikkaliikkeistä? Toki tuo metallikudos pinnassa on vähän harvinaisempi, mutta aika monenlaista letkua noilta firmoilta löytyy..

Corex 23.05.10 12:58

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Ixus (Viesti 1704729690)
Mahtaisko tuollaista osaa saada hydrauliikkaliikkeistä? Toki tuo metallikudos pinnassa on vähän harvinaisempi, mutta aika monenlaista letkua noilta firmoilta löytyy..

Juu plan-B on käydä paikallisessa Dunlop Hiflex Oy liikkeessä jos varaosatiski alkaa tekeen tilauksia keskusvarastolta, viimeksi odotin jotain tuhannen pohjaanlyöntikumia pari viikkoa...

Tarttis vaan saada uudet liittimet+tiivisteet päihin ja nekin on vähän harvinaisempaa mallia...mutta ainahan sitä jonkun purkkavirityksen saa aikaan

Sinänsä kyseinen letku on melkolailla kulutustavaraa, nyt en vain huomannut vuotoa ennenkuin tilanne kirjaimellisesti räjähti käsiin :D

Meifels 23.05.10 23:03

Viikko sitten purin auton etumaskia puol päivää. Oli pultit tai osa niistä sellasessa paikassa että ensinnäkin niitä sai liikutettua pari milliä kerralla ja ne paskat jäi toiselta puolelta vielä pyörimään tyhjää kun oli niin ruostepaskoja niitä sitten hinkkasin rautasahan pätkällä tunnin.

NeeGa 26.05.10 13:04

Jarruletku oli tiukassa ja sitä irroitellessa jarruputki pääsi tietenkin pyörähtämään mukana ja napsahti poikki.

Tulikin sitten vähän enemmän hommaa hoidettavaksi.

Melkein piti sanoa rumasti.

Corex 27.05.10 19:38

Noniin nyt on kyllä ollut aika hyvää tuuria viimeaikoina. Ensin öljyletku ja tänään napsahti kesken ajon laturin hihna poikki. Kojelauta alkoi muistuttamaan diskoa ja jarrutehostin lähti pois pelistä myös parin painalluksen jälkeen + pari muuta sivuvaikutusta mitkä liittyvät laturin alipainepumppuun...

Sokerina pohjalla uusi osa oli samana päivänä saapunut noudettavaksi. Olin ajatellut vaihdella useammankin remmin, suodattimia ja syylärinkin tuossa viikonloppuna. No nyt meni sitten tienvarsirempaksi...onneksi mukana on sellainen työkaluarsenaali että auton saa atomeiksi joten laturin ja ohjaustehostimen hihnan vaihdossa ei kauaa mennyt mutta olis se nyt saanut kestää sen yhden päivän pidempään :D

Zerrod 01.06.10 18:29

440 volvon valon nostimien korjaus on aika jännää hommaa. hydraalisten siis, tuotakaan ei tarttisi tehä jos sais hankkia käsisäätöset mutta katastuksessa eivät tykkää

PaskaTykki1 01.06.10 18:48

Tämä ei ole auto. Mutta eiköhän se tänne topic passaa. :D

Kauan odottanut osia Honda Cr 250 -01 saatii viimeinkin osat. Honda oli kasattu. Sitten huomas, että vaihteet toimivat päin vittua. Ei muutakuin kone uudestaan osiksi. Sen Honda konekki jouduttiin purkamaan 3 kertaa. Voi että rupes vituttaa. Onneksi se romu on nyt kasassa, ja toimii.

mikko853 01.06.10 22:59

Ooppelissa kallistuksen vakaajan pääty kiinnikkeet muovia, molemmat vaihdettu 14kk sitten uusiin, nyt taas molemmat paskana.

fiskeman 02.06.10 01:19

Hajos audista nesteiden lämpö antura. Ja tottakai se on sielä koneen takana, kaikkie mahollisten putkien, letkujen, tankojen ja muiden alla. Aloin sorkkimaan sitä auki niin poltin peukalon. Sitte ku en viittiny vaihtaa vielä ja kasailin takasin niin ihan urheilumielessä puottelin puolet tkaluista ja osista sinne koneen alle ku niitä on niin mukava sieltä onkia.

Herra von Levee 02.06.10 22:55

Jees, taas saatana joutuu näitäkin rassaileen. Pakun etupään pyöränlaakeri on rahissut ja ulissut jo pitkään, joten tänään alettiin vaihtamaan. Raidetangonpään kuusiokolo meni pyöreäksi loppumetreillä, joten kaikenlaisia ulosvetäjävirityksiä, aineiden ruikkimista ja pulttipyssyllä tykittämistä. Parin tunnin miettimisen ja vääntämisen jälkeen kun aukes, niin alkoi abs-anturi vittuileen. Siihenkin joutui ties millä hylsyillä ja jatkovarsilla pamautteleen, et ruostunut paska lähti irti. No, nyt työt jäi kuitenkin vaiheeseen, kun laakeria ei saa millään pois. Ulosvetäjä ei saa hyvää otetta, pullotunkin ja telineen modaus vie aikaa ja pelkällä lekalla pamauttelulla se laakeri ei tule ulos.

Ihmes 02.06.10 23:52

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Zerrod (Viesti 1704775188)
440 volvon valon nostimien korjaus on aika jännää hommaa. hydraalisten siis, tuotakaan ei tarttisi tehä jos sais hankkia käsisäätöset mutta katastuksessa eivät tykkää

Hahaha, itellä on 460 sama juttu. Perkele, auto jos ois ensirekisteröity 2 viikkoa aikasemmin niin ei tartteis noitten toimia...'

Kuka helvetin insinööri tonkin on keksiny? Ikinä kuullu sähkömoottorista?

Herra von Levee 03.06.10 12:40

Nyt tuli laakerinvaihto valmiiksi. Laakerin irroitus ei vaatinutkaan kuin vaatimattomat 35 tonnilla prässäystä ja hitsipillillä lämmittämistä. Ei olisi kotivehkeillä lähtenyt :smoke:

Kynispepe 03.06.10 12:41

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Ihmes (Viesti 1704781462)
Hahaha, itellä on 460 sama juttu. Perkele, auto jos ois ensirekisteröity 2 viikkoa aikasemmin niin ei tartteis noitten toimia...'

Kuka helvetin insinööri tonkin on keksiny? Ikinä kuullu sähkömoottorista?

Jotkuthan on saanut noita korjattua, mutta helvetin hankalaa se kuulemma on. Itsellä ei toiminut ollenkaan koko omistusaikana (2005-2009) eikä sanottu leimalla koskaan mitään. Volvolandiassa joku haki romikselta puntosta sähkömoottorit ja nekin toimi jonkun aikaa.

Riippuu varmaan paljon katsurista, tarviiko niiden toimia.

Ihmes 08.06.10 00:50

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Kynispepe (Viesti 1704782757)
Jotkuthan on saanut noita korjattua, mutta helvetin hankalaa se kuulemma on. Itsellä ei toiminut ollenkaan koko omistusaikana (2005-2009) eikä sanottu leimalla koskaan mitään. Volvolandiassa joku haki romikselta puntosta sähkömoottorit ja nekin toimi jonkun aikaa.

Riippuu varmaan paljon katsurista, tarviiko niiden toimia.

Jooh, oisko se kesäkuu -96-> millon pitää noitten toimia. Saatiin jo periaatteessa toimimaan mutta oli se lampun päähän tuleva osa ottanu aikasemmista korjausyrityksistä sen verran vahinkoa että halkes ku laitettaiin takas kiinni. On noita sähkömoottoreitakin, mutta ei saatu ollenkaan pyörimään o_O siis koitettiin ihan 12V virtalähteeseen ilman autoa kytkeä muttei saanu mitään eloa.

Kosamiitti 08.06.10 17:19

Aurinkorjaushan on niin mukavaa....Lauantain ja sunnuntaiaamupäivän saldona oli kevätremppa metsäpeliin:
-jakohihnan vaihto + kiristinrullat
-vesipumppu
-tulpat
-ilmansuodatin
-öljynsuodatin ja öljyt
-Takaperän ,jakovaihteiston vaihdelaatikon ja etuperän öljynvaihto
-takaa vetoakselin shimmaus ja jarrujen putsaus
-eteen uutta osaa ,apusimpukan kääntövarsi pari alakuulaa
-rasvanippojen rasvaus
-etulukkojen purku putsaus ja kasaus ja asennus
-takaa paineilmalukon purku ja uusien ilmaletkuje veto kompuralle
-pohjapanssarin ehjäys ja samalla helman hitsausta ja kiviin osumien oikomista
-vinssin narun uusiminen
-koko rungon pesu painepesurilla ja raspaaminen teräsharjalla + alustan ja rungon massaus
-yhden maastorenkaan vaihto käsin vanteelle
-2 valkkarin tyhjennys ja muutama lonkero ja vähän viskiä(oikeasti aika paljon...)

bonuksena puhkesi eilen rengas ja pääsee taas tänään kampeamaan yksin maastorenkaan vanteelle .....:D

Corex 08.06.10 17:55

^ Mikäs peli kosamiitilla on? Kuulostaa lähes oman Pajeron huoltorupeamalta...veikkaan jokatauksessa Pajeroa tai kenties Land Cruiseria (?)

Zeiar 08.06.10 21:35

Vaihdoin eilen laturia autooni ja sain tuhraantumaan hommaan ainakin kolme tuntia aikaa. On se nyt jumalauta, että vanhoissa autoissa homman teki vartissa, mutta uudemmissa se on tietenkin pitänyt piilottaa sinne moottorin taakse muovikatteiden, johtojen, letkujen, alipainesäiliöiden ym. ym. sälän alle niin, että pitäisi olla 5-kätinen simpanssi apupoikana.

Olli Meckelburg 08.06.10 23:09

Omaan typeryyteen liittyvä vitutus - eilen piti vm. 1993 2.4D Transporterilla lähteä kaupunkiin niin se mokoma ei suostunut käynnistymään, startti pyöri jne. mutta moottori ei inahtanutkaan. Kirosin sitä hetken kun oli edellisenä päivänä toiminut, mulkoilin konepellin alta sieltä ja täältä ennen kuin soitin veljen hakemaan jotta saisin vara-auton käytöön.

Noh, Transporter työnnettiin veljen kanssa suurella vaivalla korjausalustalle ennen lähtöä ja tänään oli tarkoitus tutkia olisiko syynä mahdollisesti sammutussolenoidi, ilmavuoto polttoainejärjestelmässä vai mikä... kaikki työkalut tietysti esille jne. kunnes kävi mielessä kurkistaa sulakerasiaan. No moottorin ohjauselektroniikan sulakehan se oli palanut, ja sen vaihtamalla (minuutti meni) kone tärähti käyntiin iloisesti. :mad: Eipä tullut moista eilen tajuttua.

Nyt pitäisi sitten selvittää missä on oikosulun syy, ennen kuin sulakkeita palaa lisää.

Kosamiitti 09.06.10 09:50

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Corex (Viesti 1704805110)
^ Mikäs peli kosamiitilla on? Kuulostaa lähes oman Pajeron huoltorupeamalta...veikkaan jokatauksessa Pajeroa tai kenties Land Cruiseria (?)

Pätkä cruiserihan se oli työn alla :smoke:
Löytyy kyllä El Haperokin pihalta:D

Qulle 09.06.10 10:40

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mikko853 (Viesti 1704776751)
Ooppelissa kallistuksen vakaajan pääty kiinnikkeet muovia, molemmat vaihdettu 14kk sitten uusiin, nyt taas molemmat paskana.

Muovia?!
Aika optimistista tehä alun alkaenkin tuollaiset osat muovista :)

Eikö siihen saa mitään kestävämpää palaa? Vaikka sitten jotain "racing" versiota?

peLoGo? 09.06.10 13:41

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kosamiitti (Viesti 1704808378)
Pätkä cruiserihan se oli työn alla :smoke:
Löytyy kyllä El Haperokin pihalta:D

Kiva pelejä :kippis:

Vonsaku 09.06.10 14:38

Perkeleen airbagit ja diagnostiikka / nollaus ohjelmat. Saa olla kaiken näköistä purkkia ja ohjelmaa että pääsee vanhaan baijerilaiseen käsiks ja tuntien työn tuloksena "tunnistamaton vikakoodi".

Muutenkin juuri kun oli laittanut auton katsastuskuntoon niin kaveri lainaa sitä ja menettää kilvet, eipä tarvitse enää lainailla omia autoja. Onneks niitä on vielä 5 ton lisäks millä koheltaa... :P

Sasseli 10.06.10 17:31

Käytinpä omaa Mazda 626:sta (vm. 00) tänään katsastuksessa ja eikö se vaan pompannu.
Syy: abs-merkkivalo ei syty käynnistyksen yhteydessä.

Voi saatana että ottaa pannuun. En ollut edes tajunnut että autossa moinen on kun ei ole ikinä palanut ja talvella absit toimivat ihan normaalisti. Nyt alkaa sitten se vian metsästys.

Helpoin tilanne olisi, jos ainoastaan merkkivalon polttimo on palanut. Tämä selviää ensi viikolla kun sain ajan korjaamolle (itse evotan).

Worst case scenario: ABS/TCS-ohjainyksikkö on paskana ja entinen omistaja on nappaissut abs-valon pois ja myynyt auton naureskellen eteenpäin.

Kosamiitti 10.06.10 17:50

Jaahas,tänään käytetty nelivetoperkele pyöränsuuntauksessa kun söi kuskinpuolen rengasta sisältä. täytyy kyllä hattua nostaa uusille lasermittaushärdelleille kun lopputulos oli että auto on n.0.06 astetta kierossa ja camber kulmat + valmistajan ilmoittama aurauskulma on kohdallaan.Tuntuihan tuo jo ratin päässä vaikka oli alla riisitautiset 31" renkaat.Kiitos vain euromasterin firmalle kun auto oli 1.40h hallissa ja lasku oli kuitenkin vain 60€ + itselle 2 kahvia... :) Johan kelpaa heittää alle 35 x 10.5 nakit kun ei varmasti syö eturengasta... :)
(juu ja ihan oikein on rengaskoko,leveät renkaat on simusamuille mutta maastossa mennään taidolla ja tuurilla...)

Sad panda 10.06.10 22:19

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Sasseli (Viesti 1704813432)
Käytinpä omaa Mazda 626:sta (vm. 00) tänään katsastuksessa ja eikö se vaan pompannu.
Syy: abs-merkkivalo ei syty käynnistyksen yhteydessä.

Voi saatana että ottaa pannuun. En ollut edes tajunnut että autossa moinen on kun ei ole ikinä palanut ja talvella absit toimivat ihan normaalisti. Nyt alkaa sitten se vian metsästys.

Helpoin tilanne olisi, jos ainoastaan merkkivalon polttimo on palanut. Tämä selviää ensi viikolla kun sain ajan korjaamolle (itse evotan).

Worst case scenario: ABS/TCS-ohjainyksikkö on paskana ja entinen omistaja on nappaissut abs-valon pois ja myynyt auton naureskellen eteenpäin.

otat ryöstäjällä virran jostain toisesta valosta mikä syttyy käynnistettäessä ja viet sen abs valolle. remontille tulee hintaa pari euroa ja aikaa menee ~tunti

TeknoR 11.06.10 06:35

pitääkö muuten airbag valon syttyä käynnistyessä kun katsastetaan?

itellä se vilkahteli välillä ja välillä jäi palamaan. Etenkin kun ajoi ylämäkeen. himmensin tussilla samalla kun irrotin mittariston ja kaks kertaa katsastettu niin :D

Vika on mittaristossa koska hakkaamalla sitä sammuu.

ka00z 11.06.10 07:33

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja TeknoR (Viesti 1704816146)
pitääkö muuten airbag valon syttyä käynnistyessä kun katsastetaan?

itellä se vilkahteli välillä ja välillä jäi palamaan. Etenkin kun ajoi ylämäkeen. himmensin tussilla samalla kun irrotin mittariston ja kaks kertaa katsastettu niin :D

Vika on mittaristossa koska hakkaamalla sitä sammuu.

totaalinen facepalm tuon tussikohdan jälkeen... :P

Ehkä siellä on airbagin piuhat / liukurengas ratin takana mennyt särki ja vaatisi uutta osaa, en ymmärrä miksi muuten antaisi mittaristolle virhesignaalia? Käy jossain kaverin luona nollaamassa airbag-valo.

Ihmes 11.06.10 16:03

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Ihmes (Viesti 1704781462)
Hahaha, itellä on 460 sama juttu. Perkele, auto jos ois ensirekisteröity 2 viikkoa aikasemmin niin ei tartteis noitten toimia...'

Kuka helvetin insinööri tonkin on keksiny? Ikinä kuullu sähkömoottorista?

Noniin, nyt kai uskaltaa jo vähän hehkuttaa. Nostimet toimii! Eihän siihen mennytkään kuin 4 kk tommosella "trial+error"-menetelmällä.

Loppupeleissä ratkes siis sillä että osti ehjän mäntäsysteemin sinne lamppuun, veti sen oikean mittaiseksi ja täytti nesteellä (käytettiin jäähdytinnestettä). Sitten se letku kanssa täyteen nestettä, mäntä paikalleen ja vähän kuumailmapuhallinta ettei letku ota osumaa tai vahingoita sitä mäntää paikalleen kääntäessä.

Nesteitä oli hyvä lisäillä semmosella tippapullolla, millä sai puristettua vähän painettakin sinne.

Sasseli 16.06.10 16:44

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Sasseli (Viesti 1704813432)
Käytinpä omaa Mazda 626:sta (vm. 00) tänään katsastuksessa ja eikö se vaan pompannu.
Syy: abs-merkkivalo ei syty käynnistyksen yhteydessä.

Voi saatana että ottaa pannuun. En ollut edes tajunnut että autossa moinen on kun ei ole ikinä palanut ja talvella absit toimivat ihan normaalisti. Nyt alkaa sitten se vian metsästys.

Helpoin tilanne olisi, jos ainoastaan merkkivalon polttimo on palanut. Tämä selviää ensi viikolla kun sain ajan korjaamolle (itse evotan).

Worst case scenario: ABS/TCS-ohjainyksikkö on paskana ja entinen omistaja on nappaissut abs-valon pois ja myynyt auton naureskellen eteenpäin.

Tarina jatkuu.

Tänään käytin autoa pajalla. Abs-merkkivalon polttimo oli palanut. Uusi tilalle ja valo hohtaa koko ajan. Vikakoodien luku kertoo että oikean takapyörän abs-anturissa on häikkää.

Antureita ei saa kuin merkkiliikkeestä ja hintaa oli 239e, jonka sain tingattua parin sadan kieppeille. Tuohon sit työt päälle paikallisessa pajassa. Voi perseen suti saatana!

Joonadaa 16.06.10 19:29

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Sasseli (Viesti 1704840001)
Tarina jatkuu.

Tänään käytin autoa pajalla. Abs-merkkivalon polttimo oli palanut. Uusi tilalle ja valo hohtaa koko ajan. Vikakoodien luku kertoo että oikean takapyörän abs-anturissa on häikkää.

Antureita ei saa kuin merkkiliikkeestä ja hintaa oli 239e, jonka sain tingattua parin sadan kieppeille. Tuohon sit työt päälle paikallisessa pajassa. Voi perseen suti saatana!

Omaan 323f mazdaan en viittiny uusia tota anturia, vaan kytkin sen lampun vaan rinnan laturinmerkkivalon kanssa.
Eipä oo abseja, mutta mitä mä niillä...

tuplis 16.06.10 21:53

Ei nyt auton korjaus mutta:
MP:ssä oli renkaan vaihdon aika ja harvinaisesti molemmat renkaat samaan aikaan.

Noh pistin takapään pukeille ja rengas irti. Tunkkasin etupään ilmaan putkiston alta ylös ja rengas irti. Viritelmä tuntui aika huteralta joten heitin pari isoa pölliä takapukin päälle jonka jälkeen olikin ihan ookoo, eli ei ainakaan tuulenpuuskista kaadu.

Kävin liikkeessä väännättämässä uudet kumit vanteille ja eikun takas ruuvaamaan.
Etuvanne huulille ja tappi läpi...
Tässä vaiheessa iski ajatuskatkos ja jostain syystä en laskenut tunkkia alas vaan siirryin suoraan takapään kimppuun-> viskasin toisen puupöllin takapukin päältä pois ja eikös koko komeus rohjahda siihen kyljelleen:smoke:

Parastahan tässä oli se että ajokauden aloitus jäi muutenkin myöhään kun katteet olivat maalarin hierottavana, pari viikkoa kerkesin ajelemaan ja nyt tämä...

Onni onnettomuudessa että pyörä kaatui juurikin puupinon päälle ja ainoastaan kytkinkahva ja vilkku menivät palasiksi + naarmu jalkatappiin. Ajot loppuivat siltä erää kumminkin siihen kun kahva meni juuresta poikki.

Täällä päin ei tietenkään kyseistä merkkiä myydä joten huomenna lähdettävä 150km päästä hakemaan uutta kahvaa, jos sellainen toivottavasti hyllystä löytyisi.

Hieman korpeaa, joten :kippis:

Kosamiitti 23.06.10 18:02

Sunnuntaina kevyt kenttätesti,pajeron kytkinlevy + painesetelma ja painelaakeri sekä tietysti kytkinlevyn vaihto...Vittu jos diesel-pajerossa on jo kylliksi hommaa eli ei kenttäoloissa tapahtuva toimenpide niin bensapajen kytkiremppaa en suosittele kun erittäin pienikätisille yksilöille,on meinaan 2 ylintä 17mm. pulttia sen verran vittumaisessa paikassa :)
Kolmessa vartissa irti molemmat kardaanit,jakiksen tuet,laatikon poikkituet,startti ja kytkimen työsylinteri sekä n.10pulttia ja sen viimeisen kanssa leikin sitten melkein 7 tuntia...Onneksi takaisin loota meni kun vanhaan naiseen ja samalla uudet öljyt laatikkoon ja jakovaihteistoon ja tietysti "kolmen" kaljan jälkeen tuikkasin vaihdekepinkin väärinpäin ettei vahingossakaan vituttanut tehdä kahta kertaa sitäkin hommaa :)

Corex 23.06.10 22:49

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kosamiitti (Viesti 1704870556)
Sunnuntaina kevyt kenttätesti,pajeron kytkinlevy + painesetelma ja painelaakeri sekä tietysti kytkinlevyn vaihto...Vittu jos diesel-pajerossa on jo kylliksi hommaa eli ei kenttäoloissa tapahtuva toimenpide niin bensapajen kytkiremppaa en suosittele kun erittäin pienikätisille yksilöille,on meinaan 2 ylintä 17mm. pulttia sen verran vittumaisessa paikassa :)
Kolmessa vartissa irti molemmat kardaanit,jakiksen tuet,laatikon poikkituet,startti ja kytkimen työsylinteri sekä n.10pulttia ja sen viimeisen kanssa leikin sitten melkein 7 tuntia...Onneksi takaisin loota meni kun vanhaan naiseen ja samalla uudet öljyt laatikkoon ja jakovaihteistoon ja tietysti "kolmen" kaljan jälkeen tuikkasin vaihdekepinkin väärinpäin ettei vahingossakaan vituttanut tehdä kahta kertaa sitäkin hommaa :)

Meikällä hieman vuotaa öljyä kampiakselin stefa perän puolella tiisseli pajerossa...lähinnä kosmeettinen vika mutta tekis mieli korjata. Homma kuitenkin arveluttaa laatikon irroittamisen suhteen, sehän painaa jo ulkomuodon perusteella pikkuauton verran :D Meikällä siis superselect loota mutta eiköhän ne kaikki mallit ole enemmän tai vähemmän isohkoja...

Sulla tuntuu olevan kuitenkin kokemusta joten pystyisitkö valottamaan millä konstilla sen laatikon oikein saat ehjänä alas...tarttis olla varmaan joku nostolavetti tai jotain...

jotenkin sellanen fiilis että tohon pitäis varata viikko aikaa sillä kaikki menee takuulla pieleen ja joka pultti on tiukassa jne...

pkuitune 23.06.10 23:55

Joo-o... tänään vaihdettiin bemariin sitten Monroen etuiskarit. Tulipahan niillekin sitten 260 euroa hinnaksi (iskarit 100e kipale ja suojakumit 30e kipale). Kaksi tuntia siinä ähellettiin, mutta menihän ne lopuksi paikoilleen.

Äsken kattelin, että olis saanu koko alustasarjasatsin 330 eurolla netistä. Noh, kaipa näilläkin pärjää (takaiskarien hajoamista odotellessa). :)

Kosamiitti 24.06.10 09:32

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Corex (Viesti 1704871925)
Meikällä hieman vuotaa öljyä kampiakselin stefa perän puolella tiisseli pajerossa...lähinnä kosmeettinen vika mutta tekis mieli korjata. Homma kuitenkin arveluttaa laatikon irroittamisen suhteen, sehän painaa jo ulkomuodon perusteella pikkuauton verran :D Meikällä siis superselect loota mutta eiköhän ne kaikki mallit ole enemmän tai vähemmän isohkoja...

Sulla tuntuu olevan kuitenkin kokemusta joten pystyisitkö valottamaan millä konstilla sen laatikon oikein saat ehjänä alas...tarttis olla varmaan joku nostolavetti tai jotain...

jotenkin sellanen fiilis että tohon pitäis varata viikko aikaa sillä kaikki menee takuulla pieleen ja joka pultti on tiukassa jne...

Hommana helppo mutta aikaa menee...Eli eihän tuossa tarvitse kun vain irrottaa kardaanit,jakiksen tuki, startti (dieselissä veemäisempi kuin bensassa) ja irrottaa poikittaistuki laatikosta ja nopeusmittarin vaijeri ynnä muutama muu sähköjohto ja vastaava mutta käsivaihteisessa olen vain irrottanut nopeumittarin vaijerin muut antavat myöden ellet tiputa lootaa :).Sen jälkeen mieluummiin kunnon öljymonttu missä käytettävissä nosturi ja laatikolle rakentaen teline että saadaan suurinpiirtein tunkilla vaateriin.Tietysti ensn purat sisältä osan keskikonsolia ja otat vaihdevivut irti ja ujutat lattianreiästä kunnon köyden tai liinan jolle teet auton sisälle lenkin ja sidot vaikka pieneen pätkään lautaa jos jostain syystä pettää tunkkaus autin alla niin laatikko ei tipu silmille :)
Itse teen laatikon alle lattaraudastaynnä laudanpätkistä "telineen" ja kiristän valmiin hässäkän kahdella kunnon räikkäliinalla kiinteäksi paketiksi,on sitten ehkä suurin piirtein mahdollisuus saada laatikko oikeaan kulmaan takaisin laitettaessa,ensin vain sen verran raaasti että laatikko on linjassa moottoriin nähden ja saat laatikon pääakselin spoorit paineasetelman läpi(tämä siis käsivaihteisessa ja tässä ei ole neulalaakeria kampiakselin päässä joten ei tartte sitä murehtia)ja sitten vaan varovasti tunkkia käyttäen hakee sen oikean kohdan laatikon takaa työntämällä/nostamalla/kääntämällä/ähkimällä/kiroilemalla/huutamalla/juopottelemalla/heittämällä työkaluja....Automaatin kanssa elämä on hieman helpompaa.
Laatikkoa ei tarvitse ottaa kokonaan pois jos vaihdat stefan ,laatikko mahtuu tulemaan sen verran taakse että jää reilu tila työtä varten.Niin ja takaisinlaitossa olisi mukavaa olla vähintään kaksi :)
Aikaa tuossa menee mutta mutterien irrotus ja kiinnityshän on aina niin mukavaa?

peLoGo? 24.06.10 10:22

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja pkuitune (Viesti 1704872210)
Joo-o... tänään vaihdettiin bemariin sitten Monroen etuiskarit. Tulipahan niillekin sitten 260 euroa hinnaksi (iskarit 100e kipale ja suojakumit 30e kipale). Kaksi tuntia siinä ähellettiin, mutta menihän ne lopuksi paikoilleen.

Äsken kattelin, että olis saanu koko alustasarjasatsin 330 eurolla netistä. Noh, kaipa näilläkin pärjää (takaiskarien hajoamista odotellessa). :)

Voi olla että 330€ alustasatsi ei olis ollu kovin laadukas ;)

Herra von Levee 24.06.10 14:40

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja peLoGo? (Viesti 1704873287)
Voi olla että 330€ alustasatsi ei olis ollu kovin laadukas ;)

TA-Technix Gewindefahrwerk BMW 3er E36 ab 06/92 bei eBay.de: Fahrwerke (endet 11.07.10 04:20:20 MESZ)

Tuon noin 180 euroa maksoin noista, kun Saksanmaailta tilailin. Todella mukavat ja juuri sopivat. Ei mielestäni laisinkaan huono kauppa, kun Motskarista saa TRW:n etuiskarit (ei muistaakseni jousia) samaan hintaan. Eikä nekään mitään loistolaatua ole :D

Ja jos noi laukee ennen aikojaan, niin onhan näissä kahden vuoden takuukin.

Ezzy 24.06.10 18:30

Jarrupalat pitäis saabbiin vaihdella...skootterin kanssa räpeltäminen alko kyllästyttää, mut onneks se nyt toimii sentään tällä hetkellä ok. Jos vaikka ei tulis ongelmia moottoriajoneuvojen kanssa taas hetkeen ku hoitais jotain pois päiväjärjestyksestä :P

Mönkijän tunkkaamisen saa alottaa varmaan heti ku saa sen pihaan :D

Koidar 24.06.10 22:01

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Sasseli (Viesti 1704840001)
Tarina jatkuu.

Tänään käytin autoa pajalla. Abs-merkkivalon polttimo oli palanut. Uusi tilalle ja valo hohtaa koko ajan. Vikakoodien luku kertoo että oikean takapyörän abs-anturissa on häikkää.

Antureita ei saa kuin merkkiliikkeestä ja hintaa oli 239e, jonka sain tingattua parin sadan kieppeille. Tuohon sit työt päälle paikallisessa pajassa. Voi perseen suti saatana!

Jos yhtään lohduttaa meni itsellä pari kuukautta sitten abs- vikaan reilu 600€. Anturi vanhempaan malliin..Anturi toiseen takakulmaan ja ohjausboxia jouduttu tinamaan uusiksi.. Siinäpä sitten menikin kaikki rahat mikä oli säästynyt, kun olin itse korjailut puolentoista vuoden ajan kaiken mahdollisen itse autosta.

Herra von Levee 25.06.10 00:46

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Koidar (Viesti 1704876419)
Jos yhtään lohduttaa meni itsellä pari kuukautta sitten abs- vikaan reilu 600€. Anturi vanhempaan malliin..Anturi toiseen takakulmaan ja ohjausboxia jouduttu tinamaan uusiksi.. Siinäpä sitten menikin kaikki rahat mikä oli säästynyt, kun olin itse korjailut puolentoista vuoden ajan kaiken mahdollisen itse autosta.

Voi helvetti mitä riistoa. Tolla hinnalla tekee kansirempatkin jo helposti :mad:

vaniljacreme 25.06.10 11:08

vaihdelootan laakerit vinkuu taas. tai ne vetarinlaakerit lootan sisältä.vetarit heiluu jo pikkasen ylös alas. mikä kettu voi olla kun viime syksynä vaihdatin lootan ja alle 10tkm on tullut kilometrejä!? uusi käytetty loota toimi moitteettomasti ja välyksiä ääniä ei ollut mutta viime reissulla se tuttu vinkuminen alkoi taas. isoilla vaihteilla ei pikku vauhteja ajettu. 3 vaihteella 60km/h saakka ja vitosta sitten yli 80km/h.

vinkukoot kettu siihen saakka kunnes alat vuotamaan öljyä. varmaan alkaa piakkoin kun syö ne öljyrengas tiivisteet kun vetarit heiluu.

alan pikku hiljaa epäilemään että noi teboilin GL-4 lootaöljyt on tämän syynä. halvalla kun ei hyvää saa..:mad:

qurqo 25.06.10 11:28

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja vaniljacreme (Viesti 1704877727)
vaihdelootan laakerit vinkuu taas. tai ne vetarinlaakerit lootan sisältä.vetarit heiluu jo pikkasen ylös alas. mikä kettu voi olla kun viime syksynä vaihdatin lootan ja alle 10tkm on tullut kilometrejä!? uusi käytetty loota toimi moitteettomasti ja välyksiä ääniä ei ollut mutta viime reissulla se tuttu vinkuminen alkoi taas. isoilla vaihteilla ei pikku vauhteja ajettu. 3 vaihteella 60km/h saakka ja vitosta sitten yli 80km/h.

vinkukoot kettu siihen saakka kunnes alat vuotamaan öljyä. varmaan alkaa piakkoin kun syö ne öljyrengas tiivisteet kun vetarit heiluu.

alan pikku hiljaa epäilemään että noi teboilin GL-4 lootaöljyt on tämän syynä. halvalla kun ei hyvää saa..:mad:

Miksi vaihdoit siihen lootan jos vanha kerran toimi normaalisti? Kokeilepa ensitöiksi vaihtaa siihen Redlinen öljyt. Ovat väittäneet, että se toimisi paremmin ja poistaisi jopa ujelluksenkin.

Jos tuo loota on tehdasuusi, niin voisi yrittää saada sen takuuseen, sillä pitäähän lootan pidempään kestää. Ei varmaankaan kyllä helpolla onnistu.

vaniljacreme 25.06.10 12:15

vanha laatikko ujelsi aika reippaasti ja öljyä valui kummaltakin puolen vetareita kun oli laakerit niin väljät, samoin myöskin vapaa kolisi joten laakerit aikasen kakkana. täytyi ostaa käytetty tilalle koska auto piti saada ajoon mahdollisimman pian eikä itsellä ole laakeroinnista kokemusta eikä se oikein ole kannattavaakaan. sieltä jos löytyy ylläreitä synkroista yms niin tulee ihan liian kalliiksi verrattuna auton hintaan. k11 microjahan saa jo alta tontun..:D harmi kun noita 1.0 litrasia lootia on vaan niin vähän tarjolla. 1.3 kyllä löytyy. purkaamolta ostin ja 6kk takuut on menny umpeen aikoja sitten.

redlinea kaikki kyllä kehuu. tiedä sitten onko jo liian myöhästä kokeilla jos on jo väljänä. ~100€ santsaus öljyihin kakkaan laatikkoon ei oikein viehätä, tietenkin selviäisi sekin että kuinka ihme ainetta se on.:D

kilroy1 25.06.10 19:58

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja vaniljacreme (Viesti 1704877874)
vanha laatikko ujelsi aika reippaasti ja öljyä valui kummaltakin puolen vetareita kun oli laakerit niin väljät, samoin myöskin vapaa kolisi joten laakerit aikasen kakkana. täytyi ostaa käytetty tilalle koska auto piti saada ajoon mahdollisimman pian eikä itsellä ole laakeroinnista kokemusta eikä se oikein ole kannattavaakaan. sieltä jos löytyy ylläreitä synkroista yms niin tulee ihan liian kalliiksi verrattuna auton hintaan. k11 microjahan saa jo alta tontun..:D harmi kun noita 1.0 litrasia lootia on vaan niin vähän tarjolla. 1.3 kyllä löytyy. purkaamolta ostin ja 6kk takuut on menny umpeen aikoja sitten.

redlinea kaikki kyllä kehuu. tiedä sitten onko jo liian myöhästä kokeilla jos on jo väljänä. ~100€ santsaus öljyihin kakkaan laatikkoon ei oikein viehätä, tietenkin selviäisi sekin että kuinka ihme ainetta se on.:D

Kuinka paljon meinasit sitä öljyä lootaan tunkea, eihän redlinen vaihteistoöljy maksa ku 17,-/litra kun nopeesti motonetin sivuilta vilasin.. :confused:

vaniljacreme 26.06.10 00:42

katos joo miten mä muistin että hinta olisi ollut jotain 25-30€ litra. 3 purkkia kun ostaa pitäisi riittää. 2.7L taitaa olla tarkka määrä. kaksi vaihtoehtoa mistä valita redline MTL taikka redline MT-90. täytyy katsoa ohjekirjasta tarkemmin miten noi viskositeetit olikaan yms..

RNold 26.06.10 13:56

Ei pysy hihna päällä voi prkl taasen. Mistä saa hydraulisia kiristimiä juhannuksen pyhinä. :mad:

Ostakee joku pois tuo E39 pihalta sihisemästä mie haen uuden auton.

Lobo_Earthworm 27.06.10 12:09

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Herra von Levee (Viesti 1704877022)
Voi helvetti mitä riistoa. Tolla hinnalla tekee kansirempatkin jo helposti :mad:

Tekeekö??
Meni tonnarista pahvi niin olisi remppa edessä.... :mad:

kkuula 27.06.10 17:43

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Lobo_Earthworm (Viesti 1704884548)
Tekeekö??
Meni tonnarista pahvi niin olisi remppa edessä.... :mad:

No sehän riippuu paljonko osat maksaa ja tarvitaanko perus tasohionnan lisäksi muuta koneistustyötä.

Herra von Levee 27.06.10 18:06

Niin no ei luultavasti pääse tuolla hinnalla, jos vie auton kokonaisena paikalle ja jättää sinne. Itselläni jos menisi kansi oikaisuun, niin purkaisin kaiken pois itse ja veisin tutulle näytille.

vaniljacreme 28.06.10 11:36

nyt on redline mt-90 sisällä ja täytyy sanoa että ihmeainetta on.. :) suurimmat ulinat hävisivät ihme kyllä. laakereitahan toi aine ei valitettavasti uusi.. :( eli jossain vaiheessa loota uusittava mutta jos toi antaa lisäaikaa. vaihdan lootan siinä vaiheessa kun alkaa vuotelemaan öljyä taikka vaihdan autoa joka on ajatuksissa ollut. mutta redlinea tulen tästä lähin käyttämään.. :)

teboilin GL-4 öljyjä en suosittele kellekään. laskin vanhoja öljyjä ulos niin sellaista ruskean harmaata lirua tuli pihalle.ei ollenkaan öljyn näköistä. noin 10tkm ajettu ja sisällä olleet alle vuoden.

Ezzy 28.06.10 13:33

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Lobo_Earthworm (Viesti 1704884548)
Tekeekö??
Meni tonnarista pahvi niin olisi remppa edessä.... :mad:

700e oli mulla halvin tarjous edellisen tonnarin kansirempasta. Tonnia sano toinen paja espoossa. Ei sit tullu teetettyä vaan möin pois.

jessev 29.06.10 19:37

E: ei mitään enää...


Torstaina lisää vitutusta kun iskarit vaihtoon.

Tomppa5000 03.07.10 14:58

Pitäis 20. päivään mennessä käyttää konttorilla pirssi. Sitä ennen pitäisi vaihtaa keulaan toiselle puolelle iskarin yläpään laakeri ja toiselle puolen alapallonivel. Eli samaan syssyyn olisi tarkoitus purkaa koko etupää ja vaihtaa kaikki kuluva osa kerralla. Vittuttaa jo valmiiksi tuo iskarien purkaminen ja alatukivarsienn irti kampeaminen. Jos sitä alkuviikosta jaksais, tosin jos käyttäis leimalla vioista huolimatta niin sais kuukauden aikaa vetää lonkkaa.

Corex 04.07.10 21:15

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kosamiitti (Viesti 1704873070)
Hommana helppo mutta aikaa menee...*selostus*

Kiitos kuvauksesta, pääsee vähän jyvälle. Tarttis olla kyllä rasvamonttu ja nosturi siellä mutta pitää kehitellä jotain...jos tuohon stefan vaihtoon nyt viitsii edes ryhtyä...

Sen sijaan El Haperoon on iskenyt ruoste korin helmoihin muovisuojien alle. Uutta peltiä pitää laittaa jotain 150cmx20cm ihan suosiolla :D Sitten rungossa on reikä myös...tosin aivan takana joten ei vaaraa sinänsä. Paikata pitää kuitenkin muuten katsastusmies sanoo soo soo.

Öljyvuotoja tutkaillessa kiinnitin huomion myös että ruiskun kylki on hieman kostea dieselistä. Kevyttä hikoilua havaittavissa, ei toimenteitä kuitenkaan toistaiseksi tästä syystä. Venttiilikopan tiivistekin olisi hyvä vaihtaa...ehkäpä myös etuperän kardaanin puoleinen stafa myös. Lisäksi takaperän kuskin puoleinen stefa taitaa alkaa olemaan myös vaihtokunnossa. Operaatio on ilmeisen hankala, pitiköhän siinä laakeritkin irrottaa että siihen pääsee käsiksi. Niin ja öljypohja taitaa hikoilla hieman myös...Ei jaksais oiken ryhtyy toimeen :o

Niin ja minne /(&""(!%#( on kadonnut etukardaanin rasvanippa...tää on joku salaliitto, viimeksi kun rasvasin nippoja niin prässin pää jäi nippaan kiinni! Ei tullut irti...kardaani piti tiputtaa pois ja ruuvipenkkiin...prässi että nippa hajos irrottaessa. Nyt uusi nippa on lähtenyt lätkimään vaikka piti olla hyvin kiristetty.

Kaikkea pientä "ei niin vakavaa mutta olis kiva korjata" löytyy...

vaniljacreme 04.07.10 21:29

olisi mielenkiintosta nähdä el haperon pohja..kuulostaa aika kostealta joka paikasta..:D

Corex 05.07.10 00:23

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja vaniljacreme (Viesti 1704916300)
olisi mielenkiintosta nähdä el haperon pohja..kuulostaa aika kostealta joka paikasta..:D

Pikku kosteus kuuluu asiaan, ei haittaa menoa :smoke:

Ruosteongelmasta kännykameralla pari surkeaa kuvaa
http://imgur.com/xr4X5.jpg
http://imgur.com/tv7Xs.jpg

Lähes koko helma syöpynyt etulokarista takalokariin mutta mitäs pienistä kun ei ole kantavaa rakennetta. Joutuu turvautuun tutun hitsausapuun...olin jo ajatellut oman migin hommaamista mutta ei sopivia käytettyjä ole sattunut silmiin...

Kosamiitti 05.07.10 09:52

Toi on just tota noiden mark II:ten kanssa ne typerät muovikoristeet kun keräävät kaiken kosteuden ja paskan allensa ja soon siinä...Samaten se pajeron takarunko pyöristä taakse,melkein kaikissa joita ei ole säännöllisesti pesty ja suojattu saa varautua rungon hitsailuun:D (ja siihen että katsuri vittuilee kun ei meinaa runkonumeroa nähdä kun on stanssattu aivan älyttömään paikkaan.
Itse koputan puuta ,omalla haperolla oli just "20" vuotispäivä ja lappuakaan ei ole hitsattu ja toivon mukaan ei tarvitsekaan ainakaan muutamaan vuoteen.

vaniljacreme 05.07.10 09:56

aika haperolta näyttää joo..:D onneksi noita helmapeltejä saa varaosaliikkeistä tilailtua. muutaman vuoden kestänee sitten ruostuu läpi hitsisaumojen vierestä uudestaan. riippuu tietenkin mitä myrkkyjä pistät päälle. ronskisti sivelet tervalla..:D

Corex 05.07.10 20:18

Joo ei oo ihan loppuun asti mietitty noita muovisuojia. Toisen puolen pellit on ehjät kun muovien vedenvalutusreiät on auki, toisella puolella tukossa ja mätähän se sit on. No pikkujuttuja loppupeleissä, kyllä hapero on kierrätystavaraa siinä vaiheessa kun paikkapellit alkaa pettämään.

qurqo 05.07.10 22:21

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja vaniljacreme (Viesti 1704917606)
aika haperolta näyttää joo..:D onneksi noita helmapeltejä saa varaosaliikkeistä tilailtua. muutaman vuoden kestänee sitten ruostuu läpi hitsisaumojen vierestä uudestaan. riippuu tietenkin mitä myrkkyjä pistät päälle. ronskisti sivelet tervalla..:D

Eiköhän se tärkeämpää ole, että mitä laittaa sisälle. Kunnon satsit kotelosuoja-ainetta molempiin koteloihin, niin johan kestää. Ulkopuolelle sitten helmapeltimassa ja maali päälle.

Tomppa5000 14.07.10 09:45

Sunnuntaina jahos sitten startti Astrasta, jätti muuten Opeli ensimmäistä kertaa 11 vuoden aikana tienpäälle (noh, työntämällähän se käyntiin lähtee). Eilen auto hallille ja startti vaihtoon. Simppeli homma, kaks mutteria ja piuhaa irti, uusi tilalle. Niin aina. No eihän se irti lähtenyt, oli joku luova mekaanikko merkkihuollossa sen joskus vaihtanut ja laittanut takimmaiseen kiinnikkeeseen tuplamutterin kun ei ollut osannut laittaa pinnapulttia takaisin moottoriin kiinni ja miten sen sieltä huomaa? ei mitenkään. Kaksi tuntia myöhemmin puoli metriä kakkoskakkosta ja mosa kouraan, startti irti, korva poikki ja tässä vaiheessa sitten pääsi jo mutterivirityksiin käsiksi. Ei muuta kuin uusi tilalle ja autoa käyntiin. Naks. Sole lyö, mutta vauhtipyörää ei startin ratas koskaan kohtaa. Voi kilin vittu, väärän mallinen startti (3 eri vaihtoehtoa). Pitäis lähteä takaisin hallille vaihtaan vanha paikalleen, se nimittäin toimii nyt (ainakin hetken) kun sille annettiin kakkoskakkosta ja mosaa. Sitten vaan uuttaa proper-versiota metsästämään ja taas vaihto.

Tässä hieno esimerkki siitä, että kun merkkihuolto hoitaa nuinkin yksinkertaisen homman kertaalleen päin vittua, niin aikaa, rahaa ja tupakkia kuluu. Voi saatana. Seuraavan kerran kun on marmoritiskille asiaa kysyn huoltohistoriaa ja sen jälkeen haistatan vitut. Tokihan vääränmallinen startti nyt vain sattui, mutta jos pinnapultti olisi laitettu koneeseen alunperin kiinni kuten pitää, tuon vaihdossa ei saa puolta tuntia pitempään kulumaan. Nyt meni jo 5 tuntia mutterivirityksiä ihmetellessä.

Koneksi 18.07.10 11:54

Ei vituta normaalilla tavalla, taas kulahtaa +1k auton huoltoon. Keväällä meni toinen mokoma.
Tälläkertaa lähtee rempattavaksi pajalle, koska itsellä ei riitä vehkeet ja välttämättä kädentaidot vaihtamaan jakopäänhihnaa. Koulussa on vaihdettu, mutta siitäkin on jo 6 vuotta.

Kaikenpäälle tuohon lisäksi uusietulyhty ja rengassetti. Noh ompahan ihan uudet renkaat ja iskarit + kone huollettu. Etupenkin revin katsastuksen jälkeen helvettiin ja korjaan airbagin piuhan. Paska kun tuppaa antamaan vikailmoituksia.

^^Jaxe^^ 18.07.10 13:13

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Koneksi (Viesti 1704975282)
Ei vituta normaalilla tavalla, taas kulahtaa +1k auton huoltoon. Keväällä meni toinen mokoma.
Tälläkertaa lähtee rempattavaksi pajalle, koska itsellä ei riitä vehkeet ja välttämättä kädentaidot vaihtamaan jakopäänhihnaa. Koulussa on vaihdettu, mutta siitäkin on jo 6 vuotta.
.

Noh... eihän tuohon jakopäänhihnan vaihdossa menis kun tunti elämästä kun itse tekis, riippuen tietysti koneesta.

Alakerran merkit kohikkain, samalla näet nokkien ajoitusmerkit miten ne kuuluu olla. Hihna, kiristin ja ohjainrullat mäkeen ja uudet tilalle. Samalla kannattaa vaihtaa myös vesipumppu kun se ei välttämättä kestää toista vaihtoväliä.

Mutta jos ei luota omiin käden taitoihin niin ehdottomasti ammattikorjaamon työksi, muuten voi tulla itku ja hammasten kiristys kun venat on solmussa.

Koneksi 18.07.10 13:51

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja ^^Jaxe^^ (Viesti 1704975479)
Noh... eihän tuohon jakopäänhihnan vaihdossa menis kun tunti elämästä kun itse tekis, riippuen tietysti koneesta.

Alakerran merkit kohikkain, samalla näet nokkien ajoitusmerkit miten ne kuuluu olla. Hihna, kiristin ja ohjainrullat mäkeen ja uudet tilalle. Samalla kannattaa vaihtaa myös vesipumppu kun se ei välttämättä kestää toista vaihtoväliä.

Mutta jos ei luota omiin käden taitoihin niin ehdottomasti ammattikorjaamon työksi, muuten voi tulla itku ja hammasten kiristys kun venat on solmussa.

Muutoin hyvä, mutta kun pitäisi nokka akselikin irroittaa ja korjata sen päästä öljynpaineella toimiva jousilautas viritys joka siis muutta imunokan ajoitusta.

Toisekseen aivan liikaa muovisälää ja puutteelliset työkalut, vien suosiolla ihan ammattimiehen laitettavaksi. Kyseessä Fiat Stilo -03

TeknoR 18.07.10 21:04

nokka-akselin irrotus on helpoin työ heti renkaanvaihdon jälkeen.

Koneksi 18.07.10 22:12

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja TeknoR (Viesti 1704977292)
nokka-akselin irrotus on helpoin työ heti renkaanvaihdon jälkeen.

Jep, onhan se mutta ne kaikki muu paska mitä siitä kannen päästä on revittävä muovisine imusarjoineen jne. En ota riskiä että paskon, koska se maksaa hunajaa. Jos olis edes vanhempi, niin tekisin itse.

En ole ihan peukalo keskellä kämmentä, mutta nyt jätän suosiolla ammatti ihmisen käsiin. Ei siinä tarvitse montaa tovia miettiä, vaihtaako itse puutteellisine työkaluineen pihalla vaiko vie korjaamolle. :kippis:

10900 19.07.10 01:51

Muutaman viikon sisällä tuli korjattavaa noin tonnilla.

Ensin virtalukko sanoi sopimuksen irti, ja korjaus maksoi 400 euroa. Onneksi volvo hyytyi tuossa naapurikaupungissa käydessä, hinausmatkaa korjaamolle tuli vain 10km. Onneksi oli vakuutukset kunnossa. Auto oli viikon verran korjaamolla odottamassa korjattavaksi pääsyä ja sen jälkeen osia. Onneksi oli renkaat suorassa, kun nämä sähköiset virtalukot eivät hajotessaan avaa ratin lukitusta. Tämä saattaa aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita hinausautoon nostettaessa, varsinkin jos vierellä on toisia autoja.


Reilu viikko tästä tuli ilmastoinnin käyttötunnit täyteen. Onneksi ilmastointi hyytyi näin kuumimman lomakauden kesähelteillä, että pääsee suoraan huoltoon. Parin viikon odotuksen jälkeen päästin tutkimaan mikä on vialla, ja tämän jälkeen reilut kaksi viikkoa odotellaan ennenkuin päästään korjaamaan itse vikaa. Aluksi toivena oli, että jäähdytysliemet on lopussa, mutta järjetelmässä olikin isompaa vikaa. Korjausarvio oli töineen 600euroa. Korjaamolla lohdutettiin, että samalla tulisi ikäänkuin tehtyä se 150euron ilmastointihuolto, jostakin syystä ei oikein ilahduttanut tämä "säästö". No, eipä tule ainakaan kylmä autolla ajettaessa.

RNold 19.07.10 12:05

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja 10900 (Viesti 1704978303)
Muutaman viikon sisällä tuli korjattavaa noin tonnilla.

Ensin virtalukko sanoi sopimuksen irti, ja korjaus maksoi 400 euroa. Onneksi volvo hyytyi tuossa naapurikaupungissa käydessä, hinausmatkaa korjaamolle tuli vain 10km. Onneksi oli vakuutukset kunnossa. Auto oli viikon verran korjaamolla odottamassa korjattavaksi pääsyä ja sen jälkeen osia. Onneksi oli renkaat suorassa, kun nämä sähköiset virtalukot eivät hajotessaan avaa ratin lukitusta. Tämä saattaa aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita hinausautoon nostettaessa, varsinkin jos vierellä on toisia autoja.


Reilu viikko tästä tuli ilmastoinnin käyttötunnit täyteen. Onneksi ilmastointi hyytyi näin kuumimman lomakauden kesähelteillä, että pääsee suoraan huoltoon. Parin viikon odotuksen jälkeen päästin tutkimaan mikä on vialla, ja tämän jälkeen reilut kaksi viikkoa odotellaan ennenkuin päästään korjaamaan itse vikaa. Aluksi toivena oli, että jäähdytysliemet on lopussa, mutta järjetelmässä olikin isompaa vikaa. Korjausarvio oli töineen 600euroa. Korjaamolla lohdutettiin, että samalla tulisi ikäänkuin tehtyä se 150euron ilmastointihuolto, jostakin syystä ei oikein ilahduttanut tämä "säästö". No, eipä tule ainakaan kylmä autolla ajettaessa.

Minkä mallinen ja ikäinen volvo, että tiedän olla ostamatta :smoke:

King_Diamond 19.07.10 14:43

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja RNold (Viesti 1704979078)
Minkä mallinen ja ikäinen volvo, että tiedän olla ostamatta :smoke:

Sadan prosentin varmuudella, joku vuoden 98 jälkeinen tekele. Tuon vuoden jälkeenhän Volvoja ei ole enää tehtykään :kippis:

10900 19.07.10 20:03

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja King_Diamond (Viesti 1704979646)
Sadan prosentin varmuudella, joku vuoden 98 jälkeinen tekele. Tuon vuoden jälkeenhän Volvoja ei ole enää tehtykään :kippis:

Vuoden 2004 S40, se uudempi korinen.

Tosi Volvomiehelle Aitojen volvojen valmistui päättyi takavetoisten valmistuksen päättymiseen.

King_Diamond 20.07.10 18:25

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja 10900 (Viesti 1704981093)

Tosi Volvomiehelle Aitojen volvojen valmistui päättyi takavetoisten valmistuksen päättymiseen.

No näinhän minä juuri totesin :kippis:

kerpoli 24.07.10 20:36

Nonni, nyt on sitten passattia taas tonnilla korjattu. Kytkin oli hajonnu vaikka mittarissa on vielä alle 250000 kilsaa. Eihän sitä toki tuossa lähikorjaamolla vielä toimimaan saanu tuolla tonnilla. Ei auta ku ajella merkkihuoltoon varmaankin toisen tonnin kanssa ensi viikolla.

Vika on nyt semmonen että vaihteet kyllä menee mallikkaasti päälle, vaan alkaa helevetinmoinen tärinä kiihdyttäessä tuossa parin tuhannen kierroksen paikkeilla. Kokeiltiin jo vaihtaa nuita moottorin kiinnitys tyynyjä tärinä vaimeni vaan ei poistunu.

qurqo 25.07.10 00:55

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kerpoli (Viesti 1705003967)
Nonni, nyt on sitten passattia taas tonnilla korjattu. Kytkin oli hajonnu vaikka mittarissa on vielä alle 250000 kilsaa. Eihän sitä toki tuossa lähikorjaamolla vielä toimimaan saanu tuolla tonnilla. Ei auta ku ajella merkkihuoltoon varmaankin toisen tonnin kanssa ensi viikolla.

Vika on nyt semmonen että vaihteet kyllä menee mallikkaasti päälle, vaan alkaa helevetinmoinen tärinä kiihdyttäessä tuossa parin tuhannen kierroksen paikkeilla. Kokeiltiin jo vaihtaa nuita moottorin kiinnitys tyynyjä tärinä vaimeni vaan ei poistunu.

Kuluneet vetonivelet meni asennettaessa eripäin vaihteiston päästä, kuin oli irrotettaessa ja sen takia täräjää :smoke:

Maisteri de Broglie 26.07.10 00:02

Niin, tästä on jo pari kuukautta mutta perus volvon vuosihuolto 1149e muistaakseni (ei oo eka ton hintanen) :smoke:

Herra von Levee 26.07.10 03:17

Nyt ne lupailee kovia helteitä ensi viikolle ja kattoluukku tietenkin hajosi. Itse tekniikassa ei pitäisi olla mitään vikaa, mutta jotenkin veli oli saanut luukun ja sisustaosan irtoamaan toisistaan. Tuloksena sisustakappale luukusta jäi jonnekin katon ja sisäkaton väliin eikä luukku enää avaudu kokonaan. Pelkään pahoin, et tarvii koko sisäkatto vetää pihalle. Syksyllä sen sinne sain vaivoin aseteltua ja nyt se pitäis taas ottaa pois :mad: Tosin nyt saa huollettua kattoluukun kokonaan, kun jonkinlaista narinaa on pitänyt eikä sisustakappale nouse lippa-asennossa luukun mukana. Varaosatkin pitäisi löytyä, kun sain lähes täydellisen kattoluukkusetin sisäkaton oston yhteydessä.


On tässä paljon muutakin, mitä pitäisi huoltaa. Maahanhan se laittaa, kun rupee pohtiin tulevaa remppaustuokiota. Auton tunkkaamiseenkin menee kaksi tuntia, kun paskat välineet, paska työympäristö ja suht matala stance.

Carl0s 02.08.10 23:39

Ens viikolla pitäis alottaa tohon paskattiin jakopääremppa... Kaikki itse jakopään osat on jo tullu haalittua pitkin vuotta, paitsi nokkaketjun kiristi... Tuli jätettyä viimetippaan "ku eihän sellanen ny voi paljoo maksaa"...

Pikainen googlailu netista, ja ensimmäinen mikä silmään pisti... 730 vitun taalaa rapakon takaa ?! Vielä ei ole edes uskaltanu soittaa VW:autoon ja kysellä mitä se marmoritiskillä maksaa...

Nyt voi sanoa että kyllä vituttaa!

Jonsku 03.08.10 08:41

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Carl0s (Viesti 1705044644)
Ens viikolla pitäis alottaa tohon paskattiin jakopääremppa... Kaikki itse jakopään osat on jo tullu haalittua pitkin vuotta, paitsi nokkaketjun kiristi... Tuli jätettyä viimetippaan "ku eihän sellanen ny voi paljoo maksaa"...

Pikainen googlailu netista, ja ensimmäinen mikä silmään pisti... 730 vitun taalaa rapakon takaa ?! Vielä ei ole edes uskaltanu soittaa VW:autoon ja kysellä mitä se marmoritiskillä maksaa...

Nyt voi sanoa että kyllä vituttaa!

Katos vaan, nehän on ihanan halpoja :D

Mikäs on ketjun & kiristimien vaihtoväli noissa vehkeissä, 200tkm?

Carl0s 03.08.10 17:11

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Jonsku (Viesti 1705045345)
Katos vaan, nehän on ihanan halpoja :D

Mikäs on ketjun & kiristimien vaihtoväli noissa vehkeissä, 200tkm?


Eli siis jakopää itte on toteutettu hihnalla, ja kummankin V-lohkon sisällä menee ketju imunokasta pakonokkaan, ja tossa välissä on tuo kiristin / ajotuksien muutin (eli vähän sama asia kun BMW:n Vanos)...

Ei kai noille mitään vaihtoväliä ole, sitä mukaan kun paukkuu paskaksi... Omassa kilsoja 250tkm... :/

Tilasin tänään VW:ltä uuden... 730euroo kiitos... vittu...

Lobo_Earthworm 04.08.10 23:23

Tonnarin moniurahihnan irroitus ei sitten onnistunut kiitos tiukassa olevan kiristinrullan... Perkele...

Käääpä 04.08.10 23:37

4 vuotta vanhasta VW Golfista ilmastoinnin kompura paskana. Helkkarin kallis remppa, mut onneks osat menee 100% tehtaan piikkiin ja töistäkin joutuu maksamaan vain puolet.

Kyllä vituttaa ajella näil helteil ilman ilmastointia, vaikka kulutuksessa se näkyykin positiivisesti.


E: Niin tosiaan liikkeeseen tuota viemässä. Taiskin topicissa olla kyse auton ITSE remppaamisesta, nyt kun vähän lueskelin.

ginkong 07.08.10 16:39

Fiiatissa olis joku jakopään ratas päässyt löystymään niin, että hihna hyppäs ja kaikki venttiilithän siinä lystissä meni paskaksi. Kansi tietty koneistamolle ja venttiilit vaihtoon + hionta yms. Sit kaikkea muutakin pitää samalla vaihtaa, joten eipä tuosta alle tonnilla selviä vaikka suurin osa työstä onkin itse tehtyä.

Ehkä vähäsen vituttaa, kun tuo ei ole ensimmäinen juttu mitä siitä on saanut puolen vuoden omistuksen aikana korjata ja kun auton arvokaan ei ole kuin sen pari tonnia... Jos olisi hinnan etukäteen tiennyt, niin olisi varmaan mennyt auto myyntiin ja joku parin huntin corolla tullut tilalle.

mds 07.08.10 17:43

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Lobo_Earthworm (Viesti 1705053605)
Tonnarin moniurahihnan irroitus ei sitten onnistunut kiitos tiukassa olevan kiristinrullan... Perkele...

olikos tässä vääränkätinen kierre?

Corex 08.08.10 19:33

Tässä on viimeaikoina tullut katsottua Pajeroa vähän tarkemmalla silmällä katsastusta silmälläpitäen...korjattavaa tuntuu olevan:

-Isoin murhe on päästöt, savuttaa kengityskierroksilla vaikka ruuvasin sekä syöttöä että ahdonalaista syöttöä pienemmälle. Todennäköisesti suuttimet on entiset tai pumppu falskaa => pajalle...suutinremppa noin 300€, jos tarttee pumppukin huoltaa niin lähestytään tonnia...huh huh.
-Perän sivustefa vuotaa, menee samalla laakeri vaihtoon...ei voi tehdä oikein itse laakerin irrotusta rajoittuneilla työkaluilla => pajalle. Toisaalta jos nuukailee niin ei mikään pakko vaihtaa vielä...
-Takajarrulevyt vähän siinä ja siinä...parempia päiviä nähty...ehkä vaihdan, ehkä en :)
-Tankki vuotaa jostakin ollessa täynnä. Tänään putsattu painepesurilla päällisin puolin ja testailin että saa kaikki kiinnitysmutterit irti ja yritin päästä kartalle letkuhässäköistä. Taputin itseäni mielessäni olalle, kun onnistuin irrottamaan lähemmäs 20 vuotta vanhat umpiruosteiset mutterit. Mutta onhan tässä jo kokemusta ennestään... Ens viikonloppuna tankki pitää tipauttaa alas ja tutkia tarkemmin kun kenraaliharjoitukset on tehty :D Paikallisella romiksella olis "uusi" tankki tarjolla...hikinen homma tiedossa.
-Tänään auton alla päivää viettäessäni huomasin uuden reiän runkopalkissa kun vähän rapsuttelin...paikattava.

Sellasta, ei mitään ihmeempää eikä ajoa estävää mutta pelottaa tuo päästöpuoli että miten siihen uppoaa fyffeä. Pääsee ehkä halvalla tai sitten ei...

Lobo_Earthworm 09.08.10 16:19

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja mds (Viesti 1705066239)
olikos tässä vääränkätinen kierre?


Juu oli, tai siis alkuperäinen oli... Tuohon oli joku rane laittanut normi pultin, asia selvisi kun otin koko kiristimen irti pajan pöydälle.... :D

MadBaboo 09.08.10 17:44

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Käääpä (Viesti 1705053682)
4 vuotta vanhasta VW Golfista ilmastoinnin kompura paskana. Helkkarin kallis remppa, mut onneks osat menee 100% tehtaan piikkiin ja töistäkin joutuu maksamaan vain puolet.

Kyllä vituttaa ajella näil helteil ilman ilmastointia, vaikka kulutuksessa se näkyykin positiivisesti.


E: Niin tosiaan liikkeeseen tuota viemässä. Taiskin topicissa olla kyse auton ITSE remppaamisesta, nyt kun vähän lueskelin.

Jos yhtään lohduttaa niin et ole ihan ainoa jolta on Volkkarista kompura mennyt sököksi :p Taitaa päälle tonnin remppa olla.

Mane 09.08.10 21:55

Autosta oli molemmat takaikkunat auki kun sähkölasit sanoo kaput. Sen lisäks oli kiva ylläripylläri mennä tankkaamaan, eikä bensaluukkua saanut auki. Autossa on kuskin ovessa pieni vipstaaki, jota klikkaamalla tankki aukeaa.

Vitutti niin saatanasti (sataa vettä), että "korjasin" viat vääntämällä peltiluukun auki väkisin isolla meisselillä (samalla meni jotain muoviosia yms. paskaksi mutta ei kiinnosta vittuakaan) ja ikkunat pitää nyt nätisti sateen kun laitoin jesseteipillä roskapussit ikkunoihin.

Jumalauta.

edit: en yhtään ihmettele että myivät volvon kiinalaisille paskoineen päivineen

Kosamiitti 10.08.10 21:12

Vimme Pe. maasturilla metsään, muutamaa tuntia myöhemmin ja parin vinssauksen jälkeen koneen lämmöt nousi ja auto keitti ja öljynlauhduttimesta löytyi oksa keskeltä kennoa.Kaikki öljyt konesta ulkona ja moottori kaput.La. auto ylös ja kone irti = 4h.Uusi kone irti toisesta varaosaautosta = 6h kiitos umpiruostuneitten pulttien.Lämpöä tallin edessä auringossa semmoiset 39-42 astetta ja päivän saldona juotuna vetenä n.7l ja mäyris olvia päälle ynnä vähän koskisen korvalientä...Sunnuntaina kytkinpaketin vaihto vaihtokoneeseen ja kansien irrotus ja omasta virikannet ja stage 3 kytkinpaketti vaihtokoneeseen kiinni ja kone nokalle 9h. ja lämpöä edelleen ulkona yli 26 astetta .Maanantaina aamuyöstä yhden korvilla savut koneesta ja turbon välijäähyn asennus, auton koekäyttö ja nesteitten ilmaus ja ajo kotiin tallilta kolmen aikoihin ja kesken ajon muistettu että tuliko tehostimen letkut kiristettyä kun tiukoissa kurveissa rupesi pumppu korisemaan.Ei, joten yöllä huoltikselta hakemaan muutama litra ATF:ää (se neljäs HUOLTOASEMA mistä ylipäätään löytyi öljyä...)ja tehostimen uudelleen ilmaus ja sitten se pakollinen koeajo kotiin n. 40km...

Menihän se viikoloppu noinkin yhden helvetin puunoksan takia... :)

MadBaboo 11.08.10 18:30

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kosamiitti (Viesti 1705081251)
Vimme Pe. maasturilla metsään, muutamaa tuntia myöhemmin ja parin vinssauksen jälkeen koneen lämmöt nousi ja auto keitti ja öljynlauhduttimesta löytyi oksa keskeltä kennoa.Kaikki öljyt konesta ulkona ja moottori kaput.La. auto ylös ja kone irti = 4h.Uusi kone irti toisesta varaosaautosta = 6h kiitos umpiruostuneitten pulttien.Lämpöä tallin edessä auringossa semmoiset 39-42 astetta ja päivän saldona juotuna vetenä n.7l ja mäyris olvia päälle ynnä vähän koskisen korvalientä...Sunnuntaina kytkinpaketin vaihto vaihtokoneeseen ja kansien irrotus ja omasta virikannet ja stage 3 kytkinpaketti vaihtokoneeseen kiinni ja kone nokalle 9h. ja lämpöä edelleen ulkona yli 26 astetta .Maanantaina aamuyöstä yhden korvilla savut koneesta ja turbon välijäähyn asennus, auton koekäyttö ja nesteitten ilmaus ja ajo kotiin tallilta kolmen aikoihin ja kesken ajon muistettu että tuliko tehostimen letkut kiristettyä kun tiukoissa kurveissa rupesi pumppu korisemaan.Ei, joten yöllä huoltikselta hakemaan muutama litra ATF:ää (se neljäs HUOLTOASEMA mistä ylipäätään löytyi öljyä...)ja tehostimen uudelleen ilmaus ja sitten se pakollinen koeajo kotiin n. 40km...

Menihän se viikoloppu noinkin yhden helvetin puunoksan takia... :)

Paha paha :D

Corex 12.08.10 08:55

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kosamiitti (Viesti 1705081251)
*clip*Vimme Pe. maasturilla metsään, muutamaa tuntia myöhemmin ja parin vinssauksen jälkeen koneen lämmöt nousi ja auto keitti ja öljynlauhduttimesta löytyi oksa keskeltä kennoa.Kaikki öljyt konesta ulkona ja moottori kaput.La. *clip*

Menihän se viikoloppu noinkin yhden helvetin puunoksan takia... :)

Auts...aika paha :eek: Eikös sulla ollu se bensa pajero mk1? Mulla kun meni taannoin öljyletku paskaksi kesken ajon niin mittaritaulusta löytyi onneksi öljypinnan varoitusvalo, mikä alkoi vilkkumaan iloisesti ennenkuin oltiin edes alarajalla, säästyi sen ansiosta isommilta...mk2 diesel tosin kyseessä.

Kosamiitti 12.08.10 10:07

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Corex (Viesti 1705088581)
Auts...aika paha :eek: Eikös sulla ollu se bensa pajero mk1? Mulla kun meni taannoin öljyletku paskaksi kesken ajon niin mittaritaulusta löytyi onneksi öljypinnan varoitusvalo, mikä alkoi vilkkumaan iloisesti ennenkuin oltiin edes alarajalla, säästyi sen ansiosta isommilta...mk2 diesel tosin kyseessä.

juu napero on arkiajossa koirankuljettimena ja metsään mennään pätkäcruiserilla mallia rautalangalla pienemmät osat kiinni ja isommat kuhmut oikaistaan pajavasaralla...mutta kilvissä on ja leimattu just.Leimalle tarvinnut muuta kun ruuvata syöttöjä pienemmälle(paaaljon pienemmälle;))ja sen verran ahtoruuvia pienemmälle ettei "varaosaturbon"(hieman orkkista isompi mutta vain hieman) potku tunnu heti persiissä jos konttorin pihalla painaa katsuri lusikka syvemmälle...

Naamis 12.08.10 15:36

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Mane (Viesti 1705076388)
Autosta oli molemmat takaikkunat auki kun sähkölasit sanoo kaput. Sen lisäks oli kiva ylläripylläri mennä tankkaamaan, eikä bensaluukkua saanut auki. Autossa on kuskin ovessa pieni vipstaaki, jota klikkaamalla tankki aukeaa.

Vitutti niin saatanasti (sataa vettä), että "korjasin" viat vääntämällä peltiluukun auki väkisin isolla meisselillä (samalla meni jotain muoviosia yms. paskaksi mutta ei kiinnosta vittuakaan) ja ikkunat pitää nyt nätisti sateen kun laitoin jesseteipillä roskapussit ikkunoihin.

Jumalauta.

edit: en yhtään ihmettele että myivät volvon kiinalaisille paskoineen päivineen

Noin tulevaisuudelle vinkiksi että yleensä tuollaisissa vaijerivirityksellä aukaistavissa bensaluukuissa on takakontissa erillinen vipu, jota nyppäämällä kannen saa auki. Pitäisi löytyä kun hiukan ottaa kankaita tieltä.

Ezzy 12.08.10 20:23

ei auton mut mönkijän. tun kiinanmetallit, lohkes kannesta pala ku irrotin pakosarjaa :nosmoke
No, saksasta uutta kantta ja putkee ja muuta palikkaa vaa. Ei tässä hätiä mitiä...

yannara 13.08.10 10:55

Kiitos tästä thredistä, ei tarvii taaskaan enää autoja miettiä :)

kerpoli 13.08.10 17:04

Jahas alkais olemaan oma -04 diesel passat sitten vaihtoa vaille valmis. Nopeasti laskien on tullu vuoden kuluessa käytettyä lainan lyhennykseen ~2000€ ja korjaamiseen ~3000€. Tuohonkun laskee verot, dieselit ja vakuutukset päälle niin eipä tuota rahaa oikein muuhun vuodenaikana ole tullutkaan käytettyä.

Viimeisin huolto rumba menee näin. Yhtenä iltana töistä lähtiessä ei enään mennyt vaihteet päälle. Merkkihuoltoon pörhölle tulee nykyään matkaa ~20Km joten nilkutin auton kotiin ja soitin ekaan paikalliseen korjaamoon (Auto Kasper Haaparanta).
Noh sieltä sanottiin että vika on käyttö sylinterissä kurvaa auto pihaan niin vilkastaan ja huomenna osat auto takas liikenteeseen.
Ei se nyt ihan niinkään menny vaihtovat tokkiinsa ne sylinterit vaanku ei menneet vieläkään vaihteet päälle, meinasivat että vika kytkimessä. Tässä vaiheessa soi hälyytys kellot, joten kysyin että osaavatko tehdä kytkinremontin tuommoseen. Ovat kuulema juuri vaihtaneet vastaavaan kytkimen.

Noh ei muuta ku ootelemaan. Parinpäivän perästä saavat osat ja kerkiävät kuulema hyvin vaihtaa viikonlopuksi. Perjantai tulee ja alan soittelemaan perään että joskos sitä autoakin saisi takaisin. Juu tuu vaan hakeen jonkuajan päästä pojat käy vielä koeajamassa ja soittavat sitten. Ootelen rapian tunnin ja soitan notta missäs mennään. Oho! ne pojat onki luulleet että mie soitan niille noh joku tulee aukasseen paikan ja otappa sitten samalla 1000€ käteistä mukaan ku meillä ei oo tuota korttimaksu mahdollisuutta. (sain toki kuitin)

Otan auton pihasta ja lähden ajamaan niin perhana kun kolmoselle pääsen niin täristää jo vaihdekeppiä niin ettei vaihde meinaa pysyä silmässä. Ei muutaku maanantaina soittoa että missäs vika nyt on. On kuulemma huomanneet koeajolla täristyksen vaan eivät ole viittineet siitä mainita. Vika on kuulema siinä että vaihelaatikko on huonosti kiinni ja kone vääntää sitä ja täristys johtuu siitä, tilaavaat uudet kannakkeet vaihdelaatikolle ja vaihdetaan ne. Nyt täristää koko saatanan mootori niin ettei amalgaamit pysy hampaissa.

Tässävaiheessa nilkutin auton pörhölle, jossa kysytään että olenkos ite tehny remontin kun pultteja puuttuu vaihteiston ja kytkimen välisestä kiinnityksestä, johtimien ja kytkimen nesteputken tuki on irti, vaihdekepin tukitangon kiinnitys pultti on katkaistu, etc. Pörhöllä sanotaan myös että vauhtipyörä on täysin jumissa ja täristys johtuu siitä, siellä sanotaan myös että kun kytkin avataan niin tuo vauhtipyörä tarkistetaan samalla jottei kävisi näin.

Uusi vauhtipyörä plus kytkin ja työt ~1500€ (varaosa kytkintä ei kuulema uskalla laittaa kun se on kerinnyt jo hyvän tovin täristää siellä paikallaan.) Käväsimpäs vielä pyörähtämässä tuolla Auto Kasperilla kysymässä että mitenkäs toimitaan. Sain vain vittuilua niskaani ja he eivät kuulema ole kuin vaihtaneet kytkimen eikä heille kuulu täristykset millään tavalla.

Vituttaa kun ei tunne tuota Ruotsin lainsäädäntöä minkään vertaa että tietäisi minne ottaa yhteyttä.

kkuula 13.08.10 19:03

On se wolkkari sitte LAADUKAS auto!!!!:D:D

Jos joku on esimerkiksi tutustunut 99 passatin sähköihin niin ei voi kun ihmetellä miten ne voi ylipäätään toimia suomen oloissa?? Nimittäi tuossa korjasin yhden 99 passat variantin sähköjä aika pitkän päivän... en nyt tässä jaksa heti kuvailla mikä mniissä on vituillaan jo tehtaalta lähtiessään mutta on tainnu inssi niitä suunitellessa olla aika pahasti kaasuissaan.... :(:(

Corex 13.08.10 21:03

Aattelin postata pari kuvaa El Haperosta

http://imgur.com/LFKs7.jpg
Tuttu hitsas vähän helmaan uutta peltiä, taas mennään. Uutta tavaraa myös etupyöränkoteloissa.

Tänään tuli tiputettua mahtitankki pois, yritin ajaa ihan tyhjäksi mutta eikös siellä ollut jotain ~13 litraa tiisseliä vielä. Voi putsata ja massata paljastuneet pellit ja rungon pinnat samalla
http://imgur.com/LE5Az.jpg

Tankki vuosi kohdasta X joka sitten paljastui pinnananturin läpivienniksi kun tarpeeksi kauan kallisteli tankkia eri asentoon nesteiden kanssa. Selviää tiivistehommilla, tankissa ei reikiä mutta putsaan, maalaan ja massaan samalla. Siinähän se huominen meneekin rattoisasti...Samalla huomasin että yksi huohotusputki oli hapero, meni rikki kun vähän koski... Korvaan metalliputket letkuilla.
http://imgur.com/QZgnN.jpg

kkuula 14.08.10 07:57

Juu ei vituta ite korjata, kun tietää kuinkapaljon säästää ite tehdessä korjauttaminen kyllä vittuttaisi.

Väike Viikari 14.08.10 09:35

-73 Taunuksesta jarruvalot ei pala, takajarrut ei korjauksesta huolimatta ota kunnolla.. Pitäs saaha toimimaan että sais katastettua.

On vaan nuo sähköviat niin saatanallisia aina :smoke:

Inhuman 14.08.10 09:48

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Little Rascal (Viesti 1705098459)
-73 Taunuksesta jarruvalot ei pala, takajarrut ei korjauksesta huolimatta ota kunnolla.. Pitäs saaha toimimaan että sais katastettua.

On vaan nuo sähköviat niin saatanallisia aina :smoke:

No onneksi tanessa ei kovin montaa ylimääräistä sähköjohtoa mene verrattuna nykyautoon :(

Ittellä vieläkin odottas saksalainen merkkiauto pellolla helmojen uusimista ja tuulilasin vaihtoa.... ei vaan jaksa/"kerkeä"!

Carl0s 14.08.10 17:41

http://img517.imageshack.us/i/passatpurettu.jpg

Eipä tota ton enempää joutunu palasiksi repimään :(

Ehanaa... Jospa maanantaina sais volkkarilta uudet osat ja pääsis kasailemaan.
Ei tarvinnukkaan ostaa ketjunkiristintä, jakohihnan kiristin oli täysin paskana, sai ristiä kädet ja kiittää luojaa ettei jako ollut hypänny, hihna pysyny paikallaan pelkällä pyhällä hengellä... :/

Lapsennappaaja- sossutäti 14.08.10 18:06

Kolme autoa pitäisi saada leimalle korjattua, kahteen niistä ainakin hitsausta ja yhteen vähän kaikkea. Kaksi niistä tänä syksynä ja yksi viimeistään ensi kesään. Nykyiseen käyttikseen pitäisi jossain välissä vaihtaa ainakin kannen tiivisteet ja joku etupään nivel ja sitten on vielä yksi täysi projekti, mutta sillä ei ole niin kiire.

Carl0s 20.08.10 20:17

Nyt alkaa oikeesti olee hermot aika viimesillään. 2vk nyt laittanu tota passatin paskaa, eikä vieläkään loppua näy...

Alunperin vehkeessä oli siis "vikaa"

Perushuolto (tulpat, suodattimet etc)
Vuoti vähän oljyä (pari tippaa maahan, mutta lohko aika ruman näkönen)
Jakohihnan vaihto
Vesipumpun vaihto

Noh, homma alkoi, lukkopelti "huoltoasentoon" ja konetta purkuun.

Tarkotuksena oli tehä "kaikki" mitä vaan voi jollain tapaa kokea kannattavaksi nyt samalla. Ehkä hieman yliampuvastikkin.

Öllevuotoa lähdettiin nirhaamaan seuraavasti:
Venakoppien tiivisteet
Venakoppien takatulpat
Kampiakselin etustefa
väliöljypohjaan uusi tiivistemassa
Öljypohjaan uusi tiivistemassa

Eli kaikki tiivisteet joittenka kautta öljyä voisi päästä tihkumaan moottorin ulkopuolelle.

Koko paska saatiin kasaan, kaadoin glykolit koneesen... Glykolit vuotaa suoraan pihalle, vesipumpun tiiviste (uusi) vuoti... Ei auta, koko keula taas purkuun, huoltoasentoon, apulaitehihna pois, jakohihna pois, kaikki...

Vesipumppu irti, orkkis mettallitiiviste vittuun, ja puuhamassaa tilalle...
koko paska taas takas nippuun ja himaan.

Seuraavana aamuna tekemässä lähtöä, MITÄVITTUA! Auton alla ~3cm läikkä öljyä... Taas lukkopelti huoltoasentoon, apulaitehihna pois, jakohihna pois että näkee koko koneen, ja mistä se vuotaa öljyä...

Saksalainen tehnyt koneen etureunaan "kannen" jonka alta pääsee öljypumpun ketjuun käsiksi. Kannen sauma vuotaa.. Että kannen saa pois, öllepohja pois, väliöljypohja osittain pois, kampiakselin hihnapyörä pois (vatii kampuran pulttin avaamisen, kertakäyttökamaa, 23e/kpl volkkarilta) kun tuon kannen sai pois, ottaa kampuran stefa taas itteensä, stefa vaihtoon...

Noh, puuhamassalla tiivistys, koko paletti taas kasaan... Pääsen himaan, auton alla varmaan 2L öljyä...

Vanha puuhamassa loppu (wurthin dp250) jotenka kävin hakee uutta (dp300)... joka ei näköjään sitte jostain vitun syystä pitänytkään öljyä... Eli taas koko paska purkuun, vääntää se vitun kampuran pultti auki, vaihtaa stefa, ja se pultti (kummatkin tilaus kamaa) hakee uutta puuhamassaa ja tiivistää taas koko paska...

Toisaalta, vois vähän mennä avautumaan tonne wurthillekki... Kama nimenomaan moottoreihin, vaihteistoihin etc etc, lämmönkesto +300 ja kaikkea paskaa maan ja taivaan väliltä... Taitaa olla tossa tuubissa jotain vikaa, vuorokauden sai olla rauhassa ennenku tuli öljyt takas koneeseen, jotenka voisi luulla että olisi kuivunutta... Sipasin sormella tota liimaa ja ihan märkää se vieläkin on :/


Tuli vähän epäselvää tekstiä taas, vitutus on armoton!

Ja remppakuvia:
Passat remppakuvat pictures by Kake1234 - Photobucket

Corex 14.09.10 21:00

Hnnghh...alkoi nopeusmittari elämään ihan omaa elämäänsä tuossa. Purin mittariston pois ja kokeilin vähän öljyillä...auttoi hieman mutta vaijeri oli kyllä lopussa. Samalla sitten jo pitkään oireillut kiekkamittari sanoi sopimuksen irti, jotain häikkää siinä ollut. Uusi vaijeri piti käydä hakemassa sitten timanttitiskiltä kun ei AD:t ja motonetit myyny. Meinasin saada paskahalvauksen kun piti maksaa...72€ yhdestä vaijerista, mistä se on tehty? Platinasta sitten kai :D Ja sitten samalla vähän uusia polttomoita mittaristoon ja öljyt + suodatinkin tuli vaihdettua. Siinähän sitä menikin taas aikaa ja rahaa. Täytyy tosin japanilaisen insinöörin kunniaksi mainita se, että vaijerin vaihto olisi voinut olla paljon hankalampikin operaatio. Mutta se vaijerin hinta...

Ja Carl0s on näköjään rempannut ihan huolella...mikäs kone tossa Passatissa oikein on? Vaikuttaa monimutkaiselta vempeleeltä :)

Carl0s 15.09.10 00:33

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Corex (Viesti 1705239787)

Ja Carl0s on näköjään rempannut ihan huolella...mikäs kone tossa Passatissa oikein on? Vaikuttaa monimutkaiselta vempeleeltä :)


30v, V6 ja bensa... :)

Eipä toi mikään ihan mahoton ole, näyttää vaan pelottavalta kun on tavaraa niin perkeleesti pienessä konehuoneessa, joten on välillä vähän erikoisia toteutuksia että kaikki on saatu mahtumaan... :)


Btw, passatti saatu kasaan ja nyt pelaa kun vanha volkkari :thumbup

S45 24.09.10 19:37

Tuli sitten vaihdettua syyläri Accordiin -98, suht helppo homma, eikä kalliiksikaan tullut. Kaikki sujui kuin rasvattu, mutta kun rupesin korkkia laittamaan paikoilleen, niin muutama ärräpää irtosi. Tarvikesyyläriin ei vanha korkki istu sitten kirveelläkään, eikä mukana tietenkään tullut korkkia. Muuten käytännössä identtiseen syyläriin on pitänyt tehdä sen verran muutoksia, että saadaan myytyä korkki vielä erikseen.. Eipä siinä mitään, korkki tilaukseen ja maanantaina näkee pysyykö nesteet sisällä.

Vanha syyläri olikin jo melko huonossa hapessa:
http://img840.imageshack.us/img840/531/syylri.jpg

jekkupatteri 25.09.10 23:54

Ooppeliin piti ostaa uus ahtoputki kun entinen oli finito. Avasin konepellin ja ajattelin rueta laittamaan putkea paikalle. Ajatuskin pikku kätösteni likaamisesta ei tuntunut hyvältä joten laitoin konepellin kiinni ja varasin ajan korjaamolle :) Maksoin 50e ja olin tyytyväinen kun ei tarvinnu liata käsiä :D

Kosamiitti 27.09.10 00:24

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja jekkupatteri (Viesti 1705296203)
Ooppeliin piti ostaa uus ahtoputki kun entinen oli finito. Avasin konepellin ja ajattelin rueta laittamaan putkea paikalle. Ajatuskin pikku kätösteni likaamisesta ei tuntunut hyvältä joten laitoin konepellin kiinni ja varasin ajan korjaamolle :) Maksoin 50e ja olin tyytyväinen kun ei tarvinnu liata käsiä :D

herkkuperse:smoke:

Mr. Hat 27.09.10 00:45

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kosamiitti (Viesti 1705300887)
herkkuperse:smoke:

Veikkaisin ennemminkin ettei taidot riittäneet.. onhan siinä oma vaivansa tilata aika ja viedä auto sinne pajalle. Ja jos joutuu vielä korvaavan kulkupelin korjauksen ajaksi jostain hankkimaan. Siinä voi jäädä 50 euroa jo toissijaiseksi asiaksi.

Väike Viikari 29.09.10 01:02

Etuvalon korkeus-säädin ei toimi. Vähän pitää rempata. :smoke:

Dwarf 29.09.10 01:25

Triidiin liittyen...

Olin pihi ja kesän poljin pyörällä.. näin säästän kun ei mene rahaa bensaan...
...
...

Vittu akku kuoli kun auto seisoi ajamatta -.- se siitä säästöstä :/
Ja tietenkin kun minä menen ostamaan tuohon kahden taalan kaaraan akkua niin siihen ei kelpaa mikään halpis AD-automaailma akku vaan sen pitää olla joku vartan diamond hyper super ultra proof akku :) jos toi ei talvella starttaa niin...

caddy 01.10.10 18:25

Iskarit, kääntölaakerit ja etuvakaajan koripuslat huomenna vaihtoon. Kaikki vaihdossa mahdollisesti hajoavat osat on hankittu, saas nähdä tuleeko ylläreitä... Jännättää jo etukäteen....

Edit: raidetakojen ulkopääthän olivat sitten näköjään aivan loppu, ylläri johon en tajunnut varautua. No, uutta peliin ta taas kulkee Golffi suoraan ja kolinoitta/tutinoitta. Egr:nkin poistin turhana...

korrrhonen 05.10.10 01:36

Tällainen oli mennyt halki imusarjan ohjaamon puoleisesta päädystä.
http://sf3d.pp.fi/images/open/ahtoputki.jpg

Ihmettelin jo kesällä erikoista ääntä, joka nyt voimistui koko ajan. Ahtopaineet ei ihan nousseet sinne minne olisi pitänyt eli jäi noin 0.8bar paikkeille.

Vika paikallistui DIY ahtopaine testerin avulla :D
http://sf3d.pp.fi/images/open/testeri.jpg

Letkun vaihtoon meni 5 minuuttia, kun sattui sopivaa olemaan varastossa. Nyt ahdot taas 1.3bar niin kuin pitää.

Aina se silti vähän vituttaa :kippis:

John Deere 05.10.10 13:53

Viikonloppuna vaihdoin autoon öljyt ja siinä samalla totesin, että vaihdelaatikko on märkänä öljystä ja vuotopaikaksi paljastui vetarin stefa. Taas menee purkamiseksi ja just kesällä vaihdettiin vetarinkumit, molempien etupyörien laakerit, etuiskarit, kaikki kumitutit eturipustuksissa ja nivelpallot... ei vaan tullu mieleen, että noi stefat olis samalla uusinu.
Ei siinä mitään, ohjaustehostinkin oli ruikannu öljyä... banjoliittimen välistä tullut, saa nähdä riittikö kiristys vai pitääkö avata ja laittaa uus kupariprikka, ei ole kyllä paha homma ja tuleepahan vaihdettua tehostimen öljyt sitten.
Turbon venttiilin akselin välistä oli myös ruikannut jotain öljyä, laakeroinnissahan toki kiertää moottoriöljy, muttei sen tuonne venttiiliin pitäisi päätyä (kai?). Kone ei kumminkaan savuta, eli imusarjaan ei ainakaan paljoa öljyä voi mennä...

Että sellanen öljynvaihtohuolto... lisäksi pitäis korjata vetokoukun johtosarja ja selvittää missäpäin kuskin oven johtosarjaa on kontaktivikoja (liittimet vai piuha), kun toisen peilin säätö ja ikkuna temppuilee joskus. Maalarillekin pitäis viedä, kun rupeaa toisen etupyörän kaaresta ruostumaan.

Että tämmösiä nää saksalaiset laatuautot... kyseessä VW Bora TDI-PD vm. -01
Aikaisemmin oli Citroen Xsara Break johon ei tarvinnut yhden klemmarin vaihtoa kummempaa remonttia tehdä. Nyt on ajatuksena hankkia toiseksi autoksi Citroen C5 vm. -05..-07, toivottavasti on yhtä varma peli kuin Xsara oli. Jollei ole niin raportoin tänne sitten :)

Vanos Jalmunen 05.10.10 15:53

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja John Deere (Viesti 1705340692)
Että tämmösiä nää saksalaiset laatuautot... kyseessä VW Bora TDI-PD vm. -01
Aikaisemmin oli Citroen Xsara Break johon ei tarvinnut yhden klemmarin vaihtoa kummempaa remonttia tehdä. Nyt on ajatuksena hankkia toiseksi autoksi Citroen C5 vm. -05..-07, toivottavasti on yhtä varma peli kuin Xsara oli. Jollei ole niin raportoin tänne sitten :)

Väitätkö, ettet joutunut Xsaraan edes lämppärin etuvastusta vaihtamaan? En usko!

John Deere 07.10.10 12:03

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja r.w. (Viesti 1705341391)
Väitätkö, ettet joutunut Xsaraan edes lämppärin etuvastusta vaihtamaan? En usko!

Ei ollut ongelmia lämppärin kanssa. Olen kyllä kuullut, että sellasia murheita sitikoissa on ollut, mutta nekin voi korjata lopullisesti vaihtamalla tilalle paremmat osat. Ehkä tähän oli fiksi jo tehty, käytettynä kun ostin.

^^Jaxe^^ 09.10.10 16:00

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja John Deere (Viesti 1705340692)
Että tämmösiä nää saksalaiset laatuautot... kyseessä VW Bora TDI-PD vm. -01
Aikaisemmin oli Citroen Xsara Break johon ei tarvinnut yhden klemmarin vaihtoa kummempaa remonttia tehdä. Nyt on ajatuksena hankkia toiseksi autoksi Citroen C5 vm. -05..-07, toivottavasti on yhtä varma peli kuin Xsara oli. Jollei ole niin raportoin tänne sitten :)

Mitä enemmän kilometrejä, sitä enemmän siltä vaaditaan ja sitä vähemmän sitä huolletaan. Sitten kun auto leviää kun "Jokisen eväät", niin haukutaan autoa surkeaksi tekeleeksi esson baarissa :smoke:

keksinaattori 10.10.10 20:43

Itellä on Mazda 626 2.0 glx coupé vuodelta 90. Kesällä helteiden aikaan alkoi syyläri ruikkimaan vettä kaaressa ulos. Niinkin komeassa kaaressa että pääteltiin veden tulevan vesipumpusta. Noh, ei muuta kuin vesipumppu ja jakohihna vaihtoon toista kertaa vuoden sisään. Voitte vain kuvitella miten mukava oli huomata se lätäkkö syylärin alla kun vesiä lisäiltiin järjestelmään ;)
Kiitos automaattilaatikon tuohon joitui silloin tilaamaan syylärin ja osan erikoisuus sitten lisäsi tietenkin hintaa. 185e syyläristä + vesipumppu ja jakohihna n.60e on jo tuon ikäiseen autoon sellainen menoerä että harva maksaa.

Tässä lokakuun alussa oli katsastus ja elokuun lopulla alkoi sitten projekti "mazda leimalle" 2vkl vietin auton ruosteiden kimpussa hitsipillin laulaessa ja vielä tuntitolkulla lisää aikaa jarrujen ja ruostesuojauksen parissa. Katsastuksessa sain sitten suihkun kylmää vettä niskaan katsastusmiehen sanoessa että etupään alapallonivelet molemmilta puolilta ja molemmat takajarrut on uusittava. 180e osien hinta motonetistä.
Alanko olemaan jo liian kiintynyt miulla 2vuotta olleeseen mazdaan kun näin hulluja operaatioita suoritan? Mutta on se hyväpintainen metallihohtosininen kattoluukullinen 626 coupé niin mukavan varma ja hyvä ajaa kuitenkin...

John Deere 12.10.10 12:47

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja ^^Jaxe^^ (Viesti 1705362584)
Mitä enemmän kilometrejä, sitä enemmän siltä vaaditaan ja sitä vähemmän sitä huolletaan. Sitten kun auto leviää kun "Jokisen eväät", niin haukutaan autoa surkeaksi tekeleeksi esson baarissa :smoke:

Huollot olen tehnyt aina ajallaan ohjelman mukaisesti (ja muutkin tarpeelliset) ja on tapana tehdä asiat kunnolla, toisin kuin esim. Laakkonen. Matkaa Boralla on takana 288tkm eli ei juuri mitään. Tarkoitus olisi 2-3 vuotta eli 400-500tkm asti pitää se vielä, jollei autokuume käy liian pahaksi. Ei ihan heti raaski kyllä vaihtaa, kun puolen vuoden sisään on kohta 2000e mennyt huoltoihin ja remontteihin, luulis olevan kaikki normaalisti kuluva nyt vaihdettu, poislukien takapyörien laakerit... niiden laukeamista odotellessa.
Nyt on volkkarin korjausta odotellessa tullu ajeltua jokunen päivä tuolla C5:llä ja on se mukava peli. Ehkäpä sitte volkkarin jälkeen toinen C5 dieselkoneella, jos tuo osoittautuu luotettavaksi.

kkuula 14.10.10 09:57

Sain sitten vääriä osia motonetistä puolkassillista! Ei siinä muuten mitään mutta lähdin onnellisena satojen kilometrien päähän lähimmästä motonetistä korjaamaan autoa..
Auto on 93 loppuvuodesta valmistettu volvo 850 ja seuraavaan mallivuoteen 94 ko autoon tuli jonkinverran muutoklsia ja autoni tuntuu olevan aikamoinen keräilyerä noitten kummankin mallivuoden osia.. sekä lisäksi motonetin osakuvaukset ovat hiukka mitäsattuu..

Ensin revin väkivalloin käsijarrunvaijerin irti ja aloin vertaamaan sitä ostamaani -> eihän se ollut sinnepäinkään samanlainen:mad: ei muuta kuin vehje kasaan ilman vaijeria.
No sitten jakopää purkuun ja kampiakselin stefa vaihtoon mutta motonetista saatu hihna olikin väärä :mad:


Positiivista tuon volvon bensakoneen jakopäässä on sen helppo huolto, tilaa on kohtuudella ja hihnaa vaihtaakseen ei tartte irroittaa kuin 3-4 osaa ja homman tekee muutaman harjoituskerran jälkeen helpostikin reilussa puolessa tunnissa - tunnissa riippuen vaihtaako vesipumpun.

rewind 14.10.10 10:05

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja kkuula (Viesti 1705383957)
Sain sitten vääriä osia motonetistä puolkassillista!

En kyllä ymmärrä miksi kukaan ostaa osia Motonetistä, tietysti jos haluaa vähän jännitystä elämään niin sitten. Olisit hakenut Volvon tiskiltä suoraan oikeat osat.

SandWiz 14.10.10 10:27

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja rewind (Viesti 1705383981)
En kyllä ymmärrä miksi kukaan ostaa osia Motonetistä, tietysti jos haluaa vähän jännitystä elämään niin sitten. Olisit hakenut Volvon tiskiltä suoraan oikeat osat.

Motonetistä saa kyllä ihan laatutavaraa kunhan vain tietää mitä on ostamassa. Varaosien kanssa tuolla kyllä kannattaa malli olla mukana. Myöskään sitä halvinta vaihtoehtoa ei oikeastaan koskaan kannata ottaa, tänään pitäisi käydä katsomassa minkä merkkisiä tällä kertaa ovat 940 Volvon alapallonivelet (merkit vaihtuu tuolla jatkuvasti, välillä laatua välillä taas paskaa). Viimeksi juuri hain mm. Boschin "044" bensapumpun 185e hintaan.

Sasseli 14.10.10 10:57

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja rewind (Viesti 1705383981)
En kyllä ymmärrä miksi kukaan ostaa osia Motonetistä, tietysti jos haluaa vähän jännitystä elämään niin sitten. Olisit hakenut Volvon tiskiltä suoraan oikeat osat.

Tässäpä viisasta puhetta. Ei kun vaan aina suoraan marmoritiskille! Renkaatkin kannattaa käydä vaihdattamassa merkkihuollossa?

peLoGo? 14.10.10 11:29

Lainaus:

Alkuperäinen kirjoittaja Sasseli (Viesti 1705384143)
Tässäpä viisasta puhetta. Ei kun vaan aina suoraan marmoritiskille! Renkaatkin kannattaa käydä vaihdattamassa merkkihuollossa?

Onhan se kiva ostella vaikka jotain jarrulevyjä motonetista ja viikossa kierot..
Ei paljo parane laskea omalle työtunnille hintaa kun mätänet paskan kanssa pelaa.


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kello on nyt 18:18.