Yksittäinen viesti
Vanha 17.11.11, 16:00   #118 (linkki)
hkultala
 
Rekisteröitynyt: 06/2001
Viestejä: 5706
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jjx Näytä viesti
Kertokaas nyt tietämättömälle, että kun tällä hetkellä ajelen neliytimisellä i920:llä (taitaa olla joku 2.66GHz) ja ilman kellotuksia niin minkälaista suorituskykyparannusta (%) kokonaislukupuolella ja per ydin olisi odotettavissa jos vaihdan esim 3930K malliin, isken siihen jonkun näistä valmis vesijäähypaketeista (näitä tumpelomalleja, joissa ei tarvitse itse täytellä) ja kellotan sen verran että on edelleen 24/7 vakaa?
n. 10% IPC-parannus nehalem->sandy bridge-ytimistä ja n. 20% lisää vakiokelloa, n. 30% parannus kellottamatta.

Tähän vielä n. 35% ylikellotus lisää tekee melkein 30% suorituskykyä lisää,
eli kokonaissuorituskykylisä melkein 1.7-kertainen.

Mutta samaan pääsee selvästi halvemmilla "normaaleilla sandy bridgeillä".

Lainaus:
Kokonaisluvuista puhun sen takia, että otaksun niiden oleman lähimpänä arkipäivän käyttöäni, joka on lähinnä Java projektien, sovelluspalvelimen ja raskaahkon IDEn pyörittämistä. Per ydin parannus puolestaan kiinnostaa siksi, että touhu ei tunnu rinnakkaistuvan järin tehokkaasti, joten lisäytimistä tuskin on valtaisaa hyötyä.
Jos ohjelmasi eivät rinnakkaistu hyvin, sitten Sandy bridge E ei ole sinua varten, vaan joko normaali Sandy Bridge mahdollisimman suurella kellolla(sama suorituskyky halvemmalla ja pienemmällä virrankulutuksella), tai sitten Ivy Bridgen odottaminen; Ivy bridgessä taas saadaan hiukan säiekohtaista nopeutta lisää, koska 1) kellot nousee ylemmäs uuden valmistustekniikan myötä 2) ytimessä tulee pari pikkuparannusta, jotka parantavat IPCtä hiukan
__________________
Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi.
  Vastaa lainaten