Yksittäinen viesti
Vanha 14.11.11, 15:55   #104 (linkki)
hkultala
 
Rekisteröitynyt: 06/2001
Viestejä: 5711
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja demu Näytä viesti
Minä kritisoin sitä, että näissä julkaisurevikoissa ei oikeasti testata 'value for money' -skenaarioita, eli mitä päivittäminen todellisuudessa tuo niille käyttäjille joille näitä prosessoreita myydään.
Julkaisurevikan pointti on kertoa siitä uudesta tuotteesta.
Osto-oppaat on sitten asia erikseen.

Esim. anandtech julkaisee muutaman kerran vuodessa "osto-opas-artikkelin".

Ja kun uuden merkittävän tuoteen hinnoittelun yhteydessä kaikkien tuotteiden hinnat elää selvästi, jos liikaa painotetaan hintaa, voidaan tuomita hyvä tuote, jonka hinta esim. on julkaisuhetkellä hiukan liikaa, mutta jonka hinta pari viikkoa julkaisun jälkeen lasketaan kun firma tajuaa pyytäneensä siitä liikaa.

Uuden tuotteen julkaisuartikkelissa pitää käydä ilmi, minkä olemassaolevien tuotteiden väliin tuote menee suorituskyvyltään, ja sitten asiakkaan/lukijan oma tehtävä on ostopäätöstä tehdessä katsoa, saako tämän tuotteen halvemmalla vai kalliimmalla, kuin samaa teholuokkaa olevan kilapilevan tuotteen.

Lainaus:

Näillä käyttäjillä on joko 2560-resoluution näytöt tai usean näytön kombinaatio. En ole vielä nähnyt ensimmäistäkään testiä, joissa näitä prosessoreita testattasiin tällaisen tehoprosessorin ostajan todennäköisellä kokoonpanolla.

Ja pelitestit 1680x1050, 1280x800, 1024x768 resoluutioilla: toki noissa uusi prosessori on nopeampi kun prosessori on joka tapauksessa pullonkaula ja GPU:ta ei saada millään pyörimään täydellä teholla (epäilen, että Intel oli antanut ohjeet että 'näin muuten testaatte').

Suuremmilla resoluutioilla sillä ytimen nopeudella ei saa paljoakaan lisää nopeutta jos GPU on joka tapauksessa pullonkaulana. Toisen tai nopeamman GPU:n lisääminen tuo aivan varmasti paljon enemmän pelinopeutta kuin uuden prosessorin pävittäminen.
Ei pelinopeudessa ole kyse siitä, montako FPSää saadaan, kunhan niitä saadaan TARPEEKSI.

Ja sillä, että MITKÄ PELIT ja MILLÄ ASETUKSILLA pyörivät RIITTÄVÄN HYVIN on väliä.

Kaikki nykytehoprossu-nykytehonäyttis-yhdistelmät pyörittävät nykypelejä tarpeeksi hyvin. Se, saadaanko 120 vai 160 fps on täysin irrelevantti asia.

Se, millä on väliä, on, että pyöriikö se parin vuoden päästä tuleva peli 25 vai 35 fps.

Ja kun meillä ei nyt ole benchmarkkeja niistä parin vuoden päästä tulevista peleistä, niiden suorituskykyä pitää yrittää arvella benchmarkkaamalla
1) nykypeleillä
2) 3dmarkilla yms. testiohjelmilla.

Ja kun benchmarkataan prossun nopeutta, pitää benchmarkit ajella sellaisella resoluutiolla, että se prossun vaikutus tuntuu. Eli että näyttis ei ole pullonkaula.

Lainaus:

Ja jos haluaisin käyttää esim. 1000€ koneeni päivittämiseen seuraavan kahden vuoden aikaan, saisin aivan varmasti enemmän pelisuorituskykyä päivittämällä ensi vuoden alussa uuden tehoGPU:n ja sitten parin vuoden päästä seuraavan sukupolven GPU:n nykyiseen X58 -alustaani kuin päivittämällä prosessorin X79-alustaan ja tyytymällä nykyiseen GTX580 näytönohjaimeeni.
Kyllä.

Mutta nuo Sanby bridge E:t on tehty ihmisille, jotka aikovat sen kahden vuoden aikana käyttää sen koneen päivittämiseen >2000e eikä 1000e.

Tai ihmisille, jotka ei pelaa, vaan ajelevat koneillaan järeitä hyötysoftia, joissa tehoa tarvitaan paljon. Esim. itselläni olisi tarvetta tuollaiselle työkoneessa, jossa kääntelen paljon softia, sekä ajelen erittäin prosessoririippuvaisia simulaatioita.

Lainaus:
Esitänkin haasteen:
Core i7-930 @4GHz + 2013 loppuvuoden nopein GPU
vs.
Core i7-3960X Extreme Edition @4,6GHz + GTX580

Pelitestit 10 uusimmalla huippupelillä v. 2013 joulukuussa
Kumpi voittaa?
Väitän, että ensimmäinen kokoonpano 10-0!
HUOH. vertailet nyt ihan omenia ja päärynöitä keskenään, ja/tai vedät hihasta olkiukkoa.

Sandy Bridge E on tarkoitettu niille pelaajille, joilla on varaa SEKÄ siihen sandy bridge E:hen ETTÄ siihen näyttispäivitykseen parin vuoden päästä

Ja niille, joilla ei ole varaa sandy bridge E:hen, i7-2600K tai i7-2700K on joka tapauksessa paljon järkevämpi peliprossu kuin i7-930.

Eli oikea vastaus on voittajaksi on joka tapauksessa i7-2700K + 2013 loppuvuoden nopein GPU.

Lainaus:

Ymmärrän kyllä hyvin sen, että valmistajien suosiossa olevilla testaajilla on toisenlaiset intressit tuoda tukea uusien proessoreiden hyviä ominaisuuksia esiin (ja jättää vähemmän miellyttävät tosiseikat piiloon).

Enkä todellakaan vastusta uusia prosessoreita ja prosessoriarkkitehtuureita, ja varmaan jossakin vaiheessa itsekin päivitän kokoonpanoni Sandy E-alustalle.

Mutta jos uudet prosessorit eivät tuo oikeasti 'value for money' niin rehellinen (=riippumaton) testaaja kyllä kertoo senkin, eikä piilota asiaa epäolennaisten testitulosten taakse.

Ja jos tarvin todellista tehoa työkäyttöön tulevaan laskentaan, ostan sitten niitä 8-ytimellisiä Sandy Bridge EP -prosessoreita pari kappaletta sekä kahden prosessorin emolevyn. Tai jotakin vielä raskaampaa.
.. ja maksat koneesta 1700e sijasta 4000e?

Ja jos softa ei rinnakkaistu kunnolla esim. 8aa säiettä suuremmalle säiemäärälle?

Esim. omissa työhommissani itse simulaatiot ei rinnakkaistu usealle säikelle yhtään. Mutta saan oman core2quad-työkoneeni kaikki ytimet melko hyvin käyttöön siten, että ajan kolmea simulaatiota rinnakkain, ja kaikelle muulle mitä koneella tekee, jää vielä yksi ydin käyttöön. Välillä sitten tulee käännöksiä, joissa make -j antaa aina joka tapauksessakaikki prossuytimet käyttöön.

Kolme simulaatiota saan vielä melko helposti käyntiin testijärjestelmällämme, sitä useamman simulaation rinnakkain ajaminen alkaa vaatia jo likaa käsityötä siinä, miten simulaatioita käynnistelee, ja sitten alkaa myös koneeni 8 gigan muisti käymään ahtaaksi.

Eli esim. omissa työhommissani yli neljän ytimen yli meneminen ei simulaatioita/testausta auta juuri yhtään, mutta käännöksiä kylläkin. Nyt tekisi mieli jotain nopeaa 4-6-ydin(+HT)-prossua, että saisi 1) lisää vauhtia simulaatioihin suuremmasta säiekohtaisesti suorituskyvystä 2) lisää vauhtia käännöksiin kun voisi ajaa 8-12 käännnöstä rinnakkain. Suurin osa ajasta kuluu kuitenkin simulaatioihin, joten käännöksen nopeuttaminen tuota enemmän ei paljoa tuntuisi säästetyssä ajassa.
__________________
Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi.
  Vastaa lainaten