Yksittäinen viesti
Vanha 06.02.10, 17:37   #1320 (linkki)
Zaku
 
Rekisteröitynyt: 11/2003
Viestejä: 835
Lainaus:
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Tronic
Viimeisten 15 vuoden aikana ei ole ollut tilastollisesti merkittävää muutosta (ei siis myöskään nousua). Viimeisten 10 vuoden aikana on ollut lievää laskua. Vuosisatoja kestänyt nousu selittyy paluulla pienestä jääkaudesta.
Upeaa! Todellako? Itsekö mittasit?
Tuloksesi kumoavat siis täysin tähänastiset mittaukset.

Tronicin kumoamia aiempia tuloksia
Tronicin kumoama

Voitko kertoa tarkemmin kuinka saavutit mullistavan tuloksesi?
MuroStandardi, luepa nyt ensin mitä tronic tuolla kirjoitti. Hän puhuu 10 vuoden tai 15 vuoden trendistä, johon sinä kaivat woodfortreesistä GISS käyrän vuosisadan alusta 10 vuoden tasoituksella. Olet kai nyt sen verran matematiikkaa harjoittanut, että jos tarkastelet 10 tai 15 vuotta niin et käytä 10 vuoden tasoitusta. Tämän takia epäilenkin, että teit sen tahallasi. Sinun tuo linkkisi ei siis ole vastaus Tronicin väitteeseen.

Tässä on sinulle viimeisen 10 vuoden GISS mittaustulos, jos siihen nyt välttämättä haluat verrata.Trendi on hitusen nouseva, mutta ei tietääkseni vielä merkittävä. Muissa sarjoissa se on vielä vähemmän nouseva.

Tronicin väittämä on aivan oikein, tilastollisesti merkittävää nousu trendiä ei löydy GISS, HadCrut, RSS tai UAHlta. Kertooko se sitten jotain ilmastonmuutoksesta on toinen keskustelu.

Toinen linkkisi käsittelee GISSin sarjan tuloksia, joissa todellakin 2009 oli varsin lämmin vuosi. Se taas , että kuvastaako GISS miten hyvin maapallon keskilämpötilaa on toinen kysymys sillä he interpoloivat keskilämpötilat grideille noin 1500 asemasta. Ongelma on, että silloin syntyy anomalioita kun gridin sisään ei tule montaa asemaa tai yhtään asemaa. Tämä vääristää keskilämpötilalaskelmaa. Todennäköisesti tämän takia HadCrut näyttää vähemmän lämpenemistä kuin GISS.

Lainaus:
Nyt ei mennyt ihan oikein. Luin linkittämäsi artikkelit huolella. Ne eivät kumonneet näitä faktoja:
- Ilmakehän hiilidioksidi estää lämpöä poistumasta planeetalta.
- Hiilidioksidin vaikutus maapallon lämpötilaan on useita asteita.
- Ihmiset ovat kohta tuplanneet hiilidioksidin määrän ilmakehässä.
= Ihmisen hiilidioksidipäästöt lämmittävät planeettaa

Nuo kun ovat kiistattomia toistettavasti mitattavia fysikaalisia tosiasioita.
Tarkastellaampa muutamaa sinun väitettäsi. Ensinnäkin väität:

"Ilmakehän hiilidioksidi estää lämpöä poistumasta planeetalta."
Ei se ei estä lämpöä poistumasta planeelta vaan hidastaa sen poistumista, jos et usko minua niin voit lukea mitä tahansa lähdettä , jossa kuvataan hiilidioksidin ominaisuuksista.

"Hiilidioksidin vaikutus maapallon lämpötilaan on useita asteita"
Tämä on täysin väärä vastaus ja taas kerran saat valita minkä tahansa lähteen, josta etsit tiedon. CO2 tuplaantuminen ilmakehässä nykyisestä määrästä nostaa lämpötilaa noin 1 asteen verran. Mikä AGW katastrofiskenaarioissa nostaa lämpötilaa useita asteita on ilmaston herkkyys jossa palaute mekanismit ovat voimakkaan positiivisia ja kertauttavat CO2sen vaikutuksen.

"Ihmiset ovat kohta tuplanneet hiilidioksidin määrän ilmakehässä."
Ei pidä paikkaansa. Hiilidioksidin määrän on noussut noin 30% esiteollisesta ajasta, tarkkaa määrää en nyt jaksa muistaa, mutta 100 ppm on nousu karkeasti tullut.

Ihmisen päästöt todellakin lämmittävät planeettaa, mutta missä yleensä skeptikot ovat erimieltä niin he eivät pidä toteen näytettynä suurta positiivista ilmastoherkkyyttä, jonka takia AGW katastrofia ei tule vaan ihmisen vaikutus sulautuu luonnon omiin sykleihin.
Ihminen kuitenkin aivan varmasti vaikuttaa ilmastoon monellakin tavalla kuten maan käytöllä sekä muilla saastuttamisella(kuten pien hiukkaset, varsinkin noki). Tämän on itseasiassa todettu viimeisimmissä tutkimuksissa suurimmiksi jäätiköiden sulamisen syyksi.

Itse asiassa tuossa aiemmin lainaamani uusin Naturen julkaisema tutkimus on aika kovaa vetämässä mattoa AGW katastrofin alta sillä siinä on todettu vesihöyryn vaikuttavat 80% vähemmän mitä ilmastomalleissa ja aikaisimmissa tutkimuksissa on oletettu.

Kiistatonta on, että CO2 on kasvihuone kaasu , joka lämmittää noin 1 asteen kun määrä tuplaantuu nykyisestä tasosta ~ 390 ppm. Ihminen kiistattomasti vaikuttaa ilmastoon ja luontoon, mutta toistaiseksi pidän aivan liian epävarmana katastrofaalisia AGW skenaarioita.

Lopuksi vielä UAHn tulokseen eli se on korkea ja ilmeisesti tulee olemaankin ainakin 2010 alkuvuoden. Muistaakseni tännekin laitoin, että ainakin UAH sarjassa on mahdollisuus rikkoa ennätyksen suuren el nino ilmiön takia, mutta itse oletin tämän tapahtuvan jo 2009 syksyllä ja kun sitä ei tullut oletin sen jäävän pienemmäksi. Nyt kuitenkin näyttää sille, että 2010 saattaa olla UAH sarjassa lämpimämpi tai yhtä lämmin kuin 1998. Riippuen jatkosta niin tämä ei automaattisesti käännä 2000 luvun trendiä.
__________________
Non sunt multiplicanda entia praeter necessitatem
  Vastaa lainaten