Yksittäinen viesti
Vanha 23.08.07, 00:41   #5 (linkki)
kautium
 
Rekisteröitynyt: 01/2007
Viestejä: 13169
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jäz
Siis mitä hemmettiä?. Joka saatanan kulmassa ja tunnellissa on joku ukko kädet ojossa. Mikä on heidän tarinansa?. Mistä näitä sikiää?.
Näistä oli juttua jossakin TV-ohjelmassa alkuviikosta. Suurin osa ulkomaalaisista kerjäläisistä tulee kuulemma Romaniasta. Niille on siellä sanottu että luovikaa itsenne jollakin konstilla Suomeen, niin sieltä irtoaa kovapalkkaista työtä aivan kenelle tahansa. Paikan päällä totuus sitten selviää eikä jäljelle jää muuta vaihtoehtoa kuin kerjääminen kunnes karkotus astuu jossakin vaiheessa voimaan.

Osa on siis tullut tänne köyhistä oloista kohtuullisen vilpittömästi, mutta toisaalta osa näistä on järjestäytyneen rikollisuuden palveluksessa. Tarkoittaa siis että toivottomimmat tapaukset istuksivat päivät pitkät kadulla kerjäämässä ja suurin osa saaduista rahoista menee silti Mafialle tms.

Kuulostaa karulta, mutta kerjäläisille ei kannata antaa senttiääkään, koska se vain kannustaa rikollisjärjestöjä roudaamaan paikalle lisää "työvoimaa".

Maailmalla näitä kädettömiä ja jalattomia "anna mulle kaikki taskurahasi" -tapauksia näkee jatkuvasti ja ihmiset tietävät ettei niille kannata antaa mitään, mutta Suomi on ilmeisesti vielä melko neitseellinen maa tässä suhteessa, joten täältä saa verrattain hyvän tienestin kadullakin.

Niin, ja toki edellisten lisäksi on vielä kotimaisiakin puliukkoja kerjäämässä rahoja päivittäiseen viinapulloonsa, mutta nämä tapaukset tuskin ovat lisääntyneet hirveästi viime vuosina.
  Vastaa lainaten